hvg.hu Gazdaság

Egyetlen pályázó, összeférhetetlenség: ezt írta az OLAF a kecskeméti Elios-ügyről

Ahogy korábban megírtuk, Kecskeméten nem tekinthettek be ellenzéki képviselők az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalától (OLAF) Elios-ügyben érkezett dokumentumokba. A 24.hu birtokába került OLAF-jelentés azonban tartalmazza a város közvilágítás-korszerűsítésének második üteméről szóló megállapításokat, amelyeket most nyilvánosságra is hozott.

hvg.hu Itthon

Pofozkodás, dagadt disznózás: rendőrök alázhattak meg két kecskeméti fiatalt

Állítólagos rendőri erőszakról adott hírt a Kiskunhír nevű hírportál, amelyet az áldozatok hozzátartozói kerestek fel azzal, hogy szerintük kegyetlen mód megaláztak két tizenéves fiatalt a helyi kapitányság munkatársai. Egyikük annyira félt, hogy ijedtében maga alá ürített, társát pedig dagadt disznónak nevezték a rendőrök a portálhoz befutott szülői állítások szerint. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség egyik regionális osztálya indított nyomozást, gyanúsított azonban nincs.

HVG Gazdaság

Vazallusnak való vidék? - A két "K"

A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, hogy egyre több vidéki térség hűbérbirtokká válik: fideszes politikusok szinte a magukénak tekintik. Kivételezett helyzetük a kormányzásának 13. évére készülő Orbán Viktor kegyétől függ, így alattvalói áhítattal tekintenek rá, közben a helyieknek bizonygatják, hogy ennek az udvari kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni. A HVG összeállításának második része.

1 2 3 4 5 6 7
37

A címlapról ajánljuk