hvg.hu Itthon

Okulásul meghívták Szijjártót Hollandiába

A Csongrád megyei Mindszentről már egy egész kolónia települt le a hollandiai Harlingen városában, és amikor a Délmagyar című lap munkatársától értesültek a magyar-holland diplomáciai csörtéről, azt mondták, szívesen látnák ott a magyar külgazdasági és külügyminisztert.

Dercsényi Dávid Itthon

Hága tolmácsot kért – Kérdés, elfajulhat-e a magyar–holland diplomáciai konfliktus

Belpolitikai használatra verte Szijjártó Péter egy kicsit habosabbra a hollandiai magyar nagykövet hazarendelését – vélik a hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők. A lépés nem barátságos, ugyanakkor a diplomáciai képviselet, kapcsolat szintje nem változik. Az már más kérdés, hogy érdemes-e egy nagyköveti interjút ennyire túldimenzionálni, és mit lehet elérni el egy ilyen diplomáciai lépéssel.

hvg.hu Itthon

Szijjártó: Magyarország megszakította a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával

A külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy hazarendelte a Hollandiában akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet lapinterjúja miatt. Szijjártó Péter úgy értékelte a lépést, hogy Magyarország határozatlan időre megszakította a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával. Az ügyvivői szintű kapcsolat megmarad.

1 2 3 4 5 6 7
35

A címlapról ajánljuk