MTI Itthon

Erővel veszi át a Klik az iskolákat hat helyen

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

hvg.hu Gazdaság

Elvehetik a cafetériát az iskolai dolgozóktól

Elveszíthetik a béren felüli juttatásukat azok a jelenleg még önkormányzati dolgozók, akik az iskolák működtetésének államosítása miatt a jövőben az átalaku­lás alatt álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) munkavállalói lesznek – írta a Magyar Nemzet.

hvg.hu Itthon

Pukli egyelőre nem alapít pártot

Bár a napokban egy új konzervatív pártról beszélt, az igazgatói posztot otthagyó Pukli István egyelőre nem tervezi, hogy pártot alapítson.

hvg.hu Itthon

Pukli otthagyja a Teleki Blanka Gimnáziumot

Nem indul újra a Teleki igazgatói posztjáért Pukli István, a Tanítanék Mozgalom volt vezetője. Ehelyett olyan konzervatív pártot szeretne, amelyet "nem a pénz és hatalom hajt". Hangsúlyozta, hogy nem keresték meg a kormányból, nem azért hagyta ott a mozgalmat, hogy gesztust tegyen a hatalomnak.

hvg.hu Itthon

Egy évet csúszhat az új NAT bevezetése

Az oktatási államtitkár szerint a korábban tervezett 2018 helyett leghamarabb a 2019-es tanévtől léphet életbe az új nemzeti alaptanterv. Palkovics László egy keddi háttérbeszélgetésen azt is mondta: jövő héten levélben tájékoztatják az önkormányzatokat az intézmények működtetésének átvételi menetrendjéről.

hvg.hu Itthon

12 tanár mondott fel egy iskolában a fideszes igazgató miatt

Hiába szavazott ellene a tantestület és a diákönkormányzat többsége, újabb öt évre Pleier Tamás tatabányai Fidesz-képviselőt nevezték ki igazgatónak a városi Bárdos László Gimnáziumban. 12 tanár távozott az iskolából, közülük kilencen idén mondtak fel. A volt igazgatóhelyettes nyugdíj előtt fél évvel tanulószobáztat a középiskolában.

MTI Itthon

Megvan a sok kicsi Klik vezetője, indulhat az államosítás

Az őszi szünet végéig mindenhol véglegesítik a tankerületi központok székhelyét, és november végén megkezdődhet az iskolák átvétele az önkormányzatoktól – mondta Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a Magyar Időknek adott interjúban.

hvg.hu Itthon

Mintha az Emmi sem tudná, ki számít migránsnak

A fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója után a Népszabadság is megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy a tárca szerint pontosan mitől számít egy tanuló itthon migránsnak. A lap szerint a tárcától nem válaszoltak erre a kérdésre, de azt közölték, hogy „a migráns tanulók ellátása többletforrást igényel”.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk