hvg.hu Kult

2020-ra biztos nem lesz kész az Iparművészeti

A tervpályázattól kezdve egykor csupán hét évre volt szükség az Iparművészeti Múzeum átadásáig. A mostani felújításkor ennyi idő alatt csak a bezárásig jutottak el.

Műértő Műértő

Kapuzárási pánik

Az Iparművészeti Múzeum múltjából, földrajzi helyzetéből és profiljából következően a hazai múzeumi színtér egyik zászlóshajója lehetne, ehhez képest meglehetősen alapjáraton ketyegett az elmúlt években. Egyetlen állandó kiállítása, a Gyűjtők és kincsek réges-régen teljesítette küldetését, és az elmúlt évtized évi 2-3 időszaki kiállításának sem mindegyike írta be magát a művészettörténetbe.

Hamvay Péter Kult

Bezár az Iparművészeti Múzeum

A várhatóan jövő nyáron kezdődő felújítás miatt 2020-ig zárva lesz az Iparművészeti Múzeum – mondta lapunknak Cselovszki Zoltán főigazgató. Addig a gyűjtemény szecessziós darabjaiból a Városliget fasorban található Ráth György-villában kaphatnak ízelítőt a látogatók.

Zelki Benjámin Ingatlan

Kik tartják a földgömböt Budapest fölött?

Amikor még a Népstadionból adtak meccseket, a közvetítés rendszeresen a Földtani Intézet földgömbjének a szuperközelijével indult, így az is találkozhatott Budapest egyik legimpozánsabb épületével, aki a szecessziót valamilyen csicsás tapétamintának hitte. A héten bejárás volt a Földtaniban, amely a leginkább eredeti állapotában megőrzött Lechner Ödön-alkotás Budapesten.

MTI Kult

Senki sem akar főigazgató lenni az Iparművészeti Múzeumban

Senki nem pályázott az Iparművészeti Múzeum (IMM) főigazgatói posztjára, így eredménytelenül zárult a közgyűjtemény vezetésére meghirdetett pályázat - közölte szerdán a kiíró Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága.

hvg.hu Kult

A szakszervezet szerint csak "terelnek" Balogék a lemondott múzeumigazgató ügyében

Nemcsak erkölcsi kár, hanem az Iparművészeti Múzeum "nehezen helyreállított szakmaisága komoly csorbát szenvedhet" azután, hogy az igazgató, Takács Imre lemondott - közölte a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete. Szerintük az Esterházy kincsek és a kelet-ázsiai gyűjtemény sorsa iránti, felmondással is megerősített aggodalomra "nem válasz" az a minisztériumi közlemény, mely szerint Takács Imre nem végzett el egy kötelezően előírt tanfolyamot.

hvg.hu Itthon

Emmi: kirúgták volna az Iparművészeti főigazgatóját

Egy vezetői tanfolyam hiánya miatt akkor is felmentették volna Iparművészeti Múzeum főigazgatóját, ha nem mond le magától – állítja az illetékes minisztérium. Takács Imre korábban azzal indokolta távozását, hogy a kormány tervei nem egyeztethetők össze szakmai programjával.

hvg.hu Kult

Lemondott az Iparművészeti Múzeum főigazgatója

Közleményben tudatta Balog Zoltán miniszterrel lemondását Takács Imre, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója. Egy tavalyi törvénymódosítás ugyanis lehetővé teszi, hogy miniszteri utasításra szétszedjék a múzeum gyűjteményét, és annak egyes elemeit máshová helyezzék át.

hvg.hu Tech

Nézzen be otthonról az Iparművészetibe - Street View-n az első magyar múzeum

Az Iparművészeti Múzeum mostantól éjjel nappal nyitva áll a világ internetezői előtt, a Google Art Project-ben megtalálható magyar múzeumok közül ez az első olyan épület Magyarországon, melynek belső tereit be lehet járni a Street View segítségével. Az európai szecesszió kiemelkedő épületében közel ezer négyzetméteren sétálhat bárki úgy, mintha csak ott lenne.

hvg.hu Nagyítás

Budapestre jött a londoni Victoria & Albert Múzeum - Nagyítás-fotógaléria

Milyen tárgyakkal vették körül magukat az emberek az iparosodás korszakában? Mit tekintettek szépnek, mi volt a mintaadó norma? A világ első iparművészeti múzeuma, a londoni Victoria & Albert Museum rendhagyó kiállítás keretében mutatja be saját történetét, és hívja egészen szeptember közepéig dizájn-időutazásra a látogatókat a budapesti Üllői útra, az Iparművészeti Múzeumba.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával