Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Tolódik Mubarak pere

Nem született döntés szombaton Hoszni Mubarak volt egyiptomi államfő perében, az ítélethirdetés új időpontjaként november 29-ét jelölte meg a tárgyalást vezető bíró. A tárgyalásnak helyet adó kairói rendőr akadémiánál összeverekedtek a Mubarak kivégzését és szabadon engedését követelők.

MTI

Tüntetések készülnek Mubarak ítéletének hirdetésekor Egyiptomban

Egyiptomban számos mozgalom bejelentette, hogy tömegesen az utcára vonul szombaton, amikor kihirdetik, hogy milyen büntetésre ítélik Huszni Mubarak egykori elnököt. Egyes mozgalmak a kivégzését követelik - derül ki a világhálón terjesztett felhívásokból.

MTI

Sikkasztás miatt mehet börtönbe Mubarak és két fia

Közpénz elsikkasztása miatt három év börtönre ítélték Egyiptomban Hoszni Mubarak volt elnököt. Fiait, Alaat és Gamalt szintén elítélték, ők négy évet kaptak – írják a BBC oldalán.

hvg.hu

"Nem tudjuk, mit kell tennünk, vezetőink többségét börtönbe zárták"

Az elmúlt hetekhez képest lényegesen kevesebb, mindössze néhány ezer iszlamista vonult utcára Kairóban a pénteki imát követően.

MTI

Házi őrizetbe helyezték Mubarakot

Házi őrizetbe helyezték Mubarakot

Kiengedték a börtönből és házi őrizetbe helyezték a volt egyiptomi elnököt – jelentették hírügynökségek magyar idő szerint csütörtök délután. Hoszni Mubarakot helikopterrel egy kairói katonai kórházba vitték.

hvg.hu

Házi őrizetbe kerül Hoszni Mubarak

Házi őrizetbe helyezik Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, miután elengedték a börtönből - közölte szerdán az egyiptomi miniszterelnöki hivatal.

MTI

Szabadon engedik a bukott Mubarakot

Egy kairói bíróság elrendelte szerdán Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök szabadlábra helyezését - közölte egy bírósági és egy biztonsági forrás.

MTI

Kiszabadulhat a börtönből Mubarak

Még ezen a héten kiszabadulhat a börtönből Hoszni Mubarak volt egyiptomi államfő, miután az ügyész ejtette a vele szemben felhozott korrupciós vádat.

MTI

Volt képviselőt gyilkoltak meg Egyiptomban

Egykori parlamenti képviselőt gyilkoltak meg fegyveresek a Sínai-félszigeten.

MTI

Elfeledtette az örömmámor a katonai puccsot

Elfeledtette az örömmámor a katonai puccsot

Egyelőre békésen, sok helyen kitörő örömmel fogadták a hadsereg kormánybuktatását Egyiptomban, pénteken azonban lehetnek még összecsapások, mert az eltávolított elnök, Mohamed Murszi hívei újabb tüntetésre készülnek – mondták a hvg.hu-nak Egyiptomban élő magyarok. A kint élők környezetében a többség örül a puccsnak, mert sokan már visszasírták Mubárak diktatúráját, annyira elégedetlenek voltak a Murszi-kormány munkájával.

hvg.hu

Katonai puccs jöhet Egyiptomban?

Katonai puccs jöhet Egyiptomban?

Megbuktathatja a hadsereg Murszi egyiptomi elnököt, ha ma öt óráig nem egyezik meg a lemondását követelő tüntetőkkel. A katonaság két napja lényegében az ellenzék mellé állt, de Murszi támogatói is fegyverkeznek. Az ellenzékiek között kevés a közös pont, csak Murszi megbuktatásában és a szekularizációban értenek egyet.

Több mint két év után engedték el Mubarak volt kormányfőjét

Egy bíróság elrendelte csütörtökön a korrupciós bűncselekmény miatt több mint két éve vizsgálati fogságban lévő Ahmed Nazif volt egyiptomi kormányfő szabadlábra helyezését, mivel letelt a fogva tartás maximális határideje.

MTI

Ismét elnapolták Mubarak perét

Hétfőn ismét elhalasztották Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök perét, amelyben a 2011-es népi felkelésben megölt tüntetők haláláért viselt felelősségét vizsgálják.

MTI

Megkezdődött Mubarak perének újratárgyalása

Megkezdődött szombaton Kairóban Hoszni Mubarak perének újratárgyalása, a bíró azonban azonnal el is napolta a tárgyalást június 8-ra. A volt egyiptomi elnököt azzal vádolják, hogy felelősség terheli a hatalmát 2011 elején megdöntő tiltakozó megmozdulások során meggyilkolt tüntetők haláláért.

MTI

Sikkasztás miatt ítélték el Mubarak pénzügyminiszterét

Korrupció, illetve sikkasztás vádjával egyes hírek szerint életfogytiglani, más jelentések alapján 25 év börtönbüntetésre ítélték kedden Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök utolsó pénzügyminiszterét. Egy kairói bíróság távollétében rótta ki az ítéletet Juszef Butrosz Gálira, aki unokaöccse az ENSZ hatodik főtitkárának, Butrosz Butrosz Gálinak.

MTI

Mubarak már a börtönben van

Egy kairói katonai kórházból börtönbe szállították csütörtökön Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt.

MTI

Visszavitték a börtönbe Mubarakot

Visszaszállítják a börtönbe az eddig egy katonai kórházban ápolt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt.

MTI

Határozatlan időre elnapolták Mubarak perének újratárgyalását

Egy másik bíróság elé utalta Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök perének újratárgyalását szombaton az ügyben elnöklő bíró, s ezzel határozatlan időre elnapolta az eljárást.

MTI

Áprilisban kezdődik az új bírósági eljárás Mubarak ügyében

Április 13-án indul az új bírósági eljárás Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, egykori belügyminisztere és tanácsadói ügyében - közölte vasárnap a MENA helyi hírügynökség.

MTI

Egyiptomi tüntetés: maszkos emberek állították le a kairói metrót

Kairó beszámolók szerint megmozdulások kezdődtek hétfő délután az egyiptomi fővárosban Hoszni Mubarak elnök két évvel ezelőtti lemondásának második évfordulóján.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X