Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

34 évet ülhetett ártatlanul börtönben egy férfi

Szabadon engedtek Kaliforniában egy 34 évvel ezelőtti gyilkosság miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt férfit, miután felmerült a gyanú, hogy ártatlan.

MTI

Hetven métert zuhant egy kisfiú, túlélte

Túlélte egy négyéves amerikai kisfiú, hogy lezuhant egy 70 méter magas szikláról az észak-kaliforniai tengerparton.

MTI

A fű zöldre festésével szakít nagyot az élelmes vállalkozó

A fű zöldre festésével szakít nagyot az élelmes vállalkozó

Minden idők egyik legszárazabb időjárása sújtja a kaliforniai kertvárosokat, ahol a vízkorlátozás miatt sárgul a pázsit. Ennek vetne véget a fodrászból lett vállalkozó, aki egyszerűen zöldre festi a gyepet.

hvg.hu

Ebola: Karantén vár az ebolás területekről visszatérőkre Kaliforniában

Karanténba helyezik huszonegy napra az Egyesült Államok nyugati partján fekvő Kaliforniában azokat, akik az ebolával érintett nyugat-afrikai államokból térnek haza, és közvetlen kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel – jelentette be helyi idő szerint szerdán a szövetségi állam közegészségért felelős ügyosztályának igazgatója.

MTI

Cápa támadt egy kaliforniai nőre

Cápa támadt egy evező nőre Kalifornia partjainál. A nő sérülés nélkül megúszta a ragadozóval való találkozást.

MTI

Medve falt fel egy szívinfarktusban meghalt amerikai férfit

Szinte teljesen felfalta egy fekete medve egy szívinfarktusban elhunyt férfi holttestét Kaliforniában.

MTI

Isjkolákat kellett bezárni a tomboló tűzvész miatt Kaliforniában

A tűz által veszélyeztetett területekről eddig több mint háromezer embert evakuáltak, és ötven közutat zártak le, köztük a térség egyik legfontosabb főútját, amelyen Sacramentóból a szomszédos Nevada államba lehet eljutni. A hatalmas erdőtüzet feltehetően gyújtogatás okozta.

MTI

Egy ember okozta a pusztító kaliforniai erdőtüzeket

Feltehetően gyújtogatás okozta az egyesült államokbeli Kaliforniában pusztító erdőtüzeket, amelyek több mint háromezer embert kényszerítettek otthonuk elhagyására. A hatóságok pénteken őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

MTI

Kétszer is ellopta egy tolvaj ugyanazt a Ferrari 458 Spidert

Kétszer is ellopta egy tolvaj ugyanazt a Ferrari 458 Spidert

Igazán eltökélt autótolvajt fogtak nemrégiben Kaliforniában: a férfi ellopott egy Ferrari 458 Spidert, ám miután lebukott és a kocsit lefoglalták, a rendőrségi telephelyről újra ellopta azt.

hvg.hu

Kalifornia teljesen száműzné a nejlonszatyrokat

Kalifornia lehet az első amerikai állam, amely teljesen száműzi az egyszer használatos műanyagszatyrokat, amennyiben Jerry Brown kormányzó is áldását adja a törvényjavaslatra.

MTI

Kaliforniában szükségállapotot hirdettek ki

Jerry Brown kaliforniai kormányzó vasárnap szükségállapotot hirdetett ki az állam északi vidékein elharapózott tucatnyi erdőtűz miatt.

MTI

Ennél durvább baleset még nem történt Teslával - fotók

Ennél durvább baleset még nem történt Teslával - fotók

Kettészakadt egy Tesla Model S szombaton, helyi idő szerint hajnalban, Hollywoodban: a népszerű elektromos autót egy tolvaj kötötte el egy márkaszervizből, a borzalmas balesetet pedig a rendőrök elől menekülve szenvedte el.

hvg.hu

Videó: Házakra zuhant egy vadászgép

Lakóépületekre zuhant egy Harrier típusú vadászgép szerdán egy kaliforniai településen; nem tudni egyelőre, hogy a balesetnek vannak-e áldozatai, a pilóta mindenesetre túlélte, mert sikerült katapultálnia. Az esetről videó is készült.

hvg.hu

Házakra zuhant egy vadászgép Kaliforniában

Az arizonai Yumában lévő tengerészgyalogsági légitámaszponton állomásozó harci gép a San Diegótól 120 kilométerre fekvő Imperial településre zuhant helyi idő szerint szerda délután. A pilótának még zuhanáskor sikerült katapultálnia.

MTI

Úgyse találja ki, melyik Kalifornia legnagyobb autóipari munkáltatója

Úgyse találja ki, melyik Kalifornia legnagyobb autóipari munkáltatója

A Toyota, a világon évekig a legnagyobb autógyártójának számító globális gyáróriás mintegy 5300 dolgozót foglalkoztat Kaliforniában. A Tesla meg rávert máris 700 főt, és a különbség tovább fog nőni.

hvg.hu

Hollywoodi rendező fia volt a kaliforniai autós ámokfutó

Hollywoodi rendező fia volt a kaliforniai autós ámokfutó

A hatóságok gyanúja szerint egy 22 éves, mentálisan "erősen zavart" diák, egy hollywoodi rendező fia, Elliot Oliver Robertson Rodger követte el a hat ártatlan áldozatot követelő autós ámokfutást a dél-kaliforniai egyetemi városban, Isla Vistában - erősítette meg hivatalosan szombat este Bill Brown, Santa Barbara megye seriffje.

MTI

Így néz ki egy fantasztikus kaliforniai luxusvilla

A kaliforniai Santa Monicában eladó egy 20. század elején épült luxusvilla, melyet több mint 4,4 millió dollárért kínálnak eladásra.

hvg.hu

Előkerült egy kislányként elrabolt és fogságban tartott nő Amerikában

Az Egyesült Államokban váratlanul előkerült egy fiatal nő, akit tíz évvel ezelőtt elrabolt, fogságban tartott, szexuálisan kihasznált, majd házasságra kényszerített egy férfi, akitől a lánynak egy gyermeke is született – közölték a hatóságok.

MTI

Videó: Macska még soha nem volt ilyen rettenthetetlen

Videó: Macska még soha nem volt ilyen rettenthetetlen

Egy kaliforniai kisfiút saját macskája ment meg egy rátámadó kutyától. A rettenthetetlen macskáról szóló videó lázban tartja az internetet.

hvg.hu

33 fok van Los Angelesben, erdőtűz pusztít Kaliforniában

Több mint húszezer embert kellett kimenekíteni erdőtüzek elől Kalifornia déli részén kedden. Eddig egy mobil ház égett le, a tüzet a szokatlan hőség okozta, és a szél táplálja. A San Diegó-i katasztrófaelhárítási központ szerint a veszélyeztetett házak többsége a városban, illetve az azonos nevű megye déli részén található.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X