Tóth Richárd Itthon

Megingott Orbán kártyavára

A Fidesz veresége a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson alaposan felforgatta a hazai politikát, hirtelen egészen másképp látszanak az áprilisi parlamenti választás esélyei. A hvg.hu heti elemzése.

hvg.hu Itthon

Meglepő, mely pártok izzadhatnak az ajánlások miatt az utolsó percig

Végignézve a Nemzeti Választási Iroda adatait az látszik, sokan vérmes reményekkel vágtak neki a választásnak: 106 jelöltet ígértek, ehhez képest alig pár embernek sikerült eddig összeszedni az aláírásokat. A határidő hétfő, aznap van az utolsó lehetőség leadni az íveket. A nagy ellenzéki pártok is küszködtek.

Tóth Richárd Itthon

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki, de alig tartják alkalmasabbnak ellenfeleinél

A hvg.hu birtokába került egy felmérés a miniszterelnök-jelöltek, listavezetők, valamint pártelnökök népszerűségéről, ismertségéről és alkalmasságáról. Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, de nemcsak ismertségben, hanem népszerűségben is messze van Orbántól. Az ellenzéki jelöltek alkalmasságban egymás mellett állnak.

Szlavkovits Rita Itthon

Örülnek vagy búslakodnak, ott lebeg Lázár szelleme a vásárhelyiek felett

A fideszes vereség után sokan attól tartanak, hogy a városban ezután is túl messzire ér Lázár János keze, mások meg attól, hogy már nem ér el oda, ahova kell. Márki-Zay Péter, aki már benézett leendő munkahelyére, arra kérte a városban élőket, hogy személyesen őt keressék fel, ha politikai nézeteik miatt támadás éri őket.

G. M. Itthon

Márki-Zay győzött, Vona nyert – bemutatjuk, ki örül és ki dühöng

Vannak elsőre kevésbé látható következményei a hódmezővásárhelyi választásnak. Vona Gábor hosszú idő után igazolva érezheti magát, Habony Árpád viszont vakarhatja a fejét. Gulyás Márton jósnak bizonyult, a nagyobb baloldali pártok statisztának tűnnek, a kisebbek viszont egyenesen a lúzerek között találhatják magukat. Igaz, alattuk még ott van Lázár János.

Tóth Richárd Itthon

A Fidesz legyőzhető, de ezt ne a baloldaltól várjuk

Tizenkét évig kőbe volt vésve, hogy Orbán Viktort nem lehet legyőzni. A 2006. őszi önkormányzati választás óta tartott győzelmi szériája, azóta nem kapott olyan pofont a Fidesz, mint vasárnap Hódmezővásárhelyen. Ráadásul hazai pályán, egy jobboldali fellegvárban kapott ki. Nem árt azonban tudni, hogy a győzelem nem a baloldalé.

hvg.hu Itthon

Összefogott az ellenzék Orbán veje miatt

Közös sajtótájékoztatón jelentette be az MSZP-s Harangozó Tamás, az LMP-s Hadházy Ákos és a Jobbik-képviselő Szilágyi György, hogy a három párt közös árnyékbizottságot hoz létre Elios-ügyben.

1 2 3 4 5 6 7
201

A címlapról ajánljuk