hvg.hu Itthon

Ne is keresse az űrhajózást az új Közlekedési Múzeumban!

Az egész űrhajózási gyűjtemény csak Budapestről 276 km-re lesz látható, majdnem 3 óra autóútra Budapesttől. Az új, föld alatti Közlekedési Múzeum a Városligetben ugyanis a mindennapok emberének utazási módjaira akar koncentrálni.

Dercsényi Dávid Itthon

Az új Közlekedési Múzeum elől a jogi akadályokat is lebontják

Úgy kapott építési engedélyt az új Közlekedési Múzeum, hogy a beruházáshoz nem kellett környezeti hatásvizsgálatot csinálni. Ráadásul a kormányhivatal még kapkodott is a döntésével, hogy az ügyben egy tiltakozó által beadott bírósági indítvány véletlenül se tudja megakasztani a kormánynak kedves projektet.

Dercsényi Dávid Itthon

Nem is titkolják: "organikusan" drágul az új Közlekedési Múzeum

Mint sok kiemelt beruházásnál, itt is elszálltak a költségek, de közölték, ez normális, mindenütt így megy Európában. Persze, már nem felújításról, hanem totális bontásról és egy új, több szempontból vitatott múzeum építéséről van szó.

hvg.hu Kult

Egy romhalmaz maradt a Közlekedési Múzeumból - fotó

A falak egy része áll már csak a Közlekedési Múzeum épületéből a Városligetben. Az egész építményt lebontják, és az ígéretek szerint az eredeti tervek alapján építik fel újra a múzeumot, néhány plusz föld alatti szinttel együtt.

hvg.hu Itthon

Fotók: elvitték a repülőt a Közlekedési Múzeum tetejéről

A ligetvédők június 22-én még megakadályozták a közlekedési múzeum tetején lévő An-2-es repülő elszállítását. A Városliget Zrt. kedden már arról számolt be, hogy levették a bontás előtt álló épület tetejéről és elszállították.

1 2 3
A címlapról ajánljuk