MTI Világ

Életfogytiglant kapott tizenkilenc orosz nő Irakban

Azért kapják a büntetést, mert a vád szerint csatlakoztak az Iszlám Államhoz. A nők közül többen azzal érveltek: azt mondták nekik, hogy családjukkal Törökországban telepednek le, csak később derült ki, hogy valójában Irakba kerültek.

MTI Világ

Iszlamistákat fogtak el Boszniában

Két feltételezett iszlamistát fogtak el a boszniai hatóságok kedden, emellett pedig több fegyvert és robbanószert, valamint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet jelképeire hasonlító jelekkel ellátott zászlót foglalták le - adta hírül a Dnevni Avaz című boszniai napilap.

hvg.hu Világ

Trump kivonulna Szíriából, de mégis maradnak az amerikaiak

Az USA elkötelezett az Iszlám Állam (IS) Szíriában lévő fegyveresei elleni harc folytatása mellett – jelentette be közleményében a Fehér Ház. A nyilatkozat azt jelenti, hogy az USA már visszakozik, pedig Donald Trump kedden még azt mondta, nagyon gyorsan hazatér a közel-keleti országban lévő mintegy kétezer amerikai katona.

hvg.hu Világ

Az oroszok fegyverzik fel a tálibokat?

Amerikai vádak szerint Oroszország destabilizálni akarja Afganisztánt, s ezért pénzzel és fegyverekkel segíti a tálibokat. Ha ez igaz, akkor látványos szerepcsere történt: a Szovjetunió afganisztáni háborúja idején az amerikaiak segítették az iszlamista erőket. Most az oroszok és a tálibok is tagadják az amerikai vádakat.

MTI Világ

Elfogták az amerikai újságírót is lefejező terroristákat

A Beatles néven számon tartott csoport tagjai arról voltak híresek, hogy rendszerint megkínozták, majd lefejezték túszaikat. A hírek szerint több mint két tucat ember lefejezése szárad az Iszlám Állam terroristáinak lelkén, köztük az újságíró James Foley meggyilkolása is.

1 2 3 4 5 6 7
69

A címlapról ajánljuk