hvg.hu Kult

El sem hinné, de 15 éve bukkant fel először a fura Kistehén a tévében

"Toleráns a világ, hogy azt a sok hülyeséget, amit én eddig mondtam, azt képes volt meghallgatni" – mondja a 15 éves története során folyton változó Kistehén zenekar frontembere, Kollár-Klemencz László. A zenekar augusztus végén nagyszabású koncerttel ünnepli az évfordulót.

hvg.hu Kult

Kistehén, Szájbergyerek - egy ország ismeri a dalait

Ötvenéves idén a Kistehén és a Szájbergyerek atyja, március 18-án pályafutása összes zenekarával ad születésnapi koncertet az A38-on. Mi pedig megmutatjuk pályafutása 7+1 dalát és pillanatát.

Cz.T. Kult

"Nem akarok innen elmenekülni"

Egy költő ne foglalkozzon politikával – Kollár-Klemencz László az irodalmi-zenei tengelyen egyensúlyozva jelentet meg új lemezt és bár szerinte a hazai kulturális élet szomorú beltenyészet, nem érzi úgy, hogy ne lehetne felülemelkedni az egyre szürkülő magyar valóságon. Mitől skizofrén a popszakma? Mennyit ér egy tüntetés? És hogyan lesz egy keserű országból otthon? Interjú.

hvg.hu Kult

Intellektuális punkkal és költészettel támad a Kistehén

A Szimpatizánsok-turné keretein belül költők, emberjogi aktivisták és egyéb kortárs gondolkodók társaságában lép színpadra a Kistehén zenekar. A koncertsorozat mottója: "Merd vállalni a véleményedet és önmagadat!" - elsőként november 14-én, az A38 Hajón lépnek fel.

MTA Kult

Ismét Amerikában koncertezik a Kistehén

Az Egyesült Államokba utazik kedden a Kistehén Tánczenekar; a tavalyi sikeres észak-amerikai turné után újabb, négyhetes koncertkörútra indulnak, sfellépnek többek között Chicagóban, New Yorkban, Bloomingtonban és Albuquerque-ben is.


A címlapról ajánljuk