MTI Világ

Intifádát hirdetett a Hamász, már összecsapásokról érkeznek hírek

A Hamász politikai vezetője Trump jeruzsálemi döntése miatt szólította fel péntektől a palesztinokat új intifáda indítására. A palesztinok tüntetésekbe kezdtek és általános sztrájkot is hirdettek. Az izraeli hadsereget készenlétbe helyezték, és több helyen a katonák már összecsaptak a palesztin tiltakozókkal.

MTI Világ

A Hamász lezárta a Gázai övezet izraeli személyforgalmi átkelőhelyét

A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet mindkét irányban lezárta az övezet Izraelbe vezető személyforgalmi átkelőhelyét Ereznél, valamint lezárta a tengeri övezetét is Gáza városnál Mazen Fakha Hamász-vezető pénteki meggyilkolása miatt - jelentette az izraeli közszolgálati rádió vasárnap.

Seres László Világ

Napi terror Izraelben: ha eljön a naplemente

Nem szűnik az ősszel indult késes-lőfegyveres intifáda: hétfőn például fél órán belül két merénylet is volt, de szinte minden napra jut egy terrortámadás. A hvg.hu izraeli szakértőkkel és diplomatákkal is beszélt arról, hogyan látják a zsidó állam biztonsági helyzetét.

MTI Világ

Megint beomlott a Hamász egyik alagútja, két fegyveres meghalt

Újabb két palesztin halt meg kedden a Gázai övezetben, amikor rájuk omlott egy alagút. Az egyik áldozat egy katonai vezető volt – közölték a Hamász mozgalom fegyveres szárnyától. Az újabb baleset a Nuszeirat menekülttábor területén történt.

MTI Világ

A Hamász betiltotta a szilvesztert

A gázai övezetben tilos bulit rendezni csütörtök este, a szállodákat is figyelmeztették. "Az újév megünneplése ellentétes az iszlámmal és szabályaival. Ez elsősorban nyugati szokás, melyet mi itt, Gázában nem tudunk elfogadni" - közölte egy rendőrségi szóvivő. A korábbi években a vendéglátóhelyeken engedélyezték a szilveszteri mulatságokat.

MTI Világ

Fegyveres merénylet történt Jeruzsálemnél

Ketten megsebesültek, a merénylőt lelőtték egy fegyveres támadás során Izraelben. Az izraeli hatóságok szerint a Hamász radikális iszlamista palesztin szervezethez tartozó palesztin férfi szervezte be a merénylet végrehajtóit, majd ő biztosította a fegyvereket a gyilkossághoz.

MTI Világ

Izrael letartóztatott egy Hamász-vezetőt

Hasszan Juszuf az utóbbi napokban azzal fenyegette a Palesztin Hatóságot, hogy "ha az intifáda leállítása érdekében lép fel, akkor belviszálynak teszi ki magát, és ellene fordul a palesztin utca népe".

MTI Világ

A Hamász likvidálta az Iszlám Állam emberét

Megölték az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik támogatóját a Gázai övezetet uraló Hamász szélsőséges palesztin szervezet fegyveresei - derül ki a Hamász szóvivőjének keddi közléséből.

MTI Világ

Brit lap: Irán dollármilliókkal segíti a Hamászt

Irán több tízmillió dollárt adományozott a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet katonai szárnyának az izraeli hadsereg által a tavaly nyári háború idején lerombolt alagúthálózat újjáépítésére - írta a The Sunday Telegraph.

MTI Világ

Rászállnak az egyiptomi hatóságok a Hamász-tagokra

A Hamász Egyiptomban tartózkodó tagjait letartóztatják a hatóságok, bankszámláikat befagyasztják, javaikat elkobozzák – ezt Mahfúz Száber igazságügyi miniszter ígérte a Daily News Egypt című napilap csütörtöki száma szerint. A palesztin radikális szervezetet szombaton terrorcsoportnak nyilvánította egy kairói bíróság, amely szerint az iszlamisták az egyiptomi biztonsági szervek ellen merényleteket elkövető szélsőséges fegyvereseket támogatják.

1 2 3 4 5 6 7
13

A címlapról ajánljuk