hvg.hu Kult

Kádár visszakacsint Pécsről: VIP sorban ültek a helyi potentátok

Hónapokkal ezelőtt megvette első sorba szóló jegyét a pécsi István, a királyra több néző is. Csak szombat este szembesültek vele, hogy az első sor elé felállítottak egy plusz sort, ahol helyi politikusok, intézményvezetők ülhettek. A 0. sor állítólag teljesen bevett, bár a jegytükrön nem szokták feltüntetni. A koncertet szervező ügynökség a felháborodásának adott hangot.

Szegő Iván Miklós Kult

Mit mondott Szent István a jövevények befogadásáról?

Szent István király fiához, Imre herceghez intézett hatodik intelme nem csupán augusztus 20., az államalapítás ünnepe miatt érdekes. S bár az első magyar király mostanában óriásplakátokon díszelgő gondolata „az egynyelvű ország gyengeségéről” nem az üldözöttek befogadására utalt, István nem volt idegenellenes, amit a keresztény térítés és az államalapítás körülményei is bizonyítanak.

Puskás Panni Kult

István, a király 2015 – Öregfiúk stadionkoncertje

Az eredeti szereplőknek drukkoltunk, hogy ma is ki tudják énekelni a magasabb hangokat, a fiatalabbaknak ez nem volt gond, ám ott meg sokszor a szenvedély hiányzott. Novák Péter lehúzott egy újabb bőrt az István, a királyról, hogy a rockopera Alföldi Róbert 2013-as rendezése után ismét visszasüllyedhessen megszokott helyére: az olcsó népszórakoztatásba.

BI Kult

Öncenzúra miatt nem ment a köztévén az István, a király - állítja a producer

Az István, a király producere nem bánta meg, hogy Alföldi Róbertet kérték föl a rendezésre, mert így meg tudták szólítani a fiatalokat. Rosta Mária visszautasítja Kerényi Imre profithajhászára vonatkozó vádjait, és elárulta, hogy került a M1 helyett az RTL Klubra a bemutató és azt is, hogy 2015-re (újra) filmre szeretné vinni a rockoperát.

hvg.hu Kult

Alföldi: "Nem a focijától különleges ez az ország"

Alföldi Róbert szerint azok az emberek, akik rémülten és szoronga üvöltenek, nem hozzá szólnak, hanem a politikusokhoz, Magyarország pedig nem a focijától, hanem a kultúrájától különleges - a színész-rendező többek között erről beszélt a Szabolcs Online-nak adott interjújában.

hvg.hu Kult

Alföldi Róbert: "nem tudunk szembenézni azzal, amik vagyunk"

Az István, a király nem gyaláz senkit és semmit – jelentette ki Alföldi Róbert az Origónak adott interjújában. A színész-rendező arról is beszélt, szerinte egy olyan társadalom felé haladunk, ahol uniformizált gondolkodásra van szükség. A Nemzetiből áthozandó Mephisto-előadás elmaradásáról ő nem tud, szerinte novemberben lesz a bemutató.

Hír24 Kult

Szörényi: lehülyézik a vén szerzőket

Az István, a király budapesti bemutatója előtt nyilatkozott a zeneszerző a darab körül kialakult indulatokról. Úgy véli, már jobb meg sem szólalni az ügyben.

hvg.hu Kult

Szörényi nem ment fel a színpadra az István, a király végén

Hiába kereste Tompos Kátya péntek este a nézőtéren Szörényi Leventét, az István, a király című darab zeneszerzőjét a mű fővárosi bemutatójának végén, nem tudta felhívni a színpadra. Az előadás produceri irodája közölte, Szörényi csupán félreértette a korábban megbeszélteket és azt hitte, ez csak csak a szegedi premieren kell felmennie.

hvg.hu Kult

Miért ezt a nemzetet gyalázzák mindig, és miért nem bírja Gundel Takács a kamerát?

A buzizásban és az előadásra igyekvők, valamint a riporterek inzultálásában kimerült a Papp László Sportarénánál tartott péntek esti szélsőjobbos tüntetés, ott volt ugyanis az Alföldi Róbert által rendezett István, a király fővárosi bemutatója. Az is kiderült, hogy nem csak a tüntetők, de a tévés Gundel Takács Gábor sem bírja a kamerát.

hvg.hu Kult

Két csoport is tüntetett a Papp László Sportarénánál

Két tüntetés is volt az Alföldi-féle István, a király ma esti bemutatója kapcsán a budapesti Papp László Sportaréna környékén. Az aréna egyik oldalán árpádsávos, a másik oldalán szolidaritásos zászlók lobogtak, ám egy idő után a szélsőjobbosok inkább átmentek a másik tüntetésre és az előadásra érkezőkhöz. Atrocitás nem történt, a tüntetések este 9 körül véget értek.

1 2

A címlapról ajánljuk