Hercsel Adél Plázs

„Nem emlékszem semmire, de terhes lehetek-e?” – Amit tudni akarsz a szexről

A statisztikák, a szakmai és a hétköznapi tapasztalatok mind azt mutatják, hogy a szexualitást övező tabuk máig velünk élnek, sőt, egyre nagyobb a homály és a hallgatás. A legtöbb probléma az óvszerhasználat hiányából, és „a lényeg, hogy a férfinak jó legyen a szex” érvényesüléséből ered. Nem véletlen, hogy a magyar lakosság körében 100 élve születésre 40, a 19 éven aluliak körében pedig 80 abortusz jut. Emellett újból pusztít a szifilisz, és évről évre több a HIV-pozitív magyar is. Pedig a megoldás nem feltétlenül pénz és erőforrás, sokkal inkább akarat és szervezés kérdése.

hvg.hu Itthon

A KISZ Deutsch Tamás szívügye volt

1983-ban, gimnazistaként még a Kommunista Ifjúsági Szövetség iránti érdektelenségen lamentált Deutsch Tamás - írja az Hír24.hu szegedi oldala az Ifjúsági Magazin egyik korabeli lapját idézve. A kamasz Deutsch azt is leírja, hogy hogyan lehetne a KISZ vonzerejét erősíteni.

Szegő Péter Kult

A nyár, amikor majdnem meghalt az Omega

1971 elején már mindenki tudta, hogy valami nincs rendben az egyik legnépszerűbb magyar rock zenekarral. Az egész ország az örök szerelem dalát, a Gyöngyhajú lányt énekelte, de a szakítás elkerülhetetlennek látszott. Miért döntött a válás mellett Presser Gábor és Laux József, és mit üzent a hűtlen barátoknak az Omega?


A címlapról ajánljuk