Bejelentkezés  

Egymillió dolláros kárt okoztak egy villában a bulizó tinédzserek

A 15-18 éves kamaszok betörtek a dél-kaliforniai házba, és amellett, hogy teljesen összerondították, számos értékes tárgyat elloptak, köztük dizájnerruhákat, középkori páncélt, ékszereket és egy kitömött hópárducot.

MTI

Kukkantson be Leonardo DiCaprio új villájába!

Leonardo DiCaprio amerikai színész 5,2 millió dollárért vásárolt 650 négyzetméteres luxusvillát a kaliforniai Palm Springsben.

hvg.hu

Erős földrengés rázta meg Kaliforniát

A Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű rengés epicentruma Ferndale városától 77 kilométerre északnyugatra volt 7 km-es mélységben. Cunamiriadó nincs érvényben, károkról és sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

hvg.hu

30 centi hó, mínusz 13 fok: megint ítéletidő van az USA-ban

A Titan nevű vihar a történelmi aszálytól sújtott Kaliforniában áradásokat okozott., Washington környékén jegesedés, valamint 20-30 centiméteres hó várható az elkövetkező napokban. Virginában és Nyugat-Viginia állam hegyeiben ennél is vastagabb hótakaróra lehet számítani.

MTI

Magyar egyetemisták mondják Bill Gates-nek a tutit

Magyar egyetemisták mondják Bill Gates-nek a tutit

Okostelefonnal irányítható robot, szívdiagnosztikai tapasz, gyógyszerfejlesztési eszköz – ezek az ötletek bizonyultak a legjobbaknak a Kairos Society Hungary egyetemi hallgatók számára kiírt startup pályázatán. A győztes Kaliforniában prezentálhat Bill Gates és Richard Branson előtt.

hvg.hu

Történelmi aszály sújtja Kaliforniát - már a NASA is vizsgálódik

A Kaliforniát sújtó történelmi aszály kiértékelésében és kezelésében segít az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) az ország délnyugati részén fekvő állam vízügyi hatóságának.

MTI

Gyerekek bénulnak le: ritka betegség terjed Kaliforniában

Ritka, gyermekbénuláshoz hasonló betegség terjed Kaliforniában: 2012 óta mintegy húsz gyermeknél okozott súlyos gyengeséget, esetleg egy vagy több végtag bénulását.

MTI

Lövöldözés volt Kaliforniában, négyen meghaltak

Négy ember meghalt, kettő megsebesült egy lövöldözésben az egyesült államokbeli Kalifornia államban, egy indián közösségi központban. Az egyik halott a törzsfőnök volt.

MTI

Elkapták a Kaliforniában agyonvert kisgyerek anyját és nevelőapját

A rendőrség egy kaliforniai étteremben lekapcsolta azt a párt, akik a gyanú szerint megölték a nő hároméves kislányát. A gyermek holttestét szombaton találták meg 23 éves anyja lakásában Napa városában. Valószínűleg megerőszakolták és valamilyen tompa tárggyal üthették a kicsit.

hvg.hu

Aszály: már a városokban is vízhiány fenyeget Kaliforniában

Helyenként már az ivóvízellátást is veszélyezteti az aszály Kaliforniában – írta a vasárnapi The New York Times. A legnépesebb amerikai állam hatóságai szerint 17 településen 40 ezer ember maradhat víz nélkül, ha 60-120 napon belül nem hullik eső. A városi vízműveket ellátó szolgáltatótól, a 25 millió ügyfelet kiszolgáló State Water Projecttől közölték, hogy nincsenek megfelelő készleteik az ellátásához. Még sosem volt ilyen a társaság fennállásának 54 éves történetében.

MTI

Hemzsegtek a kígyók egy kaliforniai tanár bűzös lakásában

A kaliforniai rendőrség őrizetbe vett egy tanárt, akinek otthonában több száz óriáskígyóra és kígyótetemre bukkantak.

MTI

Zuckerberg adóját az államkassza is megérzi

Zuckerberg adóját az államkassza is megérzi

A Faceboook alapítójának 40 millió darab részvénytől kellett megválnia, hogy teljesíteni tudja idei adófizetési kötelezettségét, ami akár 2 milliárd dollárra is rúghat.

hvg.hu

Ketten csípték meg a 138 milliárd forintos lottónyereményt

Minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményét az USA egyik leggazdagabb államában, Kaliforniában vitték el. A másik nyertes Georgiából jött.

MTI

Négy halott egy kaliforniai lőtéren

Balesetben meghalt négy tengerészgyalogos szerdán egy dél-kaliforniai tüzérségi és bombázó lőtéren – jelentette be egy katonai szóvivő.

MTI

Így fog kinézni az Apple "űrhajó" központja – fotók

Óriási komplexumot épít az Apple Kaliforniában, melyről azonban az utóbbi években csak híreket lehetett hallani, képet még nem lehetett látni. Most azonban már látványtervek is előkerültek az új központról.

hvg.hu

Tonnaszámra lopják a diót

Tonnaszámra lopják a diót

Napi kevés dióbél, és az ember tovább él, tartja a mondás. Lehet, hogy azok a tolvajok, akik elébb 4,5 majd 63,5 tonna diót zsákmányoltak az elmúlt hetekben, matuzsálemi korra pályáznak, vagy a halhatatlanásg ígéretével adnak túl árujukon.

T.S.

Tesla Model S, mint rendőrautó?

Tesla Model S, mint rendőrautó?

Egy kaliforniai város rendőrfőnöke a napokban kerek-perec kijelentette: azt szeretné, ha illetékességi területén az idei év egyik szenzációjának számító elektromos járműre, Tesla Model S-re cserélhetnék a rendőrautó-flottát.

hvg.hu

Játékpuskás fiút lőttek agyon a rendőrök Kaliforniában

Agyonlőttek rendőrök egy 13 éves fiút Kaliforniában, mert valódinak tűnő puska volt nála.

MTI

17 éves sofőr borított tetőre egy ritka Lamborghinit – fotó

17 éves sofőr borított tetőre egy ritka Lamborghinit – fotó

Rendkívül ritka Lamborghini Aventador tört össze a napokban a kaliforniai Half Moon Bay térségében.

hvg.hu

Tengeri szörny tetemére bukkant egy búvár Kaliforniában

Egy 5,5 méteres szíjhal teste lebegett az óceánban. A szíjhalak csaknem ezer méteres mélységben élnek a nyílt tengeren, így igen ritkán látni őket. Róluk születtek a tengeri kígyókról szóló legendák.

MTI
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X