Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A lengyeleknek is lesz űrkutatási ügynöksége

Lengyel Űrkutatási Ügynökség (POLSA) létrehozásáról döntött pénteken a lengyel országgyűlés. Szakértők szerint Lengyelország kis műholdak építésére, világűr-felderítési projektekre vagy Föld-kutatást végző műszerek gyártására specializálódik.

MTI

Ukrán katonai felszerelést kapcsoltak le a lengyelek

Az ukrán hadseregnek szánt több száz katonai sisakot és néhány golyóálló mellényt tartóztattak fel szerdán az ukrán-lengyel határ két átkelőhelyénél a lengyel hatóságok.

MTI

Eszük ágában sincs hazamenni a nagy-britanniai lengyeleknek

A Nagy-Britanniában élő lengyelek 72 százaléka nem akar hazatérni, és nagy részük brit állampolgárságot szeretne kapni – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban kedden ismertetett felmérés eredményeiből.

MTI

22 embert gázolt el egy férfi egy tengerparti molón

A férfi elfogásakor józannak tűnt.

MTI

Lengyelország: terrorcselekmény volt a maláj gép lelövése

Lengyelország vezetői határozottan elítélték pénteken a malajziai utasszállító repülőgép kelet-ukrajnai lelövését, nyilatkozataikban a térségben jelenleg fennálló status-quo megváltoztatását, s a szerencsétlenség nemzetközi vizsgálatát szorgalmazva.

MTI

Hét ember fulladt egy emésztőgödörbe Lengyelországban

Legkevesebb hét ember fulladt bele egy emésztőgödörbe Lengyelországban, amikor egy nőt próbáltak onnan kimenteni. A nő életéért még küzdenek az orvosok.

MTI

Lekevert egyet egy miniszternek egy EP-képviselő

A radikális jobboldali, ellenzéki Új Jobboldali Kongresszus (KNP) elnöke, Janusz Korwin-Mikke pofon vágta Michal Boni volt közigazgatási és digitalizálási minisztert, a kormányzó jobbközép liberális Polgári Platform (PO) EP-képviselőjét a múlt héten. A lengyel külögy feljelentést tett.

MTI

Leszavazták a lengyel kormány elleni bizalmatlansági indítványt

Leszavazta pénteken a lengyel parlament a kormány elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt, amelyet néhány napja a legnagyobb ellenzéki párt, a Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság (PiS) nyújtott be a lehallgatási botrány miatt.

MTI

Majdnem az oroszok szintjén vagyunk

Majdnem az oroszok szintjén vagyunk

Magyarország a fekete bárány a négy visegrádi ország között a német cégek körében, a többiek viszont a fő befektetési célpontjaik. Hazánkat még Horvátország is megelőzi. Az tetszik a németeknek, hogy olcsók vagyunk, és kevésbé védi a munkavállalókat a munkajogunk.

hvg.hu

Traktorral bontottak le egy szovjet emlékművet Lengyelországban

Traktorral bontottak le egy szovjet emlékművet Lengyelországban

Az orosz külügyminisztérium tiltakozik egy lengyelországi, Limanowa városában felállított szovjet emlékmű lebontása miatt.

MTI

Repülőszerencsétlenség történt Lengyelországban

Repülőszerencsétlenség történt Lengyelországban

Lezuhant egy repülő Lengyelországban, tizenegyen meghaltak, egyetlen túlélő van.

MTI

Citroen raliautó csapódott a nézők közé – videó

Citroen raliautó csapódott a nézők közé – videó

„Soha ne tartózkodj a külső íven: veszélyes lehet, ha az autó kisodródik!” Nincs olyan raliverseny, amelynek programfüzetében ne lenne olvasható ez a felhívás, sajnos azonban mindenütt vannak felelőtlen rajongók, akik nem fogadják meg a jótanácsot!

hvg.hu

A lengyeleknél forgat Polanski, ha nem adják ki az amerikaiaknak

Visszatért Krakkóba, gyermekévei színhelyére Roman Polanski. A 80 éves rendező Alfred Dreyfusról, a 19. század végén hamis kémvádak alapján, antiszemita indítékból bebörtönzött francia kapitányról akar forgatni. Agnieszka Odorowicz, a Lengyel Filmművészeti Intézet igazgatója azt mondta, hogy a rendező lengyelnek érzi magát, imád lengyelül beszélni és Krakkóban szinte minden épületet ismer.

MTI

Marad a helyén a lengyel kormány

Marad a helyén a lengyel kormány

Megnyerte a bizalmi szavazást a lengyel kormány. A szavazást Donald Tusk kormányfő kezdeményezte, miután a lehallgatási botrány sokkolta a lengyel közvéleményt.

MTI

A lengyelek tanítják a világot csúnyán beszélni

A lengyelek tanítják a világot csúnyán beszélni

Még nem tudni, hogy ki és miért szivárogtatott, és hogy milyen következményei lehetnek az év lehallgatási botrányának Lengyelországban, melyben Orbán Viktor és Hernádi Zsolt neve is felbukkant meglehetősen obszcén szövegkörnyezetben. Mit kell tudni a jobboldali Wprost című hetilap által közölt felvételek jelentőségéről azon kívül, hogy a „leszopni” szót diplomáciai szakkifejezéssé léptette elő? A hvg.hu összefoglalója.

Lengyel botrány: egy üzletembert és sógorát vehették őrizetbe

Lengyelországban még szerdán kihallgatják azt a két embert, akiket a lehallgatási botrány miatt vettek őrizetbe kedden – mondta a varsói körzeti ügyészség szóvivője. Renata Mazur szerint a nyomozó hatóságok átkutattak "különböző helyszíneket", ahol "számos elektronikus adathordozót" találtak. Ezeket szakemberek vizsgálják majd meg – tette hozzá. A szóvivő nem volt hajlandó megmondani, kiket vettek őrizetbe.

MTI

Kihallgatták az Orbán-Putyin témában is cikkező lengyel lap főszerkesztőjét

Tanúként hallgatta ki az ügyészség kedden annak a lengyel lapnak a főszerkesztőjét, amely június közepe óta több titokban készített hangfelvételt hozott nyilvánosságra vezető politikusok és üzletemberek magánbeszélgetéseiről.

MTI

"Le is nyeltem!" - Felpörgött a mémgyár az Orbán-Putyin-féle orális kényeztetéstől

"Le is nyeltem!" - Felpörgött a mémgyár az Orbán-Putyin-féle orális kényeztetéstől

Ettől az olcsó, altesti humortól tényleg elhatárolódunk. Elég, ha a szokásosnál szabadszájúbb kommentárt ereszt meg egy lengyel nagyvállalat vezetője, és a magyar mémgyár máris tervtúlteljesítésbe kezd. Mi ez, ha nem felháborító?

hvg.hu

"Leszoptuk Amerikát": "őszödi botrány" jöhet Lengyelországban is

A Wprost lengyel heti magazin közölte: megszerezte egy beszélgetés felvételét, amelyen Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter kijelenti, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok "mit sem érnek", sőt "még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek".

Nagyot esett a zloty a lengyel botrány fejleményei miatt

Kétheti mélypontjára gyengült a lengyel zloty pénteken a Vistula-gate miatt,

MTI
12357

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X