Domány András Világ

Bizarr színjáték Lengyelországban: milyen kemény a nyírfa?

Abszurd fordulatot vett Lengyelországban a hat évvel ezelőtti, az államfő és megannyi vezető politikus és ismert közéleti személyiség halálát okozó szmolenszki repülőkatasztrófa ügye. Egyszerűsítve: a jelenlegi hatalom válogat a halottak között, és bűnbakokat keres, nyilván csakis politikai ellenfelei között.

hvg.hu Világ

Magyar-lengyel "lótolvaj" szövetségről ír a Reuters

A tudósításban idézik Orbán Viktort, aki Krynicában azt mondta, "a magyarok örömmel lopnak lovakat a lengyelekkel", és azt írják, mióta Lengyelországban a Jog és Igazságosság kormányoz, "Európa rakoncátlan nacionalista mostohagyerekének" végre van egy barátja.

HVG Világ

"Brüsszelnek nem osztottunk lapot"

Az alkotmánybíróság reformját egy szuverén állam belügyének tekinti Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, aki szerint ebben nincs hatásköre fellépni Brüsszelnek. Nem tartja lényegesnek a lengyel, illetve a magyar és a német álláspont különbségét Oroszországgal kapcsolatban, és szerinte menekültügyben nincs komoly nézeteltérés Varsó és Budapest között – nyilatkozta a lengyel külügyminiszter a HVG-nek.

hvg.hu Itthon

A nemzetközi tőkések szagáról beszélt Orbán

Ezenkívül beszélt arról, mibe tört bele a foga, minek a sikeréért fognak mindent elkövetni a tudjukkik, és mi nem modern ma Európában. A miniszterelnök sajtófőnöke nem segített kifejteni a szagos mondatot.

MTI Világ

Orbán Viktor kapta Az év embere díjat Lengyelországban

A magyar kormányfő erős, határozott és bátor politikus - méltatta Orbánt a róla szóló lengyel könyv szerzője, mielőtt Beata Szydlo átadta volna Az év embere díjat a krynicai gazdasági fórumon. Orbán Viktor szerint a lengyelek barátságból adták a díjat.

hvg.hu Kult

Így lehelnek életet szeptembertől a Bartók Béla útba

Szeptember 16-án kezdődik az ELEVEN ősz című háromnapos programsorozat a fővárosi Bartók Béla úton. Csaknem 50 helyszínen majdnem 80 esemény közül válogathatnak az érdeklődők. A gasztronómiai és kulturális programok mellett a dizájner holmik és kávéházi élet kedvelőit is várják a fesztiválra.

hvg.hu Ingatlan

Eladja egyik fő büszkeségét a TriGránit

A TriGranit előzetes adásvételi megállapodást kötött a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközpontra a Rockcastle ingatlanbefektetési vállalattal, amely közép-kelet-európai kereskedelmi központok felvásárlására specializálódott – közölték csütörtökön. A lehetséges vételárról nem árultak el semmit.

MTI Világ

Három külföldit vettek őrizetbe a lengyelek a pápa vizitje alatt

Ferenc pápa múlt havi lengyelországi zarándoklata idején három külföldit, egy iraki, egy tunéziai és egy algériai állampolgárt vettek őrizetbe lehetséges terrorveszély miatt - közölte a lengyel közszolgálati televízió adásában Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter és főügyész.

MTI Világ

Ferenc pápa belépett Auschwitz kapuján

Elődeihez hasonlóan Ferenc pápa is ellátogatott az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs tábor területére, látogatása csendben, imával telik.

1 2 3 4 5 6 7
74
A címlapról ajánljuk