hvg.hu Világ

Már Kínában is hanggal támadják az amerikai diplomatákat?

Az amerikai külügyminisztérium figyelmeztette a Kínában dolgozó amerikai külképviseleti alkalmazottakat, hogy furcsa hang- és fényjelenségeket észlelhetnek. A figyelmeztetés az után hangzott el, hogy egy alkalmazotton furcsa betegség tünetei mutatkoztak. A kínaihoz hasonló események játszódtak le korábban Kubában is.

hvg.hu Világ

Kubai volt a Havanna közelében lezuhant gépen utazók többsége

A Kubában lezuhant utasszállító repülőgépen utazók legnagyobb része kubai volt, kivéve öt másik utast, akik között két-két argentin, valamint nyugat-szaharai és egy mexikói állampolgár volt. A személyzet hat tagjai mind mexikói volt - jelentette szombaton az EFE spanyol hírügynökség.

hvg.hu Világ

Száz halottja lehet a havannai légikatasztrófának

A Boeing 737-es röviddel a José Martí nemzetközi repülőtérrel történt felszállást követően zuhant le. Miguel Díaz-Canel kubai elnök bejelentette: sok a halálosáldozat. Csupán három túlélőt találtak.

Nagy Sándor Gyula Világ

Nem Castrónak hívják, mégis kubai elnök – ki ő?

Miguel Díaz-Canelt, a kubai államtanács korábbi első alelnökét megválasztották csütörtökön a karibi ország új elnökének. Nem volt nagy verseny: egyedüli jelölt volt, a szavazatok több mint 99 szavazatát kapta meg. Látszólag tehát egy név (de micsoda név) változott csupán, de amúgy minden marad régiben. Vagy mégsem? Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójának írása

MTI Világ

Új elnöke van Kubának

Miguel Díaz-Canelt, a kubai államtanács korábbi első alelnökét megválasztották a karibi ország új elnökének csütörtökön Havannában.

MTI Világ

Politikusi nemzedékváltásra készül Kuba

Megkezdődtek vasárnap Kubában az általános választások, amelyeken a szavazásra jogosultak a forradalom történelmi szereplőinek helyébe lépő, fiatalabb generáció képviselőire adhatják le voksukat. A képviselők választhatják majd meg egy hónap múlva a szigetország első forradalom utáni elnökét, aki most biztos nem Castro családból érkezik.

hvg.hu Világ

Kuba - a Castro-korszak legvége

Kubában parlamenti választást tartanak, s a voksolás eredményének közzététele után megválasztják a szigetország új államfőjét. A fő esélyes Miguel-Diaz-Canel alelnök, s beiktatásával és elődje, Raúl Castro távozásával véget ér a Castro-család közel hat évtizedig tartó uralma.

hvg.hu Világ

Nincs nyoma a rejtélyes kubai hangfegyvernek

Kiutasított 15 kubai diplomatát az Egyesült Államok, miután a havannai amerikai képviselet dolgozói közül többen rejtélyes rosszullétekről számoltak be – írja a HVG.

1 2 3 4 5 6 7
23

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával