hvg.hu Gazdaság

Paks II.: lehetetlen küldetés előtt a kormány

A költségek nőnek, mert csúszik a beruházás kezdése. De a törlesztőket az eredeti terv szerint kell kezdeni visszafizetni. Viszont az EU nem tűr költségnövekedést. Erre kéne a kormánynak gombot varrnia.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Utánajártunk, tényleg földrengésveszélyes-e Paks

Tízezer évente egyszer történhet földrengés Pakson, kicsi a valószínűsége, hogy ez épp most fog bekövetkezni. Inkább az új blokkok építési költségének földrengésszerű növekedése miatt kell aggódnunk.

Jávor Benedek Itthon

Jávor Benedek: Mag vagy héj?

Az igazi veszélyt nem az uniós pénzek apadása jelenti, hanem a befolyás elvesztése a belső döntéshozói körökre.

hvg.hu Itthon

Orbán hízelgő levelet küldött Verhofstadtnak és többi kritikusának

Múlt héten Orbán Viktor megsemmisítő vereséget mért az Európai Parlament sorosista politikusaira – már ha jól értettük a magyar kormánysajtót. Az viszont félreérthetetlen: a miniszterelnök udvarias levélben fejezte ki háláját az EP összes nagyra becsült frakcióvezetőjének a vitában való részvételért. Az ellenzéki magyar EP-képviselők kikeltek magukból.

hvg.hu Itthon

Kiadható a teljes metrójelentés az OLAF szerint

Ha akarják, közzétehetik a magyar hatóságok a 4-es metró beruházásával kapcsolatos korrupciós jelentést – válaszolta Giovanni Kessler, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatója Jávor Benedek EP-képviselőnek. Jávor most levélben kéri Orbán Viktortól és Polt Péter legfőbb ügyésztől a jelentés nyilvánosságra hozását.

hvg.hu/MTI Itthon

Meghibásodás volt a paksi atomerőműben

A Paksi Atomerőmű 1. blokkja a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én, a nukleáris berendezést nem érintő hiba javítása folyik, az ellátás nincs veszélyben – közölte az intézmény. Korábban Jávor Benedek teljeskörű tájékoztatást követelt a történtekről.

1 2 3 4 5 6 7
13

A címlapról ajánljuk