Gergely Zsófia Itthon

„Úgyis rég volt kommunista szombat” – miért a szülők fessék ki a gyerek iskoláját?

Iskolát festeni invitálták a szülőket egy törökbálinti iskolában, ami nem egyedi példa, találtunk oktatási intézményt, ahol függönyök varrására kérték az oda járó gyerekek családját vagy "székprogramot" hirdettek a folyosók berendezése érdekében. Van, aki kiakadt a közösségi munkának nevezett "önkéntes" munkán, más szülők csak legyintenek, mondván, az óvoda óta mindenhol elvárják a hozzájárulást a gyerek képzéséhez. Az oktatási szakértő szerint viszont nem etikus, ha a diákok családjának kell közreműködnie az intézmények nyári karbantartásában.

Gergely Zsófia Itthon

„Akkor keressen más iskolát a gyerekének!” – levetették a szülő kritikus Facebook-posztját

Pont a nyílt napon, a szülők szeme láttára hibásodott meg egy écsi általános iskolában az egyik radiátor. Mikor az egyik édesapa ezt kiposztolta saját privát közösségi oldalára, az iskola vezetése azzal hívta fel, hogy azonnal vegye le a kellemetlen megjegyzést, és burkoltan azzal fenyegették, hogy ellenkező esetben eltanácsolhatják a gyerekét az intézményből.

Gergely Zsófia Itthon

Szappanra sem telik az iskolának? A Klik meghazudtolta a szülőket, de visszavágtak

Kitört a szappan-gate a IX. Kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában: a szülők szerint nem tudnak kezet mosni a gyerekek, mert még az influenzaszezonban sem telt szappanra az iskolának. Legalábbis ezt a tájékoztatást kapták az iskola vezetésétől, utólag viszont a Klebelsberg Központ illetékese egyszerűen letagadta a problémát, szerintük folyamatosan biztosítják a gyerekeknek az alapvető tisztálkodás feltételeit. Az egyik szülő erre bement az iskolai mosdókba, és telefonjával felvette, mi a valóság.

Gergely Zsófia Itthon

Boncoló gimnazisták: A tanár elismerte, hogy eltért a szakkör munkatervétől

Miután beszámoltunk arról, hogy egy keszthelyi gimnáziumban élő állatokat is boncoltak biológia szakkörön, a tankerület válaszolt kérdéseinkre az ügyben lefolytatott vizsgálat alapján. Az állami fenntartó szerint a szakkört vezető tanár elismerte, hogy "néhány foglalkozáson" nem a leadott pedagógiai munkaterv alapján járt el. Ezért saját kérésére megszüntették tanári jogviszonyát.

hvg.hu Itthon

Klik-vezető: Nem kéne annyit foglalkozni a pedagógushiánnyal

Hajnal Gabriella szakmai elnökhelyettes szerint bár a tankerületi központokhoz tartozó iskolák közül körülbelül minden harmadikra jut egy betöltetlen állás, minden rendben van. Nem is érti, miért beszélnek tanárhiányról. Lehet például túlórázni is.


A címlapról ajánljuk