KITE Zrt.

Észszerűtlen zöldszabályok kötik gúzsba a hazai mezőgazdaságot?

Elképesztő mennyiségű víz folyik át Magyarország területén anélkül, hogy öntözésre használnánk. Pedig kivédhetnénk a klímaváltozás miatt súlyosbodó aszályokat, és versenyképesebbé tehetnénk azokat a gazdákat, akiket most csak a brüsszeli támogatások tartanak életben.

KITE Zrt.

10 milliárd éhes száj: ki és hogyan fogja etetni?

A nagy embertömegek egészséges és olcsó élelmezéséhez jó minőségű alapanyagok kellenek. Ennek egyik alappillére a szaktudáson alapuló növényvédelem, mely garantálja a legkevesebb növényvédőszer-terheléssel előállított, nagy mennyiségű és jó minőségű termést.

KITE Zrt.

Így fordítja hasznunkra a belvíz okozta károkat a 3D-s modellezés

A műholdas helymeghatározás, navigáció és 3D-s alkalmazások segítségével a talajműveléstől a betakarításig, mind precízen megvalósíthatók a szántóföldi műveletek. A legújabb 3D technológiákkal nem csak olcsóbbá és fenntarthatóbbá válik a mezőgazdasági termelés, de nagymértékben csökken az erózió és a belvízkár.

MTI Vállalkozás

Kite Zrt.: Az OTP kiszállt, Csányi beszállt

Megszűnt az OTP Bank Nyrt. KITE Mezőgazdasági és Szolgáltató Zrt.-ben fennállt közvetett tulajdoni részesedése a leányvállalatai útján végrehajtott értékesítés következtében - tette közzé a hitelintézet kedden a BÉT honlapján.

MTI Vállalkozás

Nem gond a Csányi–KITE-összefonódás a GVH szerint

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi Sándor tulajdonába tartozó Agrárintegrátor Kft., Agrárspektrum Kft. és Agrochain Kft. közvetett, közös irányítást szerezzen a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. (KITE Zrt.) felett – közölte a GVH pénteken.

MTI / hvg.hu Vállalat + Vezető

Csányi útonállóként utalt riválisára

Csányi Sándor OTP-vezér keményen nekiment egy keddi beszédében annak a vállalkozónak, akitől szerinte sikerült megmenteni a Kite mezőgazdasági céget. Elképzelhető, hogy Bige Lászlóra, a Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosára utalt.

hvg.hu Vállalkozás

Bige: nem beszélünk Csányival

Nem vesztek össze, csak nem beszélnek – mondta Csányi Sándorról Bige László, az ország második leggazdagabb embere. A gazdaságpolitikán sürgősen változtatni kellene a milliárdos szerint, és fel kellene hagyni a szabadrablással.

hvg.hu Vállalkozás

"Ez egy nomád ország" – megszólalt a magyar műtrágyakirály

A KITE Zrt.-ért folyó többmenetes küzdelemben egy mezőgazdasági rendszerintegrátor cég egyik igazgatója győzte le a második leggazdagabb magyart, Bige Lászlót. A műtrágya- és vegyi termékeket gyártó milliárdos nem bánja, hogy vesztett, és további nagyberuházásokba fog – mondta a napi.hu-nak adott interjújában.

1 2

A címlapról ajánljuk