Lengyel Nagykövetség

Startupok, befektetők, irány Lengyelország!

Miközben mi, innen Budapestről arról fantáziálunk, hogy majd a magyar főváros lesz az európai startupok szívcsakrája, lengyel barátaink szép csendben megelőznek minket. Hiába. Azért számít valamit a közel 40 milliós lélekszám, a 120 kockázati tőkés, a 420 üzleti angyal és a közel 3000 aktív startup.

hvg.hu Világ

Meleg, ateista és baloldali – ő lehet a most újraszerveződő lengyel bal elnökjelöltje

Robert Biedron Lengyelország egyik felemelkedőben lévő új politikai csillaga. Mindez annak ellenére igaz, hogy ateistának vallja magát Európa talán legvallásosabb katolikus országában, s e mellett még melegségét is nyíltan vállalja. Ő lehet az újonnan szerveződő baloldali tömörülés államfőjelöltje – így mutatja be a BBC a 42 éves politikust.

hvg.hu Világ

A lengyelek a NATO-főtitkár segítségét kérik a magyar-ukrán vita megoldásához

Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter szerint az észak-atlanti szövetség főtitkárának megvannak az eszközei arra, hogy véget vessen Magyarország és Ukrajna „családi vitájának”. Czaputowicz arra utalt, hogy Magyarország hónapok óta akadályozza a NATO és Ukrajna közeledését, és azt követeli, hogy Kijev vonja vissza a magyar kisebbséget is sújtó oktatási törvényét, vagy 2023-ig halassza el annak bevezetését.

Lengyel Nagykövetség

Ideiglenes tagság, állandó értékek – Mit képvisel Lengyelország az ENSZ Biztonsági Tanácsában?

2018 januárjának második napján immár hatodik alkalommal vonták fel a lengyel lobogót az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Biztonsági Tanácsában (BT). Lengyelország az idei és a jövő évben lehet ideiglenes tagja a világszervezetnek, amelynek vezető szerepe van a biztonságot érintő globális vitákban, a konfliktusok megoldásainak keresésében. A lengyel tagság apropóján tekintjük át az ENSZ BT feladatait, működését, a tagsággal járó kötelezettségeket, lehetőségeket és Lengyelország célkitűzéseit.

hvg.hu Világ

Sértegetéshullám indult az auschwitzi lágermúzeum ellen

Tömegesen érkeznek a gyűlölettel teli üzenetek az auschwitzi tábormúzeum vezetőihez, s gyorsan terjednek az emlékhellyel kapcsolatos álhírek is. Akadnak, akik a látogatókat fogadó idegenvezetőket is zaklatják. Ez főként azzal magyarázható, hogy tovább tart a vita a Lengyelországban elfogadott új holokauszt-törvényről.

hvg.hu Világ

Megmenekül Európa legrégibb erdeje

Lengyelország szabálytalanul járt el, amikor megháromszorozta a fakitermelést a legrégibb európai fával borított területen, a Bialowieza erdőben – mondta ki az Európai Unió Bírósága.

1 2 3 4 5 6 7
85

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával