hvg.hu Nagyítás

Hétköznapi hősök

Szeptember 12-én nyitotta meg kapuit a CEU, azaz a Közép-Európai Egyetem új campusa. Az új Nádor utcai komplexumban helyet kapott többek közt egy négyszintes könyvtár, illetve egy két részre bontható, 400 fős előadóterem is. Az előkészítésben és a kivitelezésben közel 1200 ember dolgozott, csúcsidőben egyszerre 450-500-an voltak a helyszínen. Végel Dániel portréi a CEU építésén dolgozó munkásokról.

Bihari Ádám Itthon

"Soros Györgynek nincs szüksége a tanácsaimra"

Soros Györgyöt kemény fickónak tartja, amiért túlélte 1944-et Budapesten. Szerinte Trump megválasztása és a Brexit nem a liberális demokrácia halálát, éppen ellenkezőleg, annak a működését igazolják. Amúgy állítja, Magyarországot még Brüsszel sem kötelezheti menekültek befogadására, de "a nulla nem megoldás". Michael Ignatieff-fel, a CEU rektorával beszélgettünk, az interjú 2016 decemberében készült.

hvg.hu Itthon

Itt van Budapesten Orbánék fő mumusa

Pénteken iktatják be a Közép-európai Egyetem (CEU) ötödik elnök-rektorát, Michael Ignatieffet. A ceremónián az alapító Soros György is beszédet mond – derül ki az esemény meghívójából.

MTI Itthon

Szövetkezett az USA külügy és a CEU

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma és a budapesti Közép-európai Egyetem a "fenntartható egyetemek hálóüzatát" akarja elősegíteni, amely a civil szerepvállalás elősegítésével foglalkozik.

MTI Karrier

Toplistásak lettek a CEU képzései

A budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) tájékoztatása szerint a világ legjobbjai között vannak az egyetem politikatudomány és nemzetközi tanulmányok, szociológia- és filozófiaképzései a brit Quacquarelli Symonds (QS) július elején megjelent rangsora alapján.

hvg.hu Itthon

A Fidesz egyik alapító tagja is kritizálta a médiatörvényt

A médiatörvény nyilvánvalóan kizárólagos befolyást tesz lehetővé a jelenlegi kormánypártok számára - mondta az ATV-nek Molnár Péter jogász, a Média- és Kommunikációkutató Központ szólásszabadság-szakértője, a Fidesz alapító tagja.

eduline.hu Karrier

Három magyar egyetem került a világ legjobbjai közé

A 372. helyet szerezte meg a Közép-európai Egyetem (CEU) a U.S. News kedden közzétett felsőoktatási rangsorában, amelyet a brit QS Quacquarelli Symonds cég adatai alapján állítottak össze. A legjobb négyszáz közé más magyarországi egyetem nem került, az Eötvös Loránd Tudományegyetem az 501-550., a Szegedi Tudományegyetem pedig az 551-600. helyig jutott.

Szegő Iván Miklós Kult

Ki védi meg a nőket?

A gazdaság strukturális válsága miatt a társadalmi konfliktusok is kiéleződnek, többek között az idegengyűlölő vagy a nőellenes nézetek is egyre nagyobb teret kapnak Európában - hangzott el a Közép-Európai Egyetemen rendezett konferencián.

eduline.hu Karrier

Újabb magyar egyetem került a világ legjobbjai közé

Bemutatták a QS Quacquarelli Symonds 2011-es felsőoktatási rangsorát a legjobb szociológiai és politikatudományi képzésekről: Magyarországról egyedül a Közép-európai Egyetem (CEU) került fel a kétszázas listára.

A címlapról ajánljuk