Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Európa keleti részét elönti a kenőpénz

Európa keleti részét elönti a kenőpénz

Érdekes felmérést tett közzé a Pew Research Center amerikai közvélemény-kutató cég. A kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy 44 különböző országban mi a legfontosabb annak érdekében, hogy előrébb tudjanak az emberek jutni az életben. Kelet-Európában nyomasztó, hogy a kenőpénz mennyire fontos szerepet tölt be mindebben.

hvg.hu

Új fordításban jelent meg Az ember tragédiája

Az ember tragédiájának új lengyel fordítását mutatták be szombaton a krakkói nemzetközi könyvvásáron, amelynek idén Magyarország a díszvendége.

MTI

Tusk: nem esett szó Ukrajna felosztásáról

Soha nem volt olyan négyszemközti megbeszélés az orosz államfővel, amelyen Ukrajna felosztásáról esett volna szó - jelentette ki Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök pénteken egy lengyel rádióban Radoslaw Sikorski házelnök nagy politikai vitát kavart nyilatkozatára reagálva. Tusk a TOK-FM lengyel rádióban azt mondta, véget szeretne vetni a Sikorski-interjúval kapcsolatos spekulációknak.

MTI

A volt grúz elnök is tudott Ukrajna felosztási tervéről

Miheil Szaakasvili volt grúz elnököt is értesítette Donald Tusk lengyel miniszterelnök 2008-ban a közte és Vlagyimir Putyin között lezajlott beszélgetésről, amelyben az orosz elnök Ukrajna felosztását javasolta - közölte a lengyel sajtó szerdán.

MTI

Putyinról szóló nyilatkozata miatt magyarázkodott a lengyel házelnök

Radoslaw Sikorski lengyel parlamenti elnök kedd délután visszavonta azt a korábbi kijelentését, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 2008-ban Ukrajna felosztására tett volna javaslatot. A volt külügyminiszter azt mondta: megcsalta az emlékezete, nem is volt kétoldalú találkozó Putyin és a Moszkvába látogató Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnök között.

MTI

Putyin Ukrajna felosztását javasolhatta a lengyeleknek

A lengyel parlament elnöke szerint pontatlanul idézte őt a Politico amerikai portál abban az interjúban, amelyben arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 2008-ban azt javasolta Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnöknek, hogy a két ország ossza fel egymás között Ukrajnát.

MTI

Barnamedve ölt meg egy embert Dél-Lengyelországban

Az eltűnt 70 éves férfi után kutató hegyi mentőket és a velük tartó falusiakat is megtámadta egy hatalmas barnamedve. Valószínűsíthető, hogy ez az állat ölte meg a férfit, akit végül holtan találtak meg az erdőben.

MTI

Lengyel lap: Képmutatás a magyarokon való felháborodás

A magyar kormánynak az ukrán válsággal és Oroszországgal kapcsolatos politikájáról közölt kommentárt a wSieci című jobboldali hetilap hírportálja.

MTI

Csaknem félmilliárd eurót kap sztrádaépítésre Lengyelország

Az Európai Beruházási Bank 490 millió euró, vagyis átszámítva körülbelül 150 milliárd forint hitelt hagyott jóvá útépítésre Lengyelországnak.

MTI

Videó: A látogatók előtt ölte meg társát egy oroszlán

Videó: A látogatók előtt ölte meg társát egy oroszlán

Véres jelenetnek voltak tanúi a gdanski állatkert látogatói: egy hím oroszlán egyszerűen rátámadt nőstény társára és átharapta a torkát.

hvg.hu

Kitálalt egy német bordélyban dolgoztatott lengyel prostituált

Egy volt prostituált is megszólalt Németországban a prostitúcióval kapcsolatban tervbe vett új szabályozással kapcsolatban. Csak 21 éves kor felett engedélyeznék a prostitúciót és a szexmunkásoknak regisztrálniuk kellene, amely egyesek szerint stigmatizálná őket.

hvg.hu

Ekkorát lehet esni egy Mitsubishivel - videó

Ekkorát lehet esni egy Mitsubishivel - videó

Száguldozni még akkor is túlságosan veszélyes, ha történetesen egy versenyautóról van szó és szervezett keretek között, egy alacsonyabb osztályú futamon zajlik a vadulás. Itt a példa, Lengyelországból.

hvg.hu

Kijjebb húzná az hurokból a fejét Lengyelország

Lengyelország csökkentené az IMF-nél meglévő rugalmas hitelkeretét A különböző külső kockázatok nem növelték meg a hiteltörlesztési költségeket, Lengyelország ezért a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) megnyitott rugalmas hitelkeret (felxible credit line, FCL) csökkentésére készül - közölte Mateusz Szczurek pénzügyminiszter a lengyel PAP hírügynökséggel.

MTI

Lengyelország felkészül az ebolára

Bár nincs ebolaveszély, Lengyelország intézkedéseket tesz, hogy felkészüljön az esetleges megbetegedésekre.

MTI

Kutya vette gondjaiba a magára hagyott oroszlánkölyköt

Megható történet egy lengyel magánállatkertből: egy frissen kölykezett bobtail szoptatja Paryst, a szülei által magára hagyott oroszlánkölyköt. A kis állatot új anyja és testvérei is elfogadták.

MTI

Szobrot állítanak a Wikipediának

Szobrot állítanak a Wikipediának

A szobrot október 22-én avatják fel a lengyelországi Slubicében. A nem egészen 2 méter magas alkotás sárgarézre emlékeztető farostlemezből és műgyantából készül.

60 év után ítéltek el egy volt lengyel ávóst

88 éves korában ítéltek el egy férfit, aki 1951-52-ben államvédelmi tisztként kínzott meg általa kihallgatott embereket.

MTI

Robbanás történt egy lengyelországi bányában

A robbanás idején 37 bányász dolgozott a tárna mélyén, 36-ot közülük kimentettek, egyet még keresnek.

MTI

Magyarországot is megfenyegették Putyinék

Magyarországot is megfenyegették Putyinék

Orosz parlamenti képviselők be akarnak keményíteni azokkal a kelet-közép-európai országokkal szemben, amelyek az elmúlt években orosz gázt adtak el Ukrajnának. A képviselők olyan törvényjavaslat előkészítésén dolgoznak, mely megtiltaná az orosz exportőröknek a nyersolaj, az olajszármazékok és a földgáz értékesítését olyan országoknak, amelyek azt továbbexportálják az orosz gáz árával tartozó államoknak. Magyarország egy hete állította le átmenetileg Ukrajnának a gázszállításokat.

hvg.hu

Lecsúsztunk a teljes kártalanítási pénzről Brüsszelben

Lecsúsztunk a teljes kártalanítási pénzről Brüsszelben

Egy euró sem jutott a magyar gazdáknak az uniós kártalanítási alapból, amelyet az orosz embargó miatt állítottak fel. A lengyelek életrevalóbbak voltak.

hvg.hu
12359

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X