Demény Péter Kult

Eltűnt amott a fák fölött - Kányádi Sándor temetéséről

Ő volt az utolsó olyan költő, akit mindenki szeretett, és aki mindenkivel megtalálta a hangot – a maiaknak csak „klubja”, kisebb-nagyobb rajongótábora van. Holott ő is mai volt még a tegnap. Demény Péter marosvásárhelyi költő ott volt Kányádi Sándor szombati temetésén. Most azt írta meg, mit érzett Nagygalambfalván.

Demény Péter Kult

Aki versben dolgozott – Kányádi Sándor halálára

Azok közé a költők közé tartozott, akiknek az esetében feltétlenül hallani kellett, ahogy a verseiket mondják. Az ember szinte akkor is tudta, ha nem tudta, hogy itt egy udvarhelyszéki fiú-fiatalember-férfi-öregúr beszél. A szerdán 90 évesen elhunyt Kányádi Sándorra emlékezik Demény Péter.

MTI Itthon

Megvannak az idei Prima Primissimák

Tíz kategóriában 15. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

MTI Kult

Tiszteletvacsorát adott Kányádi Sándornak Áder János

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak kedd este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

MTI Világ

Böjte Csaba és Kányádi Sándor a legnépszerűbb erdélyi

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, és Kányádi Sándor költő nyerte holtversenyben a Transindex portál által szervezett Box populi - arcok harca című versenyt, amely az olvasók bevonásával kereste a választ arra a kérdésre, ki a legnépszerűbb erdélyi magyar.

hvg.hu Kult

Életműdíjat kapott Kányádi Sándor

Életműdíjjal tüntette ki Kányádi Sándor költőt a Romániai Magyar Könyvescéh (RMKC) - jelentette be csütörtökön a XV. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár megnyitó ünnepségén Káli Király István, a céh elnöke.

MTI Kult

Kányádi Sándor kapta a legmagasabb kitüntetést

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából odaítélt elismeréseket Sólyom László államfő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át.


A címlapról ajánljuk