hvg.hu Kult

Így lehelnek életet szeptembertől a Bartók Béla útba

Szeptember 16-án kezdődik az ELEVEN ősz című háromnapos programsorozat a fővárosi Bartók Béla úton. Csaknem 50 helyszínen majdnem 80 esemény közül válogathatnak az érdeklődők. A gasztronómiai és kulturális programok mellett a dizájner holmik és kávéházi élet kedvelőit is várják a fesztiválra.

hvg.hu Ingatlan

Eladja egyik fő büszkeségét a TriGránit

A TriGranit előzetes adásvételi megállapodást kötött a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközpontra a Rockcastle ingatlanbefektetési vállalattal, amely közép-kelet-európai kereskedelmi központok felvásárlására specializálódott – közölték csütörtökön. A lehetséges vételárról nem árultak el semmit.

MTI Világ

Három külföldit vettek őrizetbe a lengyelek a pápa vizitje alatt

Ferenc pápa múlt havi lengyelországi zarándoklata idején három külföldit, egy iraki, egy tunéziai és egy algériai állampolgárt vettek őrizetbe lehetséges terrorveszély miatt - közölte a lengyel közszolgálati televízió adásában Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter és főügyész.

MTI Világ

Ferenc pápa belépett Auschwitz kapuján

Elődeihez hasonlóan Ferenc pápa is ellátogatott az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs tábor területére, látogatása csendben, imával telik.

MTI Világ

Nem tetszik Brüsszelnek a lengyel alkotmánybírósági törvény

A lengyel parlament által előző héten elfogadott, de még az államfő aláírására váró törvény az előterjesztői szerint lezárja a taláros testület körüli válságot, ellenzéki politikusok azonban úgy vélik, hogy az sérti a hatalom megosztásának elvét és megbénítja az alkotmánybíróság munkáját.

1 2 3 4 5 6 7
74
A címlapról ajánljuk