Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Balog elmondja, miért nem baj, hogy ostoba kijelentéséért támadták

Balog elmondja, miért nem baj, hogy ostoba kijelentéséért támadták

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban elismerte, hogy részben talán joggal érték bírálatok az állami iskolafenntartót, de annyi engedményt már nem tett, hogy konkrét hibákról beszélt volna. A romaholokausztos kijelentésében sem érez semmi kivetnivalót utólag, legalábbis azt a következtetés vonta le utólag az ügyből, hogy jó helyen áll, akit mindkét oldalról támadnak.

hvg.hu

Megbukott a Klik élén Marekné Pintér Aranka

Megbukott a Klik élén Marekné Pintér Aranka

Alig egy hónap telt el a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta, máris távozik a 120 ezer pedagógusért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője. A Klik másfél éves működése alatt botrányt botrányra halmozott, idén év elején már a kormányon belül is keményen bírálták. A korábban Hoffmann Rózsa által kiválasztott Marekné Pintér Aranka helyét információnk szerint Hoffmann utódjának egy volt munkatársa veheti át.

MLF

Bedarált tankönyvpiac

Bedarált tankönyvpiac

A népbutítás felé tett hatalmas lépés a tankönyvkiadás államosítása: ezentúl nem szakmai szempontok alapján kiválasztott, részben még kísérleti stádiumban lévő, esetenként meglehetősen együgyű egyentankönyvekből tanulhatnak az iskolások.

Figyelő: Az új Orbán-kormány átszabja a kórházfinanszírozást

A Figyelő legújabb számában azt írja, hogy a következő kormány tervezett intézkedései között a rezsicsökkentés és a nonprofit közszolgáltató létrehozása mellett az egészségügyet és az oktatást érintő tervek is szerepelnek.

hvg.hu

Eltűnt Hoffmann Rózsa levele?

Eltűnt Hoffmann Rózsa levele?

Egyelőre kérdéses, hogy eljutott-e az érintettekhez Hoffmann Rózsa levele, pedig az iskoláknak már csak egy szűk hét áll rendelkezésre a válaszadáshoz. A helyettes államtitkár elvileg még decemberben küldött levelet az iskolafenntartóknak, amelyben a PISA-eredmények javításához kért tanácsot. De hiába hívtunk végig nagyjából két tucat tankerületet, és kerestünk igazgatókat, túlnyomó többségük tőlünk hallott a levélről először. Akik pedig tudtak róla, azok szerint is fölösleges az egész felmérés.

Klik-botrány: Hoffmann Rózsa fejét követelik Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció nemcsak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjét, hanem Hoffmann Rózsát, a köznevelésért felelős államtitkárt is lemondatná. Az LMP és az MSZP a Kliket ekéző jelentés nyilvánosságra hozatalát követeli.

"A második Orbán-kormány egyik leglátványosabb kudarca"

Ellenzéki össztűz zúdult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központra (Klik) és vezetőjére az után, hogy az Index nyilvánosságra hozott egy minisztériumi jelentést, amely komoly hibákat állapít meg a Klik működésében.

hvg.hu

"A Klik elnöke változatlanul élvezi a miniszter bizalmát"

"A Klik elnöke változatlanul élvezi a miniszter bizalmát"

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményben reagált az intézmény vezetőjét ért kritikákra. Mint írták, a miniszteri biztos vizsgálata a Klik hatékony működését szolgálta.

hvg.hu

A Klik is vizsgálja a lezuhant diák esetét

Azonnali fenntartói ellenőrzést rendelt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a tankerület bevonásával a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban, ahol az intézmény aulájának harmadik emeletéről kedden leugrott egy diák.

MTI

Lebontaná a Kliket az MSZP, a Fidesz kiakadt

A szocialisták által lebontani kívánt oktatási rendszerben ma a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbér-emelési program, ingyenes tankönyvellátásra és a minőségi oktatásra törekvés van – közölte a Fidesz.

MTI

Klik: már karácsony előtt elutalták a tanárok fizetését

Karácsony előtt elutalta a decemberi béreket az alkalmazásában álló pedagógusok, munkavállalók, kormánytisztviselők számára a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

MTI

Közmunka és napocska: "Már a hátuk közepére sem kívánják a sok képzést"

Közmunka és napocska: "Már a hátuk közepére sem kívánják a sok képzést"

Jövő évi választások, gyorsan elköltendő uniós pénz, ellátás nélküli munkanélküliek: minden egybevág ahhoz, hogy a téli közfoglalkoztatási programot 24 milliárdos képzési projekttel stafírozzák ki, melyből az adóssággal küszködő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is némileg megtámasztható. Arról, hogy mit jelenthet az alapkompetencia-képzés, a legtöbb embernek most a napocska, a felhő és a hópihe jut eszébe. A hvg.hu utánajárt, hogy mi van még ezen kívül az extra költségvetésű képzési program hátterében.

Megugrottak az állam lejárt tartozásai

A Napi Gazdaság szerint megugrott a költségvetési szervek lejárt tartozása egy hónap alatt, a szeptemberi 97,7 milliárd forintról októberre 120,9 milliárdra emelkedett.

MTI

Pórázt tesznek a tanárokra, ha levelet írnak

Szigorú előírásokat kell betartani az iskoláknak, ha bármilyen levelet szeretnének elküldeni. Kötelező tértivevényt használniuk, megszabták, mit szabad rövidíteni a borítékokon és mit nem, valamint meghatározták a címblokk maximális dőlésszögét is. A szabályok betartását a Klik ellenőrzi – derül ki a 444.hu cikkéből.

hvg.hu

MN: 1088 pedagógus kap kompenzációt

Az állami alkalmazású pedagógusok közül 1088 személyt érint a bérkompenzáció, akik korábbi keresetüknél kevesebbet kapnak jelenleg, közülük 664 iskolaigazgató - írta a Magyar Nemzet.

MTI

Állásokat hirdet a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke szerint folyamatosan álláshirdetéseket kell megjelentetniük, a többletfeladatok miatt több pedagógusra van szükség – Marekné Pintér Aranka ezt a Magyar Hírlapnak adott interjújában mondta.

Orbán is elégedetlen, miniszteri biztost kap a Klik

Orbán is elégedetlen, miniszteri biztost kap a Klik

Nem csak Orbán Viktor elégedetlen a közoktatási mammutszervezet működésével, a kormányban és a Fideszben is fogy a türelem.

Tanár szakosoknak hirdet ösztöndíjat a Klik

Nyolcvanmillió forintot különítettek el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetésében a pedagógushallgatók támogatását szolgáló új ösztöndíjprogramra, a tanár szakos hallgatók vasárnaptól pályázhatnak a Klebelsberg képzési ösztöndíjra – írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

MTI

A KLIK belenyúlt a balatonalmádi igazgatóválasztásba

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eredménytelennek tekinti azt a pályázatot, amelynek eredményeképp új igazgató került volna a listázási ügyéről is elhíresült balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium élére - írja a Nol.hu.

hvg.hu

Hiába írtak Orbánnak a fertődi kastélyból kitett diákok

Hiába írtak Orbánnak a fertődi kastélyból kitett diákok

Kipateroltak egy egész középiskolát a kormány kiemelt projektjének számító fertődi kastélyból, csak hogy az eddigi tantermeikbe is műgyűjtemények kerülhessenek. Az új iskola építését még el sem kezdték, de a kormánybiztos szerint semmi keresnivalójuk a barokk kincsben. Úgyhogy a tanárok „kínjukban röhögve” költöztetik a padokat, a szülők meg aggódnak.

1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X