hvg.hu Itthon

Oroszország áll a kárpátaljai magyarság intézményeit ért támadások mögött?

Oroszországgal kapcsolatban álló szélsőségesek és a magyarokat szeparatizmussal vádoló orosz hátterű médiumok szítják a békétlenséget Ukrajnában, jutott a következtetésre egy nemzetközi újságírógárda. Amerika megpróbálta felpuhítani az ukrán NATO-kapcsolatokat blokkoló magyar álláspontot, sikertelenül.

hvg.hu Világ

Magyarországi választás – a kárpátaljai kormányzó provokációkra számít

Április 8-án, a magyarországi választások napján ugyanolyan biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe az Ukrajnához tartozó Kárpátalján, mint az ukrán nacionalisták március 17-ei felvonulásának az idején – közölte Hennagyij Moszkalj. A kárpátaljai kormányzó szerint az ok az, hogy nem zárható ki a provokációk veszélye.

MTI Világ

Kijev – felmerült a magyar nagykövet kiutasítása

Magyarország kijevi nagykövete túllépte diplomáciai hatáskörét, amikor kárpátaljai autonómiáról és ukrajnai magyaroknak kiadott útlevelekről nyilatkozott – jelentette ki Olena Zerkal ukrán külügyminiszter-helyettes az ukrán Ötös tévécsatorna egyik műsorában.

Hercsel Adél Kult

"Akinek kedve van, és szuverén államot akar, költözzön Észak-Koreába"

Putyin titokzatos látogatásai, a visegrádi országok szövetségének felbomlása, a magyar energiafüggőség helyzete, a kárpátaljai magyarság szenvedései, és Magyarország jelenlegi helyzete az Európai Unióban. Mi minden zajlik valójában a kormánypropaganda és a szlogenek kulisszái mögött a diplomácia és a külpolitika területén? Egyáltalán hogyan születik egy külpolitikai döntés? Erről is kérdeztük Magyarország uniós csatlakozásának egyik egykori előkészítőjét, Szűcs R. Gábor diplomatát annak apropóján, hogy Jól fésült ügyek címmel megírta visszaemlékezéseit.

hvg.hu Itthon

Iskolákat építünk Kárpátalján?

Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető arról beszélt egy budapesti könyvbemutatón, akár magánegyetemek és magániskolák sorával is pótolja a magyar kormány a kieső ukrán állami intézményeket, ha életbe lép az ukrán oktatási törvény.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk