hvg.hu/MTI Világ

Juncker: Előbb az emberélet, csak utána a vallás

Az Európai Bizottság elnöke szerint szolidáris alapon kell segíteni a menekültválság által keményebben sújtott tagországoknak. Az viszont elfogadhatatlan, ha valaki azért nem fogad be menekülteket, mert ők nem keresztények.

MTI/hvg.hu Világ

Brüsszel nem áll el a kötelező uniós kvótarendszer tervétől

Sokan félreértelmezték Jean-Claude Juncker múlt heti szavait a szívből jövő szolidaritásról. Az Európai Bizottság szóvivője szerint "a közösségi jog nem fakultatív", a menedékkérők és az hozzájuk kapcsolódó eljárások szétosztása folyamatban van, csak nem olyan gyorsan megy, mint szeretnék.

Gyükeri Mercédesz Itthon

Orbán kudarcot vallott a pozsonyi EU-csúcson

Orbán Viktor a pozsonyi informális EU-csúcs utáni sajtótájékoztatóján elismerte, hogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, pedig ezzel a céllal utazott oda. Beszámolt azért sikerről is - bár ez különösebb meglepetést nem okozott senkinek.

MTI Világ

Juncker: Egzisztenciális válságban van az EU

Brüsszelnek nem áll szándékában, hogy a nemzetállamokat maga alá gyűrje, de túl gyakran bomlik meg az egység a tagállamok között olyan területeken, ahol inkább közös erőfeszítésekre lenne szükség – hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke az Európai Parlament előtt elmondott évértékelő beszédében.

hvg.hu Világ

Most kiderült, mit üzen nekünk Brüsszel

Azt tudjuk, hogy mi mit üzenünk Brüsszelnek, most kiderült, mit üzen Brüsszel nekünk. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tartott évértékelő beszédet az Európai Parlamentben. Alább nézheti meg, mi hangzott el az ülésen.

MTI Világ

Juncker üzent Orbánnak

A menekültek elosztását szolgáló kvótarendszer révén kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke a Der Tagesspiegelnek. Orbán Viktornak is üzent az interjúban.

hvg.hu Világ

Juncker naplót vezet az árulókról, akár Orbán is benne lehet

„A kis Maurice” – így hívja az Európai Bizottság elnöke azt a kis fekete füzetet, amelybe évtizedek óta beleírja azoknak a nevét, akik elárulták őt. Jean-Claude Juncker a belgiumi Le Soirnak adott interjújában beszélt a naplóról. Sem ő, sem az Európai Bizottság szóvivője nem árulta el, kiknek a neve szerepel a füzetben, így elindultak a találgatások. A tippelők szerint Orbán Viktor és David Cameron is benne lehetnek Juncker naplójában.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Juncker jól megmosta a Brexit-pápák fejét az EP-ben

Boris Johnson és Nigel Farage is kihátrálni látszik a Brexit előidézésével és lebonyolításával járó felelősségből: ezt az Európai Bizottság elnöke sem hagyhatta szó nélkül. "Ahelyett, hogy kidolgoznának egy tervet, inkább elhagyják a hajót" – mondta például.

hvg.hu Gazdaság

Nem mennek börtönbe a Luxleaks-botrány kirobbantói

A szivárogtatókat elítélték, de csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, az újságírót, aki az egészet nyilvánosságra hozta, felmentették. Most az a kérdés, hogy akkor mégis ki fogja elvinni ezt az oltári nagy balhét.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Brexit: a sorsdöntő EU-csúcs előtt senki nem tud semmit

A pénteki sokk után lassan keserű politikai bohózatba hajlik a britek kilépése az Európai Unióból. Az intézmények egymásra mutogatnak, a jogászok széttárják a karjukat, miközben a britek valahogy próbálnak kihátrálni. A ma kezdődő EU-csúcs sorsdöntő és botrányos is lehet.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk