MTI Itthon

Orbán levelet írt a lengyel kormányfőnek a bányaomlás után

Együttérzését fejezte ki a magyarok és saját nevében Orbán Viktor miniszterelnök Beata Szydlo lengyel kormányfőnek, miután egy ember meghalt és többen eltűntek egy földrengés okozta lengyelországi bányaomlásban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI Itthon

"Orbán olyan dolgokat tesz a magyar demokráciával, amelyekről a lengyel jobboldal álmodni sem mer"

Cseh lapok cikkeztek a Donald Trump és Orbán Viktor közötti telefonbeszélgetésről, ami véget vethet Magyarországon az "amerikai átoknak". Zeman, a "cseh Trump" viszont hiába is álmodik arról, hogy Trump felhívja, mert nem elég nagy formátumú, az illiberalizmust is Orbán találta fel. Az egyik prágai lap szerint az eddig rossz amerikai-magyar viszony miatt Colleen Bell megviselten tér vissza Washingtonba.

MTI Világ

Kihantolták a néhai elnöki párt

A krakkói Wawel királyi vár székesegyházában kiemelték hétfő este a 2010-es szmolenszki légi katasztrófában elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnök és felesége, Mária koporsóit – jelentette a lengyel köztelevízió.

Németh András Világ

Abortusztilalmat követelnek, pedig akkor jó eséllyel több művi vetélés lenne

Európában évről évre csökken a terhességmegszakítások száma, ahol viszont tiltják, mint Afrika és Dél-Amerika legtöbb országában, az épp fordított a helyzet, mert az illegális beavatkozások száma drámaian nő. És ezek sokkal kockázatosabbak is - nem elsősorban a büntetőjogi szankciók miatt.

MTI Világ

Kihantolják Lech Kaczynski néhai lengyel elnök maradványait

A szmolenszki repülőtragédiában elhunyt államfő ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski egy szombaton megjelent interjúban jelentett be az exhumálást. Azt mondta: egyetért a kapcsolatos hatósági döntéssel. Lech Kaczynski maradványait az elsők között ássák majd ki.

MTI Világ

Politico: "Zavarba ejtő vereség" volt Orbánék kvótanépszavazása

A hírportál európai kiadása szerint két nagy populista kelet-európai vezetőnek is kudarcot kellett elkönyvelnie: Orbán Viktornak a kvótanépszavazás elbukását, Jaroslaw Kaczynskinak pedig a páratlanul szigorú abortusztörvényből való kihátrálást. A Libération közben arról ír, hogy Magyarországon "soha nem történik semmi", a kormány mégis úgy tesz, mintha terrorfenyegetettségben élnénk.

1 2 3 4 5 6 7
75
A címlapról ajánljuk