hvg.hu Itthon

Pofozkodás, dagadt disznózás: rendőrök alázhattak meg két kecskeméti fiatalt

Állítólagos rendőri erőszakról adott hírt a Kiskunhír nevű hírportál, amelyet az áldozatok hozzátartozói kerestek fel azzal, hogy szerintük kegyetlen mód megaláztak két tizenéves fiatalt a helyi kapitányság munkatársai. Egyikük annyira félt, hogy ijedtében maga alá ürített, társát pedig dagadt disznónak nevezték a rendőrök a portálhoz befutott szülői állítások szerint. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség egyik regionális osztálya indított nyomozást, gyanúsított azonban nincs.

HVG Gazdaság

Vazallusnak való vidék? - A két "K"

A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, hogy egyre több vidéki térség hűbérbirtokká válik: fideszes politikusok szinte a magukénak tekintik. Kivételezett helyzetük a kormányzásának 13. évére készülő Orbán Viktor kegyétől függ, így alattvalói áhítattal tekintenek rá, közben a helyieknek bizonygatják, hogy ennek az udvari kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni. A HVG összeállításának második része.

MTI/hvg.hu Kult

Cseke Péter marad a kecskeméti színház élén

Az ítészek úgy látják, az igazgató célkitűzése és törekvése arra irányul, hogy a kecskeméti Katona József Színház mostanra kialakított sokszínű műsorpolitikája tovább erősítse az intézmény hazai és nemzetközi jelenlétét, szakmai elfogadottságát.

Bicsérdi Ádám Kult

"Nem fordított keresztek között élünk, és nem áldozunk kecskéket”

Nem lepte meg, hogy egy jobbikos képviselő kiakadt rájuk, hiszen eleve provokatívnak szánták, amit csinálnak. Az Apey & The Pea napokig téma volt a sajtóban a balhé miatt, azonban a nagy felhajtás nélkül is egyre több embert vonzó koncerteket ad itthon és külföldön is, eddigi legsúlyosabb lemezük, a HEX számai pedig várhatóan újabb és újabb klubokban "taposnak az emberek arcába". A metálbanda frontemberével, Áron András "Apey"-vel beszélgettünk a kecskeméti ügy után.

1 2 3 4 5 6 7
36

A címlapról ajánljuk