hvg.hu Vállalkozás

Negyedmilliárd eurót tol a Mercedes Kecskemétre

Új karosszériaüzemmel bővül a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár. A beruházás abba folyamatba illezkedik, amelynek során a vállalat 2018-ig 250 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a telephelyen. Az új karosszériaüzemben gyártják majd az új generációs kompaktautókat.

MTI Gazdaság

Lázár elégtételt adna a keleti megyéknek

Elégtételt kell kapniuk a keleti megyéknek, amiért az elmúlt száz évben nem kaptak kellő figyelmet - hangsúlyozta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Gyulán, az Almásy-kastély átadásán.

hvg.hu Itthon

Kecskeméten is sötétségre panaszkodnak a lámpacsere után

Nem adnak elég fényt az új LED-lámpák, és túl későn kapcsolják fel este a közvilágítást Kecskeméten. A helyiek a rossz látási viszonyok miatt balesetveszélyre is panaszkodnak – írja a Népszava a baon.hu alapján. A Bács-Kiskun megyei városban az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. korszerűsítette a közvilágítást. Dunaújvároson ugyancsak panaszkodnak az új közvilágításra.

hvg.hu Itthon

Magáncég készítette milliókért az úszóvébé imázsfilmjét

A polgármester állításaival szemben nem a kecskeméti városi televízió, hanem magáncég készítette a 2017-es budapesti vizes vb imázsfilmjét – írja az Átlátszó. A film korábban Hosszú Katinka és a szövetség között is kiélezte a kapcsolatot. A kecskeméti önkormányzat a vb kísérővárosa lesz sportesemény nélkül, a filmre támogatásként kapott 55 millió forintot az Argus Film and Art Kft.-nek fizette ki.

hvg.hu Itthon

Orbán: Polgári légi járatok indulhatnak Kecskemétről

Polgári célokat szolgáló kifutópályát építenek a kecskeméti katonai repülőtérre - jelentette be kedden Orbán Viktor miniszterelnök, miután megállapodott a város polgármesterével. További fejlesztési terveket is felvázolt: elővárosi vasútrendszert alakítanak ki Kecskeméten, befejezik a körgyűrűt, új iskolai épületet húznak fel, 3 milliárdot adnak a Városháza felújítására.

hvg.hu Bűnügy

Az állatorvos is elsírta magát a Kecskemétnél talált állatkínzó tanyától

Elképesztő körülmények között sínylődtek kutyák azokon a szaporító telepeken, amelyeket egy összehangolt hatósági akcióban számoltak fel. A kiéheztetett, szomjazó állatok elhullott társuk tetemét ették, láncon vagy ketrecben tartották őket, hiányoztak az oltásaik, testük sebes volt. Egyiknek még a farka is hiányzott. Egy férfi bánt így velük, aki azt állította magáról, hogy kutyatenyésztő, és még ő volt felháborodva az intézkedés miatt – írják az Állatportál alapján a Népszabadság oldalán.

hvg.hu Gazdaság

Repkedtek az évvégi milliós jutalmak egyes önkormányzatoknál

A Fidesz három éve előírta a soraiba tartozó városvezetőknek, hogy nem vehetnek fel évvégi jutalmat, de még ma is akad rá példa, hogy megteszik. A X. kerületben milliókat fizettek ki jutalomként 4 tisztviselőnek, Kecskeméten több százezres prémiumot tehettek zsebre az alpolgármesterek. Két ellenzéki irányítású kerületben is osztottak jutalmat 2015 végén.

hvg.hu Itthon

Kiesett egy nő egy emeletes ház erkélyéről Kecskeméten

Kiesett az erkélyről egy nő péntek délután Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában – közölte a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal, amely szerint egyelőre nem tudni, baleset történt-e vagy öngyilkossági kísérletről van szó.

1 2 3 4 5 6 7
31
A címlapról ajánljuk