Műértő Műértő

A mekkai zarándoklat tere / Kába, kubus, koncepció

A hadzs teljes tere kizárólag fogalmi úton fogadható be. Bármilyen képi megjelenítés szegényebb a valóságnál, egyszerűen azért, mert a zarándoklat útja csak a Kába terével együtt értelmezhető, az pedig nem választható el a körülötte imádkozó egy-másfél milliárd muszlim öt kontinensen átívelő koncentrikus köreitől és a nap mozgása által meghatározott imaidőktől, amelyek e köröket mozgatják.

MTI Hírek

Traktornak ment Kabánál a Vércse IC

Traktorral ütközött össze a Budapestről Nyíregyházára tartó Vércse IC Kabánál, emiatt jelentős késésekre kellett számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon csütörtökön.

Kósa András Itthon

Ezt jól elintézte a VM: még a nyertes is veszített a földpályázaton

A nyertesek és a vesztesek is becsapva érzik magukat a Kaba környéki földek pályázata miatt: első körben ugyanis egyetlen helyi gazda sem nyert, a Földalap viszont váratlanul visszavonta a kihirdetett eredményt, erről ráadásul az érintettek is csak a sajtóból értesültek. A visszavonás indoka irreálisnak tűnik.

HavariaPress Itthon

Uzsorás bűnbandát fogtak el Kabán

Őrizetbe vette a rendőrség szerdán azt a három uzsorást, akik évek óta fenyegettek helyi rászorulókat, bűncselekmények elkövetésére kényszerítették őket, és jogtalanul megszerezték lakásaikat.

MTI Itthon

Gyalogost gázoltak a 4-es főúton

A helyszínen meghalt az a gyalogos, akit egy teherautó gázolt el a 4-es főúton, Kabánál csütörtök délután – közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Kormányzati vizsgálatot kér a Mol ügyében az MSZP

Az MSZP választ vár arra, mi indokolta a Mol részvények megvásárlását, továbbá kitől vették meg azokat "80 milliárd forintos felárral". Az esettel összefüggésben szerintük a hűtlen kezelés, vagy a gondatlanságból elkövetett károkozás gyanúja is felvetődhet.

1 2

A címlapról ajánljuk