Meghalt Wladyslaw Bartoszewski volt lengyel külügyminiszter

Az egykori auschwitzi fogoly 93 éves volt.

MTI

"Náci Lengyelország" - kiakadtak a lengyelek egy amerikai társasjátékon

A Mattel egyik társasjátékának visszavonását követeli Lengyelország, egy játékkártyán ugyanis a "náci Lengyelország" kifejezés szerepel.

Lengyelország nem engedi be a Putyin-barát motorosokat

Az Éjszakai Farkasok motorosbanda tagjai nem léphetnek be Lengyelországba, bár azon keresztül akartak Berlinig utazni.

Szijjártóék tiltakozó jegyzéket adtak át az amerikai nagykövetségnek

Szijjártóék tiltakozó jegyzéket adtak át az amerikai nagykövetségnek

Az FBI-igazgató holokauszttal kapcsolatos nyilatkozatában felvetette a német, a magyar és a lengyel nép felelősségét a népirtásban. A magyar külügy hétfőn tiltakozó jegyzéket adott át az amerikai nagykövetségnek – értesült az Index.

hvg.hu

Kifakadt a lengyel kormányfő a putyinista Éjszakai farkasok miatt

Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök szerdán provokációnak nevezte a Vlagyimir Putyin orosz államfőt támogató Éjszakai farkasok nevű orosz motoros klub tervét, hogy Lengyelországon is átvonulnának a második világháborúban aratott győzelem emlékére.

MTI

Orkán keseríti meg a lengyelek életét

Két ember megsérült, és csaknem kétezer háztartás áram nélkül maradt a Lengyelországban tomboló orkán miatt, amely háztetőket sodort el, és fákat döntött ki országszerte.

MTI

Jutalmat kaphat, aki korrupcióról súg az FBI-nak a lengyeleknél

Az FBI számít lengyel informátorok együttműködésére az amerikai érdekeltségű lengyelországi nagyvállalatok korrupciós tevékenységének felderítésében, és nagy összegű jutalmakat is kilátásba helyez számukra - írta szerdán a Puls Biznesu lengyel gazdasági hírportál.

MTI

Ilyet tényleg csak egy belevaló kelet-európai markológép-kezelő tud

Ilyet tényleg csak egy belevaló kelet-európai markológép-kezelő tud

Mivel csapja agyon az időt egy markológép kezelője, akinek épp nincs más tennivalója? Például egy olyan mutatványt gyakorol a monstrummal, amelytől garantáltan tátva marad a szája mindenkinek – leszámítva a munkáltatót.

hvg.hu

Videó: Csapdába esett muflont szabadított ki egy lengyel futó

Videó: Csapdába esett muflont szabadított ki egy lengyel futó

Egy fába akadt muflonon segített egy arra járó lengyel futó, az esetet pedig videóra is vették.

hvg.hu

Bővít a Wizz Air – de nem nálunk

Bővít a Wizz Air – de nem nálunk

Szeptembertől 113 útvonalat működtet a Wizz Air, Lengyelország új bázist és útvonalakat kap.

hvg.hu

Viharral küszködnek a lengyelek is hétfő óta

Körülbelül 400 házat rongált meg és fákat döntött ki Lengyelországban szerdára virradóra a viharos szél, két ember megsérült.

MTI
Hirdetés

Orosz légiirányítók is hibázhattak a Kaczynsky halálához vezető repülőgép-szerencsétlenségben

Orosz légiirányítók is hibázhattak a Kaczynsky halálához vezető repülőgép-szerencsétlenségben

Két orosz légiirányítót gyanúsított meg a lengyel katonai főügyészség pénteken a 2010-es szmolenszki légikatasztrófa ügyében.

MTI

Nyolc kisfiút rontott meg egy katolikus pap

Egy lengyel bíróság hétéves börtönbüntetésre ítélt szerdán egy volt katolikus papot, aki a vádak szerint több kiskorú fiút is szexuálisan zaklatott.

MTI

Konvojjal üzent a NATO Putyinéknak

Közúton halad végig a balti országoktól Németországig az amerikai hadsereg harcjármű-konvoja, amely hétfőn ért Lengyelország területére. Így akarják demonstrálni, hogy az amerikaiak elkötelezettek a NATO keleti tagállamainak védelme iránt.

MTI
Hirdetés

Áder nem Orbán szája íze szerint viszi a külpolitikát

Áder nem Orbán szája íze szerint viszi a külpolitikát

Orbán Viktor többször hangsúlyozta: a külpolitikát a magyar érdeknek kell vezérelnie. A köztársasági elnök most Lengyelországban azt mondta: csak annak a nemzetnek van jövője, amely képes messzebb látni saját érdekeinél.

Feleségével megy Lengyelországba Áder János

Feleségével megy Lengyelországba Áder János

A magyar államfő és kísérete március 20-án délután érkezik a Katowice-Pyrzowice repülőtérre, két napig lesznek hivatalos látogatáson Lengyelországban.

MTI

Viccbe illő ötlettel akarta becsempészni nejét az EU-ba egy férfi

Bőröndben akarta az Európai Unió területére csempészni orosz feleségét egy francia férfi, akit a lengyel határőrök füleltek le.

MTI

"Mintha egy kihalt bolygón sétáltunk volna"

"Mintha egy kihalt bolygón sétáltunk volna"

A szovjet rezsim elnyomó erejének ellenére a lengyel fiatalok próbáltak normálisan élni a rendszerváltás előtt, a zenei élet például nagyon is virágzott. Tomasz Lipiński, a Tilt és a legendás Brygada Kryzys punkbandák egykori frontembere állítja, a fő szándékuk nem a mozgósítás volt. Egyszerűen csak arra akartak rámutatni, hogy a személyes valóság létrehozása nem lehetetlen. Egy valóságé, amelyben szabadon lehet mozogni. A napfény íze – Kelet-európai rendszerváltások, 3. rész.

Simicska sugallata egészen Lengyelországig elhallatszott

A lengyel jobbközép Rzeczpospolita napilap keddi számában az újság külpolitikai szerkesztője, Jaroslaw Gizinski a magyar politikusok zsarolhatóságának problémáját boncolgatta.

MTI

Az Iszlám Állam hackelhetett meg egy lengyel katolikus honlapot

Hackertámadás érte hétfőn a krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont honlapját, a lengyel sajtó szerint ez az első olyan lengyelországi számítógépes támadás, amely az Iszlám Államra hivatkozik.

MTI
Hirdetés
12364

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X