MTI Itthon

A Jobbik gárdája miatt fordult az OVB-hez az SZDSZ

Az Országos Választási Bizottságnál (OVB) fellebbezett az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete, miután a területi választási bizottság elutasította a Jobbik ellen, kampánycsendsértésre hivatkozva benyújtott beadványát - közölte a párt térségi irodavezetője.

hvg.hu Itthon

Kocsmai szlogenek és Gyurcsány-metamorfózis

Igazából jól sikerült kampányfilmekkel készültek a pártok az EP-választási kampányra. Már ami a külalakot és az eszmei mondanivalót illeti. A tartalom azonban hibádzik. Az európai témákat és törvényhozást ugyanis lényegében meg sem említik, s arra sem vennénk mérget, hogy bármelyik film képes lesz a bizonytalan szavazókat mozgósítani.

MTI Itthon

Az SZDSZ nekiugrott az MDF-nek

Az MDF 1998 és 2002 között egy olyan kormánykoalíciónak volt a tagja, mely hol burkoltan, hol nyíltan együttműködött a nyíltan antiszemita MIÉP-pel - hívja fel a figyelmet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke Dávid Ibolya MDF-elnöknek küldött levelében.

hvg.hu Itthon

Kizáratnák a Jobbikot a választásból

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordultak a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom (MMM) alapítói a Jobbik szórólapja miatt, amely véleményük szerint alkotmányellenes, mert sérti a cigány kisebbséghez tartozók emberi méltóságát. A kutatók azt kérik az OVB-től, hogy "a Jobbik Magyarországért Mozgalmat vegyék le a EP választási listáról".

MTI Itthon

Alkotmánysértő a Jobbik szlogenje

Az Országos Választási Bizottság szerint alkotmánysértő a Jobbik szlogenje, amely szerint "Magyarország a magyaroké!"; a testület erről szerda esti ülésén döntött.

Csikász Brigitta Itthon

Ügyészség: a Tettrekész szakítson a Jobbikkal!

Figyelmeztette a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) képviselőjét, hogy bontsa fel a Jobbikkal kötött megállapodást – tájékoztatta a hvg.hu-t Borbély Zoltán, a LÜ szóvivője. A szakszervezetnek harminc napja van, hogy elbírálja azt.

MTI Itthon

MCF: roma szavazatokkal a Jobbik ellen

Csak az MCF Roma Összefogás Pártra leadott szavazatokkal lehet megállítani a Jobbikot és Magyar Gárdát - jelentette ki az ifj. Bogdán János, a roma párt elnökhelyettese.

MTI Itthon

EP-kampány: zárócsúcs csütörtökön

Csütörtökön tartja EP-választási kampányának zárórendezvényét, illetve záró sajtótájékoztatóját a legtöbb párt, így az MSZP, a KDNP, az MDF, a Jobbik és az LMP. A Fidesz kampányzárásaként Orbán Viktor pártelnök vidéki városokban tart választási gyűléseket. A Munkáspárt szerdán, az SZDSZ pénteken zárja kampányát. Az MCF Roma Összefogás Párt nem tart ilyen jellegű rendezvényt.

MTI Itthon

VC: a Fidesz nem tud most veszíteni

Nem tud veszíteni a Fidesz az európai parlamenti (EP) választáson; nem tud annyira rosszul szerepelni, hogy azt a közvélemény vereségnek élje meg - írta a Vision Consulting EP-prognózis című anyagában, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Csikász Brigitta Itthon

Rendőr-szakszervezeti csaták: egy Szima, egy fordított

Még meg sem jelent, máris vihart kavart Posta Imre könyve, a Rendőr szak-szervezett háború című, s bősz levélváltást indított el a műben szereplő érdekvédelmi szervezetek és a szerző között. Szima Juditnál, a Tettrekész vezetőjénél pedig az verte ki a biztosítékot, hogy elkértük tőle annak a küldöttgyűlésnek a jegyzőkönyvét, amelyen döntöttek a Jobbikkal való együttműködésről.

HVG Itthon

Medián: 47 százalék szerint fasiszta a Jobbik

A június 7-ei európai parlamenti választás valószínűleg kevés meglepetéssel fog szolgálni a két nagy párt támogatottságát illetően, viszont döntő hatással lehet a parlamentben bennmaradni vagy oda bejutni akaró kisebb pártok, mindenekelőtt a Jobbik jövőjére.

Itthon

A Jobbik az EP küszöbén: átlépik a határt

A rasszista ideológiát követő Jobbik romakérdésre adott válaszainak társadalmi támogatottsága immár akkora, ami belépőt jelenthet az Európai Parlamentbe. A szélsőjobb előretörésében nagy a parlamenti pártok felelőssége.

MTI Itthon

"A cigányság szégyene is, ha a Jobbik parlamenti párt lehet"

Semmit nem ért el a cigánypolitika Magyarországon az utóbbi húsz évben, miközben négy-öt cigány politikus háborúzik egymással - mondta a Heves megyei cigány kisebbségi önkormányzat (ckö) elnöke A cigányság jövője című konferencián Salgótarjánban.

Vélemény

Szabad préda a választók neve, lakcíme

A szocialisták és a Fidesz mellett immár a Jobbik is birtokában van az összes választókorú polgár név- és lakcímadatait tartalmazó adatbázisnak. Bármelyik listát állító párt megtudhatja, hová vagyunk bejelentve. Mi, egyszerű polgárok, nem tilthatjuk le eme listához való hozzáférést. Így például ama szélsőjobbos párt, a Jobbik, amely választási kiadványában reklámozza a személyes adatokat közprédává tévő kuruc.info-t, elvileg rákereshet, melyik, őket kritizáló újságíró hol lakik.

MTI Itthon

Morvai Krisztina nézetei az országról

Magyarország a magyaroké, ezért a Jobbik legfontosabb programpontja a termőföld magyar kézben tartása - mondta az MTI-nek adott interjújában Morvai Krisztina.

MTI Itthon

Tettrekész-Jobbik: Bencze szerint nem lehet eltűrni

Átléphette az alkotmányosság határát az, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) megállapodást kötött a Jobbikkal - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízióban.

Csikász Brigitta Itthon

A Jobbik rendőr jelöltjének több ügye van terítéken

Azt kell megvizsgálni, hogy politikai tevékenységnek számít-e a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik közötti együttműködésnek rendőrségi objektumban való megkötése – közölte a hvg.hu-val Bencze József országos rendőrfőkapitány. Hasonlóan járnának el akkor is, ha egy másik rendőrségi szakszervezet és párt „bútorozna össze”.


A címlapról ajánljuk