hvg.hu Tech

A nyílt forráskódú platformoké a jövő

Növekszik az igény az analitika, a mobil számítástechnika, a felhő és a nyílt forráskódú technológiai megoldások iránt az IBM trendriportja szerint.

hvg.hu/MTI Gazdaság

40 éves a mikroproci: tévedés szülte, megváltoztatta a világot

Egy elkalibrált rendelési tétel korrigálására, amolyan mentő ötletként fejlesztették ki 40 évvel ezelőtt. Mára viszont a pc-k és okostelefonok mellett egyre inkább az autók, de olykor már a hűtőgépek központi agyát is a mikroprocesszorok jelentik. Nélkülük nem lehetne globális a világ sem.

hvg.hu Tech

Elindult az IBM 48 órás programozó bajnoksága

Hatvan programozó költözött be a Debreceni Egyetemre, hogy két nap leforgása alatt megoldást találjon egy magyar non-profit szervezet informatikai problémájára. Közben csak annyit alszanak, amennyi a tökéletes algoritmus megálmodásához szükséges. Ha jól dolgoznak, könnyebb és gyorsabb lehet a hazai gyermekétkeztetésre szánt adományok elosztása.

hvg.hu Tech

Hangbányászat: az adat a XXI. század olaja

A vállalatok több tízmilliókat költenek piackutatásra, pedig a call centereket hívó  ügyfelek maguk mondják el örömüket-bánatukat, igényeiket. Ráadásul a szó már nem is feltétlenül száll el - a teljes beszélgetés szövegét feldolgozva profitálhat a hangbányászatból, azaz a hangalapú információ elemzéséből a call center,  a marketing, az aCRM, a pr,  a telesales, és még a csalásokat is megkönnyíti leleplezni.

MTI Vállalkozás

Nőtt az IBM profitja

A várakozásoknál jobban nőtt az IBM profitja a harmadik negyedévben, a bevétel azonban kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól. A cégcsoport megemelte idei eredmény előrejelzését. Elsősorban a feltörekvő országok járultak hozzá a növekedéshez.

Lukács Andrea Shake

Pénteki irodista módi: hódít a művi úton kiizzadt lazaság

A szabad szombat után a laza péntek az, amivel lyukat próbálnak ütni a kemény munka világán. A "casual Friday" még a múlt században kezdte hódító hadjáratát a tengerentúlon, de egyes nagyvállalatok ráuntak a túlzott lazaságra, és újra nyakkendőt kell kötni péntekenként. De mi nálunk a helyzet? Utánajártunk.

hvg.hu Tech

Újabb szabadalomcsomagot vett a Google az IBM-től

Miután a Google júliusban vásárolt az IBM-től ezer szabadalmat, most további 1022 darab, oltalom alatt álló találmányt vett a Kék Óriástól. A keresőcég portfóliója így mintegy húszezer szabadalomból áll.

MTI Tech

A PC is a süllyesztőben végzi?

Az írógépek és a bakelitlemezek sorsára juthat egyik tervezője szerint a személyi számítógép, amely épp 30 évvel ezelőtt, 1981. augusztus 12-én került piacra az IBM fejlesztésében.

hvg.hu Gazdaság

Nagyott bukott Szlovákia: máshová viszi új üzemét az IBM

Nem tárgyal tovább a szlovákiai Sario befektetési és fejlesztési ügynökséggel az IBM, ezzel meghiúsulhat a Kelet-Szlovákiába tervezett IBM-üzem megépítése - írja a Kitekintő. Szlovákia háromezer munkahely létesítésétől eshet el.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk