Ritka kincset bányásztak ki Jakutföldön

Másfél millió dollárt ér az a 121,96 karátos gyémánt, amit a jakutföldi Jubilejnaja bányában találtak – jelentette be csütörtökön az Alrosza orosz gyémántbánya-vállalat.

Sopronnyi ember ugrik ma jeges folyóba a mínusz 40 fokban

Az Oroszországhoz tartózó Jakutföldön több mint 60 ezren vesznek részt a pravoszláv vízkereszt napi fürdőzésben a mínusz negyven Celsius-fokos hidegben – közölték a helyi hatóságok.

MTI

12 ezer éves kutyamúmiát boncoltak fel a tudósok

Jakutföldi tudósok felboncolták a világ legidősebb ismert kutyamúmiáját.

MTI

Több száz farkast lőttek ki Jakutföldön

Január óta több mint 400 szürke farkast lőttek ki Kelet-Szibériában. Idén 500 a kvóta.

MTI

Halállal büntetnék a pedofilokat Jakutföldön

A szibériai Jakutszk lakói tömegesen csatlakoztak a Vlagyimir Putyin államfőhöz címzett kérelemhez, hogy Oroszországban állítsák vissza a halálbüntetést a pedofil bűncselekmények elkövetői esetében - írta szerdán az rbk orosz hírügynökség.

MTI

Kilőhetik az emberek közelébe merészkedő medvéket Jakutföldön

A hatóságok engedélyt adtak a medvék kilövésére Északkelet-Oroszországban, ha az éhes állatok emberek közelébe merészkednek. Az embereknek ugyanakkor veszélyhelyzetben vadászt kell hívniuk, nem szabad saját maguknak fegyvert ragadni – mondta a jakutföldi vadászati hatóság munkatársa.

MTI

Újabb helikopter zuhant le, 19 ember meghalt

11 gyerek ült a helikopteren, amely Jakutföldön egy hágón átrepülve került erős légáramlatba. Mentőhelikopterek indultak a lezuhant gép mentésére, de a rendkívül felhős időjárás miatt nem tudtak leszállni.

MTI

A jakutföldi légitársaság indítana chartert Moszkvából Hévízre

Április közepén charter légijáratokat indíta Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják utazókat.

MTI

Soha nem tapasztalt meleg: -10 fok Jakutföldön

Soha nem tapasztalt meleget mértek szerdán az oroszországi Jakutföldön, ahol mindössze mínusz tíz Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

MTI

136 karátos gyémántot találtak

A kő mérete 33x23x17 milliméter.

Mínusz 47 fokkal jött meg a tél Jakutföldön

Jakutföldön is beköszöntött a zord idő, s az idei télen első ízben már el is maradt részlegesen a tanítás a nagy hideg miatt.

MTI

Mínusz tíz fokos hőhullám Jakutföldön

Szokatlanul meleg az idő Jakutföldön is: mínusz 5-10 fokot, vagyis az ilyenkor megszokottnál mintegy 20 fokkal magasabb hőmérsékleteket mérnek, miközben az átlagosnál több a hó.

MTI

Tízezer éves bölényborjút találtak

Tízezer évvel ezelőtt kimúlt bölényborjút találtak Jakutföldön, az örök fagy birodalmában, s ez a világon az első ilyen lelet.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X