Az ötödik titkosszolgálati vezető mondott le egy héten belül Lengyelországban

Lemondott Pawel Wojtunik, a lengyel korrupcióellenes hivatal (CBA) főnöke – közölte kedd este a lengyel közszolgálati televízió. A lengyel sajtó a tavaly kirobbant lehallgatási botránnyal hozta kapcsolatba a lemondást. A közszolgálati televíziónak Elzbieta Witek kormányszóvivő azt mondta: nem tudja, mi a lemondás indoka.

MTI

Rémisztő gyerekrablás Lengyelországban: egy kisfiút keresnek

Három álarcos férfi elrabolt egy hároméves gyermeket kedden reggel a közép-lengyelországi Radomban, ami miatt ismét beindították a Child Alert nevű nemzetközi riasztórendszert – jelentette a lengyel média.

MTI

Kultúrbotrány lett egy Jelinek-darab bemutatójából Lengyelországban

Lengyelország új kormánya néhány nappal hivatalba lépése után meg akarta akadályozni Elfride Jelinek A halál és a lányka című drámájának bemutatóját a wroclawi Lengyel Színházban. A lengyel sajtó szerint azért akarták betiltani a darabot, mert a színdarabban „szexuális cselekményt” mutatnak be a színpadon – idézte a Kathpress hétfőn a lengyel sajtót.

MTI

Egy rendőr megsérült a lengyel migránsellenes tüntetésen

Ezren tüntettek, petárdáztak és gyűlölködtek Gdanskban.

MTI

Elképesztő összegeket dobálunk ki gyógyszerre

Elképesztő összegeket dobálunk ki gyógyszerre

Évente közel 150 ezer forintot költenek a magyarok gyógyszerre fejenként egy OECD-tanulmány szerint.

hvg.hu

Lengyel határőrök a magyar-szerb határon

Lengyel határőrök a magyar-szerb határon

A szlovákok és csehek után a lengyel határőrök is megkezdték a szolgálatot a magyar-szerb határon.

hvg.hu

Tíz kocsival 43 lengyel határőr érkezik Magyarországra

Egy hónapon át 43 lengyel határőr dolgozik majd a magyar-szerb határon. Korábban már cseh és szlovák katonák és rendőrök is érkeztek a határra.

MTI

Külföldről védték meg László Petrát

Külföldről védték meg László Petrát

A lengyel Wprost szerzője szerint akkor is a magyar nép a bűnbak, amikor Nyugaton sokkal több a menekültellenes megnyilvánulás. Mint írta, László Petra elferdített ügye remekül szolgálta ezt a célt.

MTI

Lengyelország nem adja ki Roman Polanskit az USA-nak

Lengyelország nem adja ki Roman Polanskit az USA-nak

A lengyel bíróság döntése értelmében nem adja ki Lengyelország a kiskorú megrontásával vádolt Roman Polanski filmrendezőt az Amerika Egyesült Államoknak.

hvg.hu

Konzervatív fordulat Lengyelországban

Konzervatív fordulat Lengyelországban

A magyar mintájú unortodox gazdaságpolitikai lépések iránt fogékony jobboldali konzervatív Jog és Igazságosság párt nagyot nyert Lengyelországban, ahol a parlamentből kiesett baloldalnak újra kell építenie önmagát – írja a friss HVG.

HVG

Lengyel választási bizottság: Győzött a Jog és Igazságosság

Lengyel választási bizottság: Győzött a Jog és Igazságosság

A nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) győzött a vasárnapi lengyel parlamenti választásokon, a törvényhozás alsóházába, a szejmbe pedig öt párt került be – derül ki a szavazatszámláláson alapuló előzetes eredményekből, amelyeket hétfő este ismertetett az országos választási bizottság (PKW).

MTI

Orbán elveinek térnyerése szétrobbanthatja az EU-t

Orbán elveinek térnyerése szétrobbanthatja az EU-t

Mintha Orbán Viktor írná az utóbbi idők történéseinek forgatókönyvét: Európában egyre inkább a keményvonalas pártok és nézeteik erősödnek meg menekültügyben. Jön a tél, az EU-nak pedig gyorsan kellene végrehajtani egy akciótervet, hogy elkerüljük a humanitárius katasztrófát. Ha az orbáni széttagoló politika további teret nyer, senki nem mossa le a magyar kormányfőről, hogy ő robbantotta szét az EU-t.

Figyelmeztette az új lengyel kormányt az S&P

Romolhat Lengyelország államadós-osztályzati kilátása, ha a választások nyomán kialakuló új kormány visszafordítja az eddigi költségvetési és makrogazdasági reformokat - közölte hétfői állásfoglalásában a Standard & Poor's hitelminősítő.

MTI

Orbánt emlegetik a lengyelek miatt

Németországban a Handelsblatt című üzleti lap a lengyelországi választásokkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

MTI

Budapest–Varsó: ingajárat váltóállítással

Budapest–Varsó: ingajárat váltóállítással

Több ponton is sántít az a párhuzam, amelyet a jelenlegi magyar és a jövendő – illetve múltbéli – lengyel viszonyok között föl szoktak állítani. Nagy különbség például, hogy Kaczyński pártja komolyan gondolja, amit mond. Ez nem feltétlenül jó hír Lengyelországnak, azonban akad itt még más is.

A Jog és Igazságosság nyerte a lengyel választást, a baloldal kiesett a SZEJM-ből

A Jog és Igazságosság nyerte a lengyel választást, a baloldal kiesett a SZEJM-ből

Az ellenzéki, jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) nyerte a vasárnapi lengyel parlamenti választásokat: az Ipsos által a leszavazott választók körében végzett felmérések (exit poll) szerint a nemzeti konzervatív párt a szavazatok 39,1 százalékát nyerte el, miközben a nyolc éve kormányzó, jobbközép liberális Polgári Platform (PO) a voksok 23,4 százalékát szerezte meg.

A háború pusztítást jelentett, de esélyt is kínált Lengyelországnak

A háború pusztítást jelentett, de esélyt is kínált Lengyelországnak

Lengyelország úgy harcolta végig az első világháborút, hogy tulajdonképpen nem is létezett. Az Anno Filmklub Jerzy Wójcik Európa kapuja című filmdrámáját dolgozta fel.

Pánik tört ki egy gólyabálon, egy ember meghalt Lengyelországban

A tragédia éjjeli 1 óra körül következett be, amikor a főiskola két szárnyát összekötő keskeny folyosón összezsúfolódtak az egymással ellentétes irányban tolongó diákok. Többen fulladozni kezdtek, néhányan elájultak, mások pedig egymást taposva pánikszerűen menekültek. Egyesek a folyosóról az ablakokat kitörve kiugráltak.

MTI

Lengyel templomból dobták ki a keresztény énekest, mert szerintük sátánista

Nem léphet fel a krakkói Szent Katalin-templomban a Current 93, mert az egyház szerint a sátánizmust terjesztik. A koncert szervezői megdöbbentek az alaptalan rágalmakon és új helyszín után néznek.

Helikoptert küldött legénységgel együtt Lengyelország a magyar határra

A lengyel határőrség helikoptere nyolcfős legénységgel és egy összekötő tiszttel a fedélzetén Magyarországra érkezett szombaton, hogy segítsék a magyar-horvát határ védelmét.

MTI
12368

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X