hvg.hu Világ

Durvul az ebolahelyzet Kongóban

A korábbi "magas" szintről "nagyon magasra" emelte országosan a közegészségügyi kockázat szintjét a Kongói Demokratikus Köztársaságban pénteken az Egészségügyi Világszervezet.

Lengyel Miklós Gazdaság

A kínaiak felvásárolják Afrikát: 650 ezer hektárt szereztek meg a védett erdőkből

A környezetvédők – élükön a Greenpeace-szel – magukon kivül vannak, és ez teljességgel érthető. Kínai cégek ugyanis újra megszerezték a jogot arra, hogy több százezer hektár értékes erdőt kivágjanak a kongói medencében. Ez a világ tüdeje, az Amazonas után a legnagyobb erdőség. Épp ezért 2002 óta külön törvény szabályozta a fakivágás feltételeit.

hvg.hu Gazdaság

Van 300 milliárdja? Eladó a világ legdrágább villája

Kongó egykori ura, II. Lipót belga király varázsolta az 1830-ban épített villát a legértékesebbé az Azúrparton. A belga uralkodónak Kongó a magánbirtoka volt. Könyörtelen kizsákmányolás révén a huszadik század elejére a világ egyik leggazdagabb embere lett.

MTI Világ

Száz embert mészároltak le Kelet-Kongóban

Egy helyi milícia száz embert mészárolt le néhány nappal ezelőtt a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részében fekvő Észak-Kivu tartományban – közölték törvényhozók hétfőn az AFP francia hírügynökséggel.

MTI Világ

Ebola: Kongóban is kezd eldurvulni a helyzet

Néhány napon belül megkétszereződött az ebolával fertőzött betegek száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban, ahol eddig összesen 62 esetet regisztráltak – közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet.

hvg.hu Világ

Újabb országban kezdett pusztítani az ebola

Új, az előbbitől elszigetelt ebolajárvány tört ki Kongóban – jelentette az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A vírus fertőzött állathúsról terjedt át az emberekre, tizenhárman máris meghaltak.

MTI Kult

Legalább 14 embert tapostak halálra egy fesztiválon

Egy áramszünet alatt sokan próbálták meg egyszerre elhagyni a stadiont a kongói Kikwit városában, a tolakodás azonban tragédiába torkollott. Legkevesebb 14 ember meghalt, de az áldozatok száma nem végleges.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk