MTI Plázs

Ritka kincset bányásztak ki Jakutföldön

Másfél millió dollárt ér az a 121,96 karátos gyémánt, amit a jakutföldi Jubilejnaja bányában találtak – jelentette be csütörtökön az Alrosza orosz gyémántbánya-vállalat.

MTI Világ

Halállal büntetnék a pedofilokat Jakutföldön

A szibériai Jakutszk lakói tömegesen csatlakoztak a Vlagyimir Putyin államfőhöz címzett kérelemhez, hogy Oroszországban állítsák vissza a halálbüntetést a pedofil bűncselekmények elkövetői esetében - írta szerdán az rbk orosz hírügynökség.

MTI Shake

Kilőhetik az emberek közelébe merészkedő medvéket Jakutföldön

A hatóságok engedélyt adtak a medvék kilövésére Északkelet-Oroszországban, ha az éhes állatok emberek közelébe merészkednek. Az embereknek ugyanakkor veszélyhelyzetben vadászt kell hívniuk, nem szabad saját maguknak fegyvert ragadni – mondta a jakutföldi vadászati hatóság munkatársa.

MTI Világ

Újabb helikopter zuhant le, 19 ember meghalt

11 gyerek ült a helikopteren, amely Jakutföldön egy hágón átrepülve került erős légáramlatba. Mentőhelikopterek indultak a lezuhant gép mentésére, de a rendkívül felhős időjárás miatt nem tudtak leszállni.

MTI Tech

Mínusz tíz fokos hőhullám Jakutföldön

Szokatlanul meleg az idő Jakutföldön is: mínusz 5-10 fokot, vagyis az ilyenkor megszokottnál mintegy 20 fokkal magasabb hőmérsékleteket mérnek, miközben az átlagosnál több a hó.


A címlapról ajánljuk