MTI Vállalkozás

Ukrajna is hyperloopot szeretne, kérdés, valóság lesz-e valaha

Kifejezetten üdítően hatna Ukrajna sokfelé igencsak lepukkant közlekedési rendszerére, ha egyszer valóság lenne a hyperloopként ismert vákuumvasút, és ott is lehetne vele napi szinten utazni. Ilyen elképzelések vannak már más országokban is. Ukrajnában Dnyipro városban építenének tesztpályát.

MTI Tech

Újabb nagy dobásra készül Elon Musk

New York és Washington közé építene egy úgynevezett hyperloop vasúti pályát, amivel 29 perc lenne csak a menetidő. A tervek szerint hasonló épülhet Budapest érintésével is.

hvg.hu Autó

Még egy szupervasutat álmodtak Szlovákiának – fotó

Ha megvalósítanák az elképzeléseket, Szlovákiában két újfajta közlekedési eszközt is meghonosíthatnak, ráadásul mindkettő világszinten is újdonságnak számítana. Az egyik a csőben száguldó szupervasút, a Hyperloop, a másik pedig a magasban közlekedő Skyway, amit egyes helyeken húrvasútként is emlegetnek.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a szemünk előtt megjelent az űrvasút felcsúti leágazása

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: az MNB alapítványai még gazdagabbak lettek, Budapest pedig talán szegényebb egy állomással; végre, végre, meglesz a felcsúti kisvasút, és jön az űrvonat is (állítólag); remek hír, hogy Kossuth-díjat kapnak a Saul fia alkotói, a legfőbb ügyész pedig rendesen ebédel, és ez fontos.

Pavló Péter Tech

Budapest–Pozsony, 10 perc alatt: ezt kell tudni a hipergyors vákuumvasútról

A világ legfejlettebb tömegközlekedési eszköze épülhet meg néhány éven belül Közép-Európában. A vákuumvasutazás nem csak villámgyors, de fejlettségéhez képest meglepően olcsó is lehet. Egy Budapestet is érintő hyperloop újrafesthetné az európai innovációs térkép felénk eső részét.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán Viktor adott egy gyomrost a hazai szállodásoknak

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: hogy lesz béremelés a magyar cafeteriarendszer uniós elmeszeléséből; miért Szlovákiába járnak vizsgázni a magyar klímaszerelők; ha egyszer válsághelyzet van a tömeges bevándorlás miatt, miért nem jönnek a menekültek; egy egyszerű találmány miatt lángolt fel a vita a mobiltelefonok iskolai használatáról.

1 2

A címlapról ajánljuk