MTI Tech

Újabb nagy dobásra készül Elon Musk

New York és Washington közé építene egy úgynevezett hyperloop vasúti pályát, amivel 29 perc lenne csak a menetidő. A tervek szerint hasonló épülhet Budapest érintésével is.

hvg.hu Autó

Még egy szupervasutat álmodtak Szlovákiának – fotó

Ha megvalósítanák az elképzeléseket, Szlovákiában két újfajta közlekedési eszközt is meghonosíthatnak, ráadásul mindkettő világszinten is újdonságnak számítana. Az egyik a csőben száguldó szupervasút, a Hyperloop, a másik pedig a magasban közlekedő Skyway, amit egyes helyeken húrvasútként is emlegetnek.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a szemünk előtt megjelent az űrvasút felcsúti leágazása

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: az MNB alapítványai még gazdagabbak lettek, Budapest pedig talán szegényebb egy állomással; végre, végre, meglesz a felcsúti kisvasút, és jön az űrvonat is (állítólag); remek hír, hogy Kossuth-díjat kapnak a Saul fia alkotói, a legfőbb ügyész pedig rendesen ebédel, és ez fontos.

Pavló Péter Tech

Budapest–Pozsony, 10 perc alatt: ezt kell tudni a hipergyors vákuumvasútról

A világ legfejlettebb tömegközlekedési eszköze épülhet meg néhány éven belül Közép-Európában. A vákuumvasutazás nem csak villámgyors, de fejlettségéhez képest meglepően olcsó is lehet. Egy Budapestet is érintő hyperloop újrafesthetné az európai innovációs térkép felénk eső részét.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán Viktor adott egy gyomrost a hazai szállodásoknak

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: hogy lesz béremelés a magyar cafeteriarendszer uniós elmeszeléséből; miért Szlovákiába járnak vizsgázni a magyar klímaszerelők; ha egyszer válsághelyzet van a tömeges bevándorlás miatt, miért nem jönnek a menekültek; egy egyszerű találmány miatt lángolt fel a vita a mobiltelefonok iskolai használatáról.

hvg.hu Gazdaság

Hipergyors vákuumvasúttal kötnék össze Budapestet, Pozsonyt és Bécset

Állítólag Közép-Európában akarják megépíteni a Hyperloop nevű, egyelőre tervezés alatt álló vákuumvasút következő vonalát. Még az első sincs meg, csak egy tesztpálya Nevadában, az Egyesült Államokban. Ha tényleg megvalósítanák nálunk ezt a közlekedési eszközt, elvileg 10 perc alatt Pozsonyba lehet érni Budapestről.

hvg.hu Vállalkozás

A barátainál csövezik a Tesla-vezér

Elon Musk évente több mint 13 milliárd dollárt tesz zsebre, és van is egy 17 milliós, óceánparti vityilója Los Angelesben, de Silicon Valley-ben – ahol cége, a Tesla székel – gyakran a barátainál húzza meg magát, többek között Larry Page Google-főnöknél.

1 2

A címlapról ajánljuk