Bodnár Zsolt Kult

Nem kell minden zseniről filmet csinálni – csalódás a Kódjátszma

"Az ember, aki egy személyben vetett véget a második világháborúnak" – szokták jellemezni Alan Turingot, a brit matematikust, aki egyedülálló zsenihez méltóan feltörte a németek kódnyelvét, az Enigmát. Benedict Cumberbatch és Keira Knightley zseniális alakításán kívül viszont nem tartogat sok izgalmat a 8 Oscarra jelölt Kódjátszma, aminek minden eleméről lerí, hogy a díjeső reményében készült. A homoszexualitása miatt kasztrált tudós élete drámai volt, viszont korántsem olyan érdekes, mint azt a film láttatni akarja.

hvg.hu Plázs

Úgy tűnik, Keira Knightley terhes

Az Igazából szerelem és a Karib tenger kalózainak sztárja a negyedik hónapban járhat, de hivalosan még nem jelentette be a gyermekáldást.

hvg.hu Plázs

Keira Knightley kikéri magának a petyhüdt melleket

Keira Knightley hozzászokott, hogy nagyobb mellekkel ábrázolják a filmes plakátokon, mint amekkora valóban van neki, annak viszont nem örül, ha fantáziamellei nem hetykék, hanem lógnak. Erről a színésznő maga vallott.

László Éva Lilla Kult

A lány, aki azt hitte, hogy aljas, mocskos és erkölcstelen

Mivel lehet sokkolni a filmrajongókat, akik természeti katasztrófákról, tömeggyilkosságokról és brutális támadásokról szóló híreken edződnek? Ezen agyalhatott David Cronenberg is, amikor úgy döntött, hogy Freudot, a szexuális elfojtást és perverziót választja következő filmje témájául. A veszélyes vágy megszületett, a labdát viszont valaki elfelejtette lecsapni.

1 2

A címlapról ajánljuk