hvg.hu Tech

Valami hihetetlenre készül az ASUS

Szeptember 2. és 7. között tartják Berlinben a hagyományos éves szórakoztatóelektronikai kiállítást és vásárt. Az ASUS azt ígéri, meglepi majd a világot.

MTI Gazdaság

Vargáék elhajtották a panaszkodó balatoni településeket

Hiába fordult a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség a nemzetgazdasági miniszterhez, tiltakozva az idegenforgalmi adó (ifa) mellé járó állami kiegészítés jövőre tervezett csökkentése miatt, elutasító választ kapott - közölte Balassa Balázs, a szervezet elnöke.

MTI Vállalkozás

A Huawei otthonába kopog be a berlini IFA rendezője

Shenzhen (vagy ahogyan magyarosan mondják: Sencsen) eddig arról volt a leginkább ismert a világbna, hogy a különleges gazdasági övezetben itt alakították ki a kínai Szilícium-völgyet. Jövőre itt tartják meg az első kínai IFA-t is.

Molnár Csaba Vállalkozás

Csirketelepen születnek újjá a kiszuperált Ikarusok

Van egy széthullott Ikarus busza, esetleg egy szolgálatból rég kivont Csepel márkájú katonai mentője? Csak szóljon Tóninak, és fél év múlva csillivilli állapotban kaphatja vissza, amivel aztán nagyot menőzhet a haverok előtt. Polgáron működik egy vállalkozás, amely nemcsak hogy Európában egyedülálló, de lassan az üzleti logikát is megfordítja. Őrültek busz- és teherautó-felújító üzemében jártunk – egy csirketelepen.

MTI/Világgazdaság Gazdaság

Gyöngyösön a legmagasabb az idegenforgalmi adó

Sok önkormányzat, köztük több balatoni település döntött az idegenforgalmi adó (ifa) emelése mellett, de a turisztikailag jelentős városok közül 2015-ben Gyöngyösön kérnek a legtöbbet egy éjszakáért, a tavalyi 400 forint után 505 forintot – írja a Világgazdaság.

MTI Itthon

Sok van a balatongyöröki volt körjegyző számláján

Hivatali visszaélés, csalás és magánokirat-hamisítás miatt egy év tíz hónap, végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Balatongyörök volt körjegyzőjét csütörtökön a Zalaegerszegi Törvényszék.

hvg.hu Tech

Nagy dobásra készül a Sony

Egyre fantasztikusabb okostelefonokkal licitálnak egymásra a nagy gyártók. Most a Sony készül egy újabb Xperiával.

hvg.hu Tech

Szeptemberben jönnek a Samsung 3-asok?

A berlini IFA immár 89 éve a (szórakoztató) elektronika óriási nemzetközi seregszemléje. Az idei kiállításig ugyan még majdnem fél évnek el kell telnie, de már egyre többet hallani arról, milyen eszközöket mutatnak majd be.


A címlapról ajánljuk