MTI Itthon

Okos városok Magyarországon

Az Okos városok címmel készült tanulmányt mutatták be csütörtökön Veszprémben; a tanulmányt az IBM Magyarország Kft. megbízásából az MTA Regionális Kutatások Központjának Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete készítette tavasszal kilenc magyar város fejlettségéről, innovációs adottságairól és erőforrásaik felhasználásának hatékonyságáról.

hvg.hu Gazdaság

Az IBM lehagyta a Microsoftot, 15 éve most először

Az IBM piaci értéke 15 éve most először haladta meg a Microsoftét, előbbi a Reuters adatai szerint a hétfői részvényárfolyammal számítva már 203,5 milliárd dollárt ér, míg utóbbi "csak" 201,1 milliárd dollárt. A világ legértékesebb tech-cége azonban továbbra is az Apple, a vállalat a hétfői részvényárfolyamon 308,3 milliárd dollárt ér - tette közzé a hírügynökség.

hvg.hu Tech

Megelőzte az Apple a Google-t: a világ legértékesebb márkája lett

Jóllehet az Apple-t számos bírálat érte az elmúlt időszakban, amiért az iPhone-ok adatok tömegét gyűjtik, gazdaságilag a cégnek igencsak jól megy. Egy friss amerikai rangsorból kiderült, hogy a vállalaté a világ legértékesebb márkája, megelőzve a Google-t.

techline.hu Tech

A világ legcsodáltabb IT-cégei

Hogy az információ- és kommunikációs technológia korát éljük, az köztudott, talán ezért is nem olyan meglepő, hogy...

techline.hu Tech

Hogyan tárolna 100 évnyi adatot?

Március 10-én kerül sor az IBM Tároló Megoldások Fórumra, ahol kiderül, hogyan tárolna most a cég 100 évnyi adatot, és...

HVG HVG Hetilap

Ész nélkül válaszol

Újra legyőzte az embert a számítógép egy szellemi párbajban – a sakk után egy műveltségi vetélkedőben is.

MTI Tech

A mindentudó komputer döntetlenre áll az ember ellen

Döntetlenre végződött a "komputer kontra emberi elme" első fordulója, miután Amerika legnépszerűbb szellemi vetélkedőjének (Jeopardy!) korábbi bajnoka, Brad Ruttner és a Watson nevű szuperszámítógép egyformán 5000 dollárt (1 millió forintot) nyert.

techline.hu Tech

Amit nem tudunk a monitorokról

Szinte minden fantasztikus filmben és könyvben láthatunk és olvashatunk víziókat és elképzeléseket arról, hogy a...

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk