Megindult a marakodás a náci aranyvonat mesés kincse felett

Megindult a marakodás a náci aranyvonat mesés kincse felett

A lengyelek szerint bármi van az eltemetett világháborús szerelvényen, az a lengyel kincstárat illeti. A Zsidó Világkongresszus után most már az oroszok is más véleményen vannak, ők is rámozdultak a vagyonra.

Egyszer volt, hol nem volt, egy aranyvonat… Vagy kettő?

Egyszer volt, hol nem volt, egy aranyvonat… Vagy kettő?

Lengyelországban megindult az aranyláz. Helyi forrásaink szerint vasárnap este már tűz ütött ki abban a Walbrzych közelében lévő erdőben, ahol sokan a feltételezett (de egyáltalán nem biztos, hogy létező) „náci aranyvonatot” keresik. A lengyel illetékesek erre bejelentették hétfőn, hogy a korábbi nyilatkozatok ellenére nincs új, a korábbinál erősebb bizonyíték az aranyvonat létezésére. Ezzel egyidejűleg lezárták az „érintett” vagy „érintetlen” terület nagy részét, és felkérték a hadsereget a térség átfésülésére.

A radarfelvételek szerint tényleg létezik a náci aranyvonat

A lengyel kulturális örökség legfőbb őre "99 százalékig" biztos abban, hogy létezik egy náci páncélozott vonat a föld alatt a délnyugat-lengyelországi Walbrzych térségében.

MTI

70 év után talált egymásra egy ikerpár

Szerencsés véget ért egy csaknem hét évtizeden át tartó keresés: a lengyel és az amerikai vöröskereszt segítségével 68 év után találkozhatott újra egy ikerpár.

MTI

Gigantikus hűtőt keresnek egy partra vetett bálnatetemnek a lengyelek

Egy 17 méter hosszú bálnatetemet szeretnének hűtőkonténerbe tenni lengyel kutatók, hogy legyen idejük felboncolni.

MTI

Nemet mondtak a lengyelek a menekültelosztási kvótákra

Nemet mondtak a lengyelek a menekültelosztási kvótákra

A lengyel külügyminiszter-helyettes a menekültválság egyik megoldásaként a gazdasági bevándorlók hazaküldését javasolja.

MTI

Nem lesz húsgolyó a lengyel IKEA-ban

Nem lesz húsgolyó a lengyel IKEA-ban

Áramkorlátozás miatt felfüggeszti az IKEA a méltán népszerű húsgolyók előállítását Lengyelországban.

hvg.hu

Hőség: Lengyelországban korlátozzák az áramfogyasztást

Lengyelországban is tombol a kánikula, ezért korlátozzák az áramfogyasztást.

MTI

A visegrádi négyeknek is üzent az új lengyel elnök

Andrzej Duda, Lengyelország új elnöke beiktató beszédében arról beszélt, hogy új partnereket kell keresnie a visegrádi országoknak.

MTI

Kincset találtak lengyel horgászok kukac helyett

9-10. századi érméket találtak a csalikukacot kereső lengyel horgászok Szczecinnél.

MTI

Műtéti komplikáció miatt meghalt a leggazdagabb lengyel

Műtéti komplikáció miatt meghalt a leggazdagabb lengyel

Az 1950-es születésű Jan Kulczykot a Forbes a 384. helyre sorolta a világ leggazdagabb embereinek listáján. Vagyonát a Wprost idén 15,1 milliárd zlotyra (4 milliárd dollárra) becsülte, ő hozta létre az első Volkswagen-üzlethálózatot hazájában. Szerdára virradó éjjel halt meg.

MTI
Hirdetés

Megvan, hol terjeszkedhet Magyarország helyett a Jaguar

Megvan, hol terjeszkedhet Magyarország helyett a Jaguar

Nagy eséllyel Krakkóba telepíti új közép-európai gyárát a Jaguar Land Rover, de a projektre erősen készülő Szlovákiának is maradt némi esélye. Magyarország is indult a projektért, Szijjártó Péter a hírek szerint személyesen is lobbizott, minisztériumában külön stáb foglalkozott az üggyel.

hvg.hu

Kamion rohant a dugóban veszteglő autókba egy lengyel sztrádán

Hárman meghaltak csütörtök este egy tömeges autópálya-balesetben a nyugat-lengyelországi Wroclaw közelében – jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió.

MTI

Többen meghaltak egy ukrán busz lengyelországi balesetében

Egy ukrán busz szenvedett súlyos balesetet Lengyelországban, legalább hárman meghaltak.

MTI
Hirdetés

Sertésfejeket szórt szét egy csalódott nő az új varsói mecsetben

Vallási érzelmek megsértésével vádolt meg a varsói ügyészség egy lengyel asszonyt, aki sertésfejeket szórt szét a nemrégen megnyílt fővárosi mecsetben.

MTI

Lengyel drogpara: halott is van már, az Interpol segítségét kérik

Valószínűleg külföldről származik a tömeges lengyelországi mérgezést okozó partidrog, a lengyel rendőrség ezért az Europolhoz és az Interpolhoz fordult segítségért – közölte Miroslaw Schossler, a lengyel országos rendőrfőkapitány helyettese kedden Varsóban. Egy ember meghalt, több százan vannak kórházban.

MTI

Drogpara Lengyelországban: több mint 300-an vannak már kórházban

A sziléziai vajdaságban a legsúlyosabb a lengyel droghelyzet, ott több mint kétszáz ember került kórházba. Az egész országban több mint háromszázra nőtt hétfőre azoknak a száma, akik mérgezett partidrog miatt szorulnak kórházi kezelésre – közölte a lengyel közszolgálati televízió.

MTI

Tömeges dizájnerdrog-mérgezés Lengyelországban

Tömeges dizájnerdrog-mérgezés Lengyelországban

127-en kerültek kórházba. A tiltás hiábavaló, az új szerek gyorsabban jelennek meg, és veszélyesebbek a hagyományos drogoknál.

MTI

Náci karlendítést mutatott egy lengyel képviselő az EP-ben

A függetlenek között ülő 72 éves képviselő, Janusz Korwin-Mikke az ellen tiltakozott ilyen erős eszközzel, hogy Európában mindenhol érvényes egységes vonatjegyet akarnak bevezetni.

MTI

Kétezer menekültet fogadna be Lengyelország 2017-ig

Lengyelország kétezer szíriai és észak-afrikai migránst kész befogadni 2017-ig – jelentette be Piotr Stachanczyk lengyel belügyminiszter-helyettes. Ezer olyan személynek adnának menedéket, akik Olaszországon és Görögországon keresztül érkeztek az Európai Unióba. Ezer olyan migránst is átvennének, akik az unión kívüli térségekből, elsősorban Szíriából és Észak-Afrikából jöttek.

MTI
Hirdetés
12366

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X