Pálmai Erika Itthon

Handó Tünde harca az e-káosszal: bírósági döntések sora dőlhet meg

Törvényi előírás hiányában az Országos Bírósági Hivatal (az OBH) értelmezése és iránymutatása szabályozza az elektronikus kapcsolattartást a budapesti bíróságokon a szabálysértési ügyekben. Csakhogy Handó Tünde hivatalának nem lenne joga a törvényalkotáshoz vagy -értelmezéshez, ez tehát alkotmánysértő – érvelnek ügyvédek, és erre hivatkozva készülnek megtámadni az így született döntéseket.

Domány András Itthon

Szabadkígyós harcol a kormánnyal

A Kúria kötelezett egy falut, hogy saját érdekeivel nem törődve változtassa meg a településrendezési tervét, mert a törvény szerint nem ellenkezhet egy kiemelt beruházással. Azt azonban nem tudni, mi lesz, ha a fideszes polgármester vezette Szabadkígyós továbbra is ellenáll.

hvg.hu Nagyítás

Néprajzi Múzeum - tetőtől a padlásig

Mielőtt végleg bezárt a Néprajzi Múzeum és elkezdenék a Kúria számára felújítani Kossuth téri épületét, végigfényképeztük az egész házat, a pincétől a padlásig, olyan helyekre is bejutva, ahová látogató szinte soha.

hvg.hu Itthon

Lázár említése nélkül tette helyre a bíróság a minisztert

A kancelláriaminiszter személyes bosszút látott a kormány számára kellemetlen tao-döntés mögött. Megkerestük a Kúriát, mit gondolnak Lázár János szavairól. Ők nem kommentálnak politikust, de azért elmagyarázták a miniszternek, miként is működik az igazságszolgáltatás.

T. R. Itthon

Röszkei csata a Kúrián: törvénysértő volt Ahmed H. ítéletének hatályon kívül helyezése

Miközben Ahmed H. pere a Szegedi Törvényszéken, megismételt elsőfokú eljárásban jelenleg is tart, kedden a Kúrián is ülést tartottak az ügyben. Ugyanis augusztus végén Polt Péter legfőbb ügyész a Kúriához fordult, miután a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét. Az ügyészség azt szeretné elérni, a Kúria mondja ki, a másodfokú bíróságnak ítéletet kellett volna hoznia. Kimondta.

Révész Sándor Vélemény

Révész: Üldözési szabadság

A lényeg itt az, hogy a tolvajt üldöző áldozat már nem azért üldöz, hogy veszélyektől óvja magát, hanem azért, hogy nagyobb eséllyel kapják el a tettest, és kapja vissza ő, amit elvettek tőle. Ez pedig a szavak köznyelvi értelme szerint már nem önvédelem, hanem önbíráskodás.

T. R. Itthon

Döntött a Kúria, közpénz a tao

A Kúria jogerősen is kimondta, hogy nyilvánosak azok a pénzek, amelyekkel a vállalkozások támogatják a sportegyesületeket, elsősorban az Orbán Viktor számára kedves labdarúgást.

1 2 3 4 5 6 7
25

A címlapról ajánljuk