hvg.hu Gazdaság

Szép summát kér a Budavári Önkormányzat a gyanús lakásbérletek adataiért

Bár a nyilvánosságra tartozik, hogy miért kerül csak havi 45 ezer forintba egy 117 négyzetméteres, műemléképületben található önkormányzati lakás használata a budai Várban, sajnos aránytalanul nagy munkával járna a szerződések kiadása. Ezért csaknem hárommillió forintot kér az önkormányzat a közadatokért.

hvg.hu Vállalkozás

Drágább a nagyfröccs Ákosnál, mint amennyit ő fizet egy négyzetméterért

A Tiffán Zsolt fideszes képviselő és Kovács Ákos érdekeltségébe tartozó Andante Borpatika havi 408,5 forintot fizet az üzlethelyiség négyzetméteréért az I. kerületnek. A stabilan veszteséges cég szerződését nemrég hosszabbították meg a polgármester javaslatára 5+5 évvel. A Ruszwurm cukrászdát arra hivatkozva paterolnák ki a Várból, hogy csak havi 575 forintot fizet az üzlethelyiség négyzetméteréért.

HavariaPress Közlekedés

Felüljárókat mosnak az I. kerületben is

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai az éjszaka lemossák a főváros I. kerületében a Budaörsi út - Alkotás út - Hegyalja út (BAH) csomóponti felüljáró szalagkorlátjait.

HVG Hét nap gazdaság

Kiutasított szállodahajók

Az idegenforgalmi szezon közepén, sorozatos fellebbezései elutasítása után július végén kénytelen volt bezárni szállodahajókat fogadó budapesti kikötőit a Magyar Kikötő Zrt.

1 2
A címlapról ajánljuk