MTI Kult

Ötven éve halt meg a világ legfaarcúbb filmes géniusza

A Generális, a Navigátor, a Nyugatra fel! vagy az Ifjabb gőzhajós Bill a filmtörténelem némafilmes aranykorának legnagyszerűbb alkotásai közé tartoznak. Főszereplőjük és motorjuk az a Buster Keaton, akihez hasonló mozióriásnak talán csak Chaplin tekinthető. 50 éve, hogy meghalt a fapofájú filmkomikus.

HVG Gazdaság

Netflix-sikerrecept: unortodox Hollywood

Kegyetlen drogbáró, gyilkos politikus, vagány magánnyomozónő és egy ártatlanul elítélt férfi a már Magyarországon is elérhető előfizetéses streamelő honlap sorozatainak hősei. Mi a siker titka? – erről ír a HVG e heti száma.

Bodnár Zsolt - Bicsérdi Ádám Kult

Történelmet írt a Saul fia – megvan a Golden Globe

A cannes-i nagydíj után itt az első nagy amerikai győzelem is, a Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját a 2016-os Golden Globe-gálán. A többi fronton díjazták Sylvester Stallonét, Kate Winsletet, Lady Gagát és Ennio Morriconét is, de a legnagyobbat A visszatérő szakította, így Leonardo DiCaprio már nyugodtan dörzsölheti a tenyerét az Oscarra.

Szabó M. István Kult

Van, ami Johnny Depp sminkjénél is tud hátborzongatóbb lenni

Kölcsönösen előnyös alkut köt a jó oldal képviselője a rosszal, és ezt ugyan csakis ő hiszi el a kezdetektől fogva, ám az informátor-likvidátor kapcsolat évtizedekig fennmarad. A Fekete mise világoskék szemű, kopaszodó gengsztere például olyan zseniális, hogy Johnny Deppbe sokan újra, méltán szeretnek majd bele. A film csütörtökön került a mozikba, mi már megnéztük.

hvg.hu Kult

Ez a 100 legjobb amerikai film a BBC szerint

Többen próbálkoztak már hasonló listával, a BBC most kifejezetten Hollywoodra koncentrált. A legrégebbi film 1915-ös, a legújabb 2013-as a brit kritikusok rangsorában, amely több magyar vonatkozású filmet is tartalmaz.

hvg.hu Kult

Meghalt Omar Sharif

A 83 éves, Oscar-jelölt színészt szívroham vitte el egy kairói kórházban. Egyes hírek szerint a színész az utóbbi időben Alzheimer-kórban szenvedett.

MTI Kult

Fotók: A nyolckerben forgat Tom Hanks

Olvasónk fotóinak tanúsága szerint a Gutenberg tér környékéből olasz városrészletet csinált a Da Vinci-kód stábja. Az MTI fotósa a gesztikuláló amerikai színészről is készített pár fotót.

1
5 6 7 8 9
23

A címlapról ajánljuk