Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megkezdheti a kormányalakítást a lengyel női miniszterelnök

Megbízta kormányalakítással hétfőn Ewa Kopaczot, a szejm elnökét Bronislaw Komorowski lengyel államfő. A kormányszóvivő megerősítette, hogy Radoslaw Sikorski külügyminiszter nem kap posztot az új kabinetben, várhatóan Kopacz megüresedett székét foglalja majd el.

A Gazprom nem hajlandó több gázt adni a lengyeleknek

A Gazprom csak a szerződéses minimumot tudja Lengyelországnak szállítani, annál többet nem. Valószínűleg így akar betartani az EU-szankciók miatt.

„Elégetjük ezeket az országokat” - fenyegetőzik egy orosz politikus

„Elégetjük ezeket az országokat” - fenyegetőzik egy orosz politikus

Egész Európát megfenyegette Vlagyimir Zsirinovszkij, a szélsőjobboldali, ultranacionalista orosz Liberális Demokrata Párt vezetője és egyben az orosz parlamenti alsóház, a duma alelnöke a TVN24 lengyel hírtelevízió vasárnapi beszámolója szerint.

A lengyelek kínai pénzből átlépnek a fejünk felett

A lengyelek kínai pénzből átlépnek a fejünk felett

A megújuló energiatermelési piacon ma is gyakran indokolatlanul lesajnált kínaiak újabb jelét adják annak, hogy ha egy üzlet sikeresnek látszik, ők nem haboznak belevágni akár a világ másik végén sem.

hvg.hu

Lengyelország fegyvereket ajánlott fel Ukrajnának

Ha Ukrajna rendel, ők készek szállítani – közölte a lengyel nemzetvédelmi miniszter. Petro Porosenko ukrán elnök korábban azt mondta, sikerült több NATO-tagállammal megállapodniuk arról, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának

MTI

Donald Tusk már szeptemberben lemondhat otthon

Az Európai Tanács elnökévé első közép-európaiként megválasztott Donald Tusk várhatóan szeptemberben mond le jelenlegi pozíciójáról, a lengyel kormányfői tisztségről.

MTI

Disznóval gyalázták az UEFA-t lengyel drukkerek, fegyelmi indult

Ezúttal a szurkolóknak az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) bíráló transzparense miatt büntetheti meg az UEFA a Legia Warszawát.

MTI

Tíz év alatt a Wizz Air legfontosabb piaca lett Lengyelország

Tíz év alatt a Wizz Air legfontosabb piaca lett Lengyelország

A légitársaság ügyvezető igazgatója a cég évi 25 százalékos növekedésére számít Lengyelországban, miközben a lengyel piacon működő többi fapados társaság általában évi 5 százalékot vár el.

MTI

Az ukrán válság miatt bomlik a litván kormánykoalíció

A litván kormánykoalíció nagy pártjai megegyeztek abban, hogy kipenderítik a litvániai lengyelek pártját szövetségükből, mert a tömörülés az ukrán válságban az orosz fél mellett áll, továbbá mert rendre bírálja, ahogyan a litván kormány a lengyel kisebbséggel bánik.

MTI

Földkörüli pályára állítottak egy kutatóműholdat a lengyelek

Lengyel kutatóműholdat állított földkörüli pályára a Brite nemzetközi űrkutatási program keretében egy kínai hordozórakéta – jelentette kedden a lengyel rádió.

MTI

Megtámadták a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde honlapját

Az ukrajnai szakadárokhoz közeli CyberBerkut szervezet aktivistái a megtámadott honlapokon olyan nyilatkozatot helyeztek el, amely szerint Ukrajna területén Bartlomiej Sienkiewicz lengyel belügyminiszter vezette alakulatok tevékenykednek. Sienkiewiczet a hackerek háborús bűnösnek nevezték.

MTI

Harminckét éve nem láttak ehhez hasonlót a lengyelek

Negatív tartományba, 0,2 százalékos mínuszba került a fogyasztói árindex éves összehasonlításban júliusban Lengyelországban, 32 év után először - közölte a lengyel statisztikai hivatal szerdán.

MTI

Csatornaépítéssel kerülné ki Lengyelország az oroszokat

Lengyelország csatornát vágna a Kalinyingrádi területig nyúló Visztula-turzáson, hogy közvetlen, orosz ellenőrzés nélküli hajózó útvonalat nyisson a Balti tenger felől Elblag város kikötőjéhez – közölte hétfőn a TVN24 lengyel hírtelevízió. A kormányzó Polgári Platform azzal magyarázza a tervet, hogy megváltozott az ország geopolitikai helyzete.

MTI

Felmérés: a lengyel nyugdíjasok a legcsóróbbak Európában

Lengyelországban a legrosszabb a hatvan éven felüliek helyzete európai viszonylatban. A lengyel nyugdíjasok az európai átlagnál betegebbek és szegényebbek, miközben ők tartják el a család fiatalabb nemzedékeit – írta vasárnap a Dziennik Gazeta Prawna. A napilap internetes kiadásában a Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe nevű nemzetközi kutatás eredményeit idézték.

MTI

Negyedszerre is felgyújtották a melegek kedvelt szobrát Varsóban

Negyedszer gyújtottak fel Varsó egyik központi terén csütörtök hajnalban Julita Wójcik Magyarországon is ismert lengyel akcióművész Szivárvány című, melegszimbólumnak hitt installációját.

MTI

Özönvízzel küszködik Kelet-Európa

Kelet-Európa több országában megbénult a közlekedés a viharok, felhőszakadások miatt. A sok víz kárt okozott a mezőgazdaságban, akadozott a közműellátás. A romániai árvízben többen meghaltak.

MTI

Nyomozás indult Donald Tusk lengyel kormányfő ellen

A közelmúltban kirobbant lehallgatási üggyel kapcsolatban a varsói kerületi ügyészség vizsgálatot indított Donald Tusk miniszterelnök, Marek Belka jegybankelnök, továbbá Bartlomiej Sienkiewicz belügyminiszter ellen – közölte szerdán a TVN24 hírtelevízió.

MTI

Kiürítettek egy lengyel kórházat a felhőszakadás miatt

Komoly károkat okozott Lengyelország déli részén az éjszakai felhőszakadás, megszakadt a gáz- és áramellátás, több híd megrongálódott, Szczyrzyc községben pedig ki kellet üríteni az ottani kórházat.

MTI

Oroszország megfigyelő repüléseket végez Lengyelország légterében

Orosz és fehérorosz szakértők lengyel katonák felügyeletével végeznek ellenőrző repüléseket az Open Sky (Nyitott égbolt) nemzetközi szerződés keretében. A varsói repülőtérről induló gép meghatározott területet fényképezhet le.

MTI

Kisbaba halt meg a viharban Lengyelországban

Meghalt egy csecsemő Lengyelországban, amikor a viharban autóra dőlt egy fa Poznan közelében. A kisbaba mindössze kéthónapos volt.

MTI
12358

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X