Bejelentkezés  

Walesa egy hat éve épülő hajón tért vissza a múltba

Többéves szünet után ismét új hajót bocsátott a vízre szerdán a pénzügyi gondokkal küzdő Gdanski Hajógyár.

MTI

BBC: lengyel orvosokat kent meg egy brit gyógyszergyártó

Bűnügyi vizsgálatot indítottak Lengyelországban a brit GlaxoSmithKline ellen, mert a gyanú szerint lengyel orvosokat kenőpénzzel ösztönzött a gyógyszergyár az egyik asztma elleni készítményének terjesztésére. Az ügyet a BBC oknyomozó riportműsora, a Panorama tárta fel. Este láthatják a nézők az adást. Azt már tudni lehet, hogy Lengyelországban eddig tizenegy orvos és a GSK egyik regionális igazgatója ellen emeltek vádat korrupció miatt.

MTI

Nem egészen pozitív könyv jelent meg Orbánról Lengyelországban

Igor Janke lengyel publicista könyve után újabb kiadvány jelent meg Lengyelországban Orbán Viktorról. Az Orbán-kormány pozitív intézkedéseinek ismertetése mellett a könyvben bírálatok is megfogalmazódnak, egyebek között a magánnyugdíjpénztárak államosításával, az Oroszországhoz való közeledéssel vagy a paksi atomerőmű bővítéséről aláírt magyar-orosz megállapodással kapcsolatban.

MTI

Ezt kellett volna meglépnie Vona Gábornak a kampányban

Egy lengyel politikus heti 100 fontból próbál meg boldogulni Londonban. Arra szeretne rájönni, miért választja annyi honfitársa az angliai életet. "Nem tudom, hogy mit fogok ott csinálni. Negyvenöt éves vagyok, és nem beszélem jól az angolt. A két kezemmel kell majd dolgoznom, valószínűleg egy konyhán vagy egy boltban" – mondta Artur Debski.

MTI

Lengyelország még 7-9 évre van az uniós átlagbértől

Lengyelország 7-9 év alatt zárkózhat fel az európai uniós átlagbérhez, ami le fogja lassítani a kivándorlási hullámot - közölte vasárnap Donald Tusk miniszterelnök a 30 százalékos munkanélküliségi rátával küszködő észak lengyelországi Bartoszyce városban.

MTI

A Lego a "Sátán eszköze"?

A Lego a "Sátán eszköze"?

Egy lengyel pap igen érdekes feltételezéssel állt elő: szerinte a Lego-kockák a Sátán eszközei és lerombolhatják a gyerekek lelkét. Slawomir Kostrzewa pap szerint a dán játékcég szörny- és zombifiguráival tért át a sötét oldalra, és a halál világába. A papnak korábban a Hello Kitty és a My Little Pony játékok sem jöttek be.

hvg.hu

Lengyel plázát vett a magyar Futureal

Kivásárolta a Futureal Csoport a lengyelországi Gorzow Wielkopolski-ban található NoVa Park bevásárlóközpont teljes tulajdonjogát.

MTI

Amerikai energiamulti szállt be a lengyel palagáz-kutatásba

Palagáz-kutatási együttműködési megállapodást kötött a lengyel PGNiG és az amerikai Chevron lengyelországi leányvállalata a kockázatok megosztása és a lelőhelyek feltérképezésének meggyorsítása érdekében.

MTI

Egy kis pénz reményében rágyújtotta családjára a házat egy lengyel férfi

Rágyújtotta családjára a házat egy lengyel férfi, aki pár héttel a tűz előtt életbiztosítást kötött feleségére. Tűzhalált halt gyerekei közül a legkisebb négy, a legnagyobb 18 éves volt.

MTI

Krími családok érkeztek a lengyelekhez, menekültváros épülhet

Megérkezett Lengyelországba a Krím félszigeti menekültek első csoportja – jelentette kedden a TVN lengyel kereskedelmi televízió.

MTI

Zsirinovszkijnak pszichiáterhez kellett volna küldenie a levelét a lengyelek szerint

Zsirinovszkijnak pszichiáterhez kellett volna küldenie a levelét a lengyelek szerint

Az orosz állami duma alelnöke hétfőn küldött levelet a lengyel, román és magyar külügyminisztériumnak, melyben Ukrajna felosztásáról tett javaslatot. Ugyan pártja cáfolta, hogy ilyet írt volna, de a levél így is nagy felháborodást keltett. Varsó szerint egy ilyen ötletet csak egy beteg elme találhatott ki.

MTI

Budapesten lesz ma a lengyel államfő

Budapesten lesz ma a lengyel államfő

A lengyel államfőt délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a budai Várban, a Szent György téren, majd a magyar és a lengyel államfő tárgyalást folytat a Sándor-palotában.

MTI

Sürgőssé vált a rakétabeszerzés Lengyelországnak

Lengyelország felgyorsítja a légvédelmi rakéták beszerzését, az erre vonatkozó megállapodást még idén szeretné aláírni – közölte csütörtökön a nemzetvédelmi minisztérium szóvivője.

MTI

Fotó: krókuszokkal érkezett a tavasz Lengyelországba

Fotó: krókuszokkal érkezett a tavasz Lengyelországba

Szczecin, Lengyelország: járókelők gyönyörködnek a virágzó krókuszokban a Jasne Blonie parkban.

hvg.hu

Lehetne 7 százalékos a magyar növekedés?

Lehetne 7 százalékos a magyar növekedés?

Habár az elmúlt 10 évben Magyarország valóban erősen lemaradóban van a térségtől, ám Zsiday Viktor befektetési szakértő szerint a közgazdászok többsége jelentősen túlbecsli a hazai és a lengyel, szlovák, cseh gazdaság növekedési potenciálja között a különbséget. Szerinte az utóbbi évek kiigazításai következtében 3-10 százalékkal lehet kisebb a magyar GDP, mint a megszorítások nélkül lenne. A mostani versenyellenes, voluntarista gazdaságpolitika ellenére 2-3 százalékos GDP-bővülésre lehetünk képesek, megfelelő gazdaságpolitikával pedig akár a 7 százalék sem elképzelhetetlen Zsiday véleménye szerint.

hvg.hu

Fehérorosz kémeket vehetett őrizetbe a lengyel titkosszolgálat

Két fehérorosz, valószínűleg Oroszországnak kémkedő személyt vett őrizetbe a lengyel titkosszolgálat. Azzal gyanúsítják őket, hogy Lengyelország-ellenes műveletre készültek.

MTI

Újra van magyar főkonzulátus Krakkóban

Újranyitották a 2009-ben takarékossági okokból bezárt krakkói főkonzulátust pénteken. A háromfős krakkói főkonzulátust Körmendy Adrienne főkonzul vezeti.

MTI

Kinyitnák a lengyelek a palagáz-csapot

A lengyel kormány elfogadta az új palagáztörvényt, amely az adminisztratív és szabályozási akadályok lebontásával kedvez a befektetőknek - jelentette be Donald Tusk miniszterelnök keddi varsói sajtóértekezletén.

MTI

Eladta poznani bevásárlóközpontját a TriGranit

A TriGranit Fejlesztési Zrt., az Europa Capital és a Lengyel Államvasutak (PKP) értékesítették a Poznan City Center bevásárló- és szórakoztatóközpontot - közölte a magyar építőipari társaság.

MTI

Hadgyakorlatba kezdett az USA és Lengyelország

Közös hadgyakorlatot kezdett az Egyesült Államok és Lengyelország kedden, amivel megfigyelők szerint Washington azt akarja jelezni, hogy elkötelezett a krími orosz katonai beavatkozás miatt aggódó keleti partnerének védelme mellett.

MTI
12354

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X