Bejelentkezés  

Meghalt a legendás lengyel író és háborús ellenálló

Tadeusz Rózewicz 92 éves volt. A háború rettenetes tapasztalatai birtokában alakította ki művészi hitvallását, amely szerint többé nem lehet olyan verseket írni, mint korábban.

MTI

A lengyelek sem pályáznak a 2020-as foci Eb-re

Esélyeik minimálisak saját meglátásuk szerint, ezért nem pályáznak a lengyelek sem a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra.

Oroszország betiltaná a lengyel zöldség- és gyümölcsexportot

Az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor) május 10. után konzultációkat kezd Lengyelországgal az Oroszországba irányuló lengyel zöldség- és gyümölcsexport esetleges tilalmáról - közölte Szergej Dankvert, a felügyelet vezetője az ITAR-TASZSZ szerdai jelentése szerint.

Még az idén érkezik az új "Polski Fiat"

Még az idén érkezik az új "Polski Fiat"

A modellnév még nem ismert, de az igen valószínű, hogy még az idén új modelleket gyárt majd a Fiat legmodernebb külföldi gyára, Lengyelországban.

MTI

A lengyel almát nem érdekli többé Oroszország

A piacok keleti nyitása a lengyel almatermelők szerint nem az orosz orientáció erősítését jelenti. Ezért mennek Kínába és az Egyesült Arab Emírségekbe. Törekvésüket az EU eurómilliókkal támogatja.

MTI

Lech Walesa újra belevágna

A Szolidaritás alapítója újra aktív szakszervezeti tag szeretne lenni, mert a kapitalizmusnak "túlságosan hosszú a keze", és tenni kellene valamit a munkásokért, különösen azokért, akik a csőd szélén álló Gdanski Hajógyárban dolgoznak.

MTI

Walesa egy hat éve épülő hajón tért vissza a múltba

Többéves szünet után ismét új hajót bocsátott a vízre szerdán a pénzügyi gondokkal küzdő Gdanski Hajógyár.

MTI

BBC: lengyel orvosokat kent meg egy brit gyógyszergyártó

Bűnügyi vizsgálatot indítottak Lengyelországban a brit GlaxoSmithKline ellen, mert a gyanú szerint lengyel orvosokat kenőpénzzel ösztönzött a gyógyszergyár az egyik asztma elleni készítményének terjesztésére. Az ügyet a BBC oknyomozó riportműsora, a Panorama tárta fel. Este láthatják a nézők az adást. Azt már tudni lehet, hogy Lengyelországban eddig tizenegy orvos és a GSK egyik regionális igazgatója ellen emeltek vádat korrupció miatt.

MTI

Nem egészen pozitív könyv jelent meg Orbánról Lengyelországban

Igor Janke lengyel publicista könyve után újabb kiadvány jelent meg Lengyelországban Orbán Viktorról. Az Orbán-kormány pozitív intézkedéseinek ismertetése mellett a könyvben bírálatok is megfogalmazódnak, egyebek között a magánnyugdíjpénztárak államosításával, az Oroszországhoz való közeledéssel vagy a paksi atomerőmű bővítéséről aláírt magyar-orosz megállapodással kapcsolatban.

MTI

Ezt kellett volna meglépnie Vona Gábornak a kampányban

Egy lengyel politikus heti 100 fontból próbál meg boldogulni Londonban. Arra szeretne rájönni, miért választja annyi honfitársa az angliai életet. "Nem tudom, hogy mit fogok ott csinálni. Negyvenöt éves vagyok, és nem beszélem jól az angolt. A két kezemmel kell majd dolgoznom, valószínűleg egy konyhán vagy egy boltban" – mondta Artur Debski.

MTI

Lengyelország még 7-9 évre van az uniós átlagbértől

Lengyelország 7-9 év alatt zárkózhat fel az európai uniós átlagbérhez, ami le fogja lassítani a kivándorlási hullámot - közölte vasárnap Donald Tusk miniszterelnök a 30 százalékos munkanélküliségi rátával küszködő észak lengyelországi Bartoszyce városban.

MTI

A Lego a "Sátán eszköze"?

A Lego a "Sátán eszköze"?

Egy lengyel pap igen érdekes feltételezéssel állt elő: szerinte a Lego-kockák a Sátán eszközei és lerombolhatják a gyerekek lelkét. Slawomir Kostrzewa pap szerint a dán játékcég szörny- és zombifiguráival tért át a sötét oldalra, és a halál világába. A papnak korábban a Hello Kitty és a My Little Pony játékok sem jöttek be.

hvg.hu

Lengyel plázát vett a magyar Futureal

Kivásárolta a Futureal Csoport a lengyelországi Gorzow Wielkopolski-ban található NoVa Park bevásárlóközpont teljes tulajdonjogát.

MTI

Amerikai energiamulti szállt be a lengyel palagáz-kutatásba

Palagáz-kutatási együttműködési megállapodást kötött a lengyel PGNiG és az amerikai Chevron lengyelországi leányvállalata a kockázatok megosztása és a lelőhelyek feltérképezésének meggyorsítása érdekében.

MTI

Egy kis pénz reményében rágyújtotta családjára a házat egy lengyel férfi

Rágyújtotta családjára a házat egy lengyel férfi, aki pár héttel a tűz előtt életbiztosítást kötött feleségére. Tűzhalált halt gyerekei közül a legkisebb négy, a legnagyobb 18 éves volt.

MTI

Krími családok érkeztek a lengyelekhez, menekültváros épülhet

Megérkezett Lengyelországba a Krím félszigeti menekültek első csoportja – jelentette kedden a TVN lengyel kereskedelmi televízió.

MTI

Zsirinovszkijnak pszichiáterhez kellett volna küldenie a levelét a lengyelek szerint

Zsirinovszkijnak pszichiáterhez kellett volna küldenie a levelét a lengyelek szerint

Az orosz állami duma alelnöke hétfőn küldött levelet a lengyel, román és magyar külügyminisztériumnak, melyben Ukrajna felosztásáról tett javaslatot. Ugyan pártja cáfolta, hogy ilyet írt volna, de a levél így is nagy felháborodást keltett. Varsó szerint egy ilyen ötletet csak egy beteg elme találhatott ki.

MTI

Budapesten lesz ma a lengyel államfő

Budapesten lesz ma a lengyel államfő

A lengyel államfőt délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a budai Várban, a Szent György téren, majd a magyar és a lengyel államfő tárgyalást folytat a Sándor-palotában.

MTI

Sürgőssé vált a rakétabeszerzés Lengyelországnak

Lengyelország felgyorsítja a légvédelmi rakéták beszerzését, az erre vonatkozó megállapodást még idén szeretné aláírni – közölte csütörtökön a nemzetvédelmi minisztérium szóvivője.

MTI

Fotó: krókuszokkal érkezett a tavasz Lengyelországba

Fotó: krókuszokkal érkezett a tavasz Lengyelországba

Szczecin, Lengyelország: járókelők gyönyörködnek a virágzó krókuszokban a Jasne Blonie parkban.

hvg.hu
12354

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X