hvg.hu Kult

Nagygyűlést hívtak össze szerda estére a Zeneakadémiánál

Az egyetem diákjai nagygyűlést hirdettek szerda estére, mert Kupper András kancellár a nap folyamán minden egyeztetés nélkül felmondott az egyetem valamennyi, nem oktatói státusú vezetőjének. Tüntetést is terveztek, ezt később a Zeneakadémia cáfolta.

MTI Kult

Nem csitul a balhé a Zeneakadémián, egymást cáfolják az érintettek

Cáfolja Kupper Andrásnak, a Zeneakadémia kancellárjának hétfőn közzétett állításait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetői értekezlete és hallgatói önkormányzata. A bizonytalan helyzet feloldása érdekében az egyetem szenátusának kilenc tagja kezdeményezte Vigh Andrea rektornál egy rendkívüli szenátusi ülés összehívását május 5-re.

hvg.hu Kult

Áll a bál a Zeneakadémián, visszavonták a vezetők megbízatását

Visszavonta a kancellár a Zeneakadémia vezetőinek megbízatását pénteken, sokan azon aggódnak, hogy működésképtelenné válik az intézmény. A Fidelio értesülését több érintett megerősítette a hvg.hu-nak. A háttérben az egyetemi vezetők és a kormány által kinevezett kancellár között már eddig is elmérgesedett viszony állhat, illetve az, hogy a hamarosan lejár a személyi kérdések "egyszerű" megoldására a kancellár rendelkezésére álló 120 nap.

HVG Itthon

Jönnek a fideszes kancellárok

Kupper András exképviselő mint Semmelweis-kancellár? – megrohanták a minisztériumot az egyetemi-főiskolai kormányzati „biztosnak” jelentkezők, derül ki a HVG összeállításából.

hvg.hu Itthon

A Fidesz az azeri és az örmény tűzben is tartott egy-egy vasat

Külön örmény-magyar baráti tagozat létrehozását kérte a Fidesz a parlament megalakulása után, de eddig a Jobbik által vezetett azeribarát parlamenti lobbi aktívabbnak és erősebbnek bizonyult. Az örménybarát tagozat – örmény származású – fideszes vezetője arra gyanakszik, hogy az azeriek „átvágták” őket, de a napok óta tartó botrányt ennél részletesebben eddig nem kommentálta.

MTI Itthon

Wieszt szerint kölcsön kapott pénzt

A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól.

hvg.hu Itthon

Fura kérdésre kellett válaszolnia a kormányszóvivőnek

A Kossuth téren álló karácsonyfájának talapzata nem a Parlament csúcsáról 1991-ben eltávolított vörös csillag; Szollár Domokos kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján cáfolta az erről szóló sajtóhíreket.

MTI Itthon

Székely lemond, ha pénzt vonnak ki az eü-rendszerből

Lemondok, ha további pénzkivonás történik az egészségügyi rendszerből, azonban a pénzügyminisztériumi maradványtartási kötelezettség nem egyenlő a pénzkivonással - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter reagálva Kupper András (Fidesz) hétfői nyílt levelére.

MTI Itthon

Továbbra is árulhat alkoholt a Zöld Pardon

Határozatképtelenség miatt nem módosította szeszrendeletét Újbuda csütörtökön. Kupper András, a XI. kerületi Fidesz-frakció vezetője azt mondta, hogy a 17 ellenzéki képviselővel szemben csak két szocialista politikus ment el a rendkívüli testületi ülésre.

MTI Itthon

Kilépett a pártból és a frakcióból egy XI. kerületi SZDSZ-képviselő

Megszűnt a baloldal többsége a XI. kerületben és patthelyzet jött létre a XI. kerületi önkormányzat képviselő-testületében azt követően, hogy csütörtökön kilépett egy SZDSZ-es önkormányzati képviselő a pártjából és frakciójából - közölte a Fidesz helyi frakcióvezetője, Kupper András sajtótájékoztatóján.

Magyar gazdaság

Kivárók és kivásárlók

Érte-e veszteség Újbuda önkormányzatát azzal, hogy túl korán és túl olcsón adta el részesedését a lágymányosi fejlesztésekre létrehozott cégben? - ezt vizsgálja a napokban egy bizottság. Meglehet, eredménytelenül.

MTI Itthon

Élesen támadja az OVB elnökét a Fidesz

A Fidesz "Gyurcsány Ferenc emberének" tartja az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökét, akit ismét lemondásra szólított fel – erről Varga Mihály, a Fidesz alelnöke beszélt. Szigeti Péter válaszában közölte: az OVB a népszavazási kérdések hitelesíthetősége kérdésében az Alkotmány rendelkezései, a népszavazási törvény és a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok alapján dönt.

MTI Itthon

A Fidesz lemondatná az OVB-elnököt, mert aláírt Kupper ellen

Lemondásra szólította fel az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökét Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján, mert álláspontja szerint Szigeti Péter politikailag elfogult a Fidesszel szemben. Szigeti korábban több közéleti személyiséggel együtt aláírta azt a közleményt, amelyben nácimosdatásnak nevezik Kupper András, a felszabadulást értékelű szavait.

MTI Itthon

Személyiségi jogi pereket nyert Kupper András

Kedden jogerősen személyiségi jogi pert nyert Bőhm András SZDSZ-es politikussal szemben, illetve egy másik eljárásban Agárdi Péter volt rádiókuratóriumi elnökhelyettes és társai ellen Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ volt frakcióvezetője - mondta el Kupper András jogi képviselője, Buckó Péter szerdán.

MTI Itthon

Fidesz: „Le kell szállni a földre”

A hűtlen kezelés gyanúját felvető több százmillió forintos közpénzpazarlás mellett a négy éve egyszer már átépített területek újabb feltúrásával „felháborító módon” zajlanak a Móricz Zsigmond körtér térségében a 4-es metró építésének nevezett munkálatok - jelentette ki Kupper András, a Fidesz-KDNP XI. kerületi polgármester-jelöltje, a párt fővárosi elnöke és frakcióvezetője.

1 2 3

A címlapról ajánljuk