Dercsényi Dávid Itthon

Csak blöfföl Lázár a Déli bezárásával?

Nem nagyon találunk szakmai érveket a Déli pályaudvar bezárása mellett, mégis e mellett kardoskodik Lázár János. Tudatos és öncélú szembemenés ez a szakmai érvekkel vagy sima kommunikációs blöff?

Dercsényi Dávid Itthon

Déli pályaudvar: sok pénzt fogunk elkölteni, de kérdés, megéri-e

Nem szűnik meg a Déli pályaudvar, csak a rozsdaövezeti részek, viszont Kelenföldet elkezdhetik átépíteni – egyelőre ennyi tűnik biztosnak a fejlesztési tárca terveiből. Vitézy Dávid a koncepció kiérleléséről beszél, de őszre eldől minden. Más szakértők úgy látják, a beruházó cégeken kívül mindenki rosszul jár.

Dercsényi Dávid Gazdaság

Nem volna sok értelme: 8 kérdés és válasz a Déli bezárásáról

Nem lenne túl sok ráció a pályaudvar bezárásban a nekünk nyilatkozó szakértők szerint. A terv szembemegy az EU-s folyamatokkal és előírásokkal, a kormány a saját vállalásainak is keresztbe feküdne a Déli beszántásával. Emellett értelmét vesztené számos más közlekedési fejlesztés, és rengeteg embernek okozna bosszúságot. Valamint eszméletlen sokba kerülne.

hvg.hu/MTI Autó

Kevesebb dugó lehet, elkészült a kelenföldi P+R parkoló

A főváros külső kerületeiből és az agglomerációból érkezők számára végre értelmet nyert a második parkoló befejezésével, hogy tömegközlekedésre cseréljék az autójukat, tehermentesítve a belvárost.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Újabb szuper vasúti fejlesztés elé nézünk

Elkészült a Budapest-Esztergom vasútvonal, most a Kelenföldi és a Keleti pályaudvar közti fővárosi vasúti pálya fejlesztésére írtak ki pályázatot, benne a déli vasúti híd kibővítésével.

hvg.hu Itthon

Felmerült a Déli végleges bezárása is

Bár elvileg áprilistól újra lehet majd használni a Déli pályaudvar alagútját, a Népszabadság úgy tudja, a kormányban fontolgatják a Déli végleges bezárását.

hvg.hu Itthon

Hetekig zárva lehet még a Déli pályaudvar

Napi 250 vonat 10-12 ezer utasának életét keseríti meg, hogy hétvégén teljesen lezárták a Déli pályaudvart a Csukló utcai földcsúszás miatt. Az ottani alagúton biztonsági okokból nem engedik át a vonatokat, lehet, hogy még hetekig. A helyreállítás költségeit egyelőre nem becsülték meg – derül ki a Népszabadság cikkéből.

hvg.hu Itthon

Nemcsak a 4-es metrót adják át holnap

A 4-es metró átadásával egy időben, péntek reggeltől átadják Kelenföld állomáson az új utasaluljárót. Ezzel egy időben Budapest-Keleti pályaudvaron ismét megnyitják azt az aluljáró szakaszt, amely az utasokat az alagsori vasúti jegypénztárakhoz vezeti.

hvg.hu Itthon

Ezt álmodták a 4-es metró budai végállomásához – fotók

Összesen 12 pályamű érkezett be a március 4-i határidőig, amelyet az őrmezői intermodális csomópont tervezésére írtak ki. Az épülő 4-es metró budai végállomásánál, a Kelenföldi pályaudvarnál olyan terminált építenének, amelyből egy helyről indulnának a helyi és a helyközi buszok. Parkolóhelyek és taxidrosztok is lesznek.


A címlapról ajánljuk