Műtéti komplikáció miatt meghalt a leggazdagabb lengyel

Műtéti komplikáció miatt meghalt a leggazdagabb lengyel

Az 1950-es születésű Jan Kulczykot a Forbes a 384. helyre sorolta a világ leggazdagabb embereinek listáján. Vagyonát a Wprost idén 15,1 milliárd zlotyra (4 milliárd dollárra) becsülte, ő hozta létre az első Volkswagen-üzlethálózatot hazájában. Szerdára virradó éjjel halt meg.

MTI

Megvan, hol terjeszkedhet Magyarország helyett a Jaguar

Megvan, hol terjeszkedhet Magyarország helyett a Jaguar

Nagy eséllyel Krakkóba telepíti új közép-európai gyárát a Jaguar Land Rover, de a projektre erősen készülő Szlovákiának is maradt némi esélye. Magyarország is indult a projektért, Szijjártó Péter a hírek szerint személyesen is lobbizott, minisztériumában külön stáb foglalkozott az üggyel.

Kamion rohant a dugóban veszteglő autókba egy lengyel sztrádán

Hárman meghaltak csütörtök este egy tömeges autópálya-balesetben a nyugat-lengyelországi Wroclaw közelében – jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió.

MTI

Többen meghaltak egy ukrán busz lengyelországi balesetében

Egy ukrán busz szenvedett súlyos balesetet Lengyelországban, legalább hárman meghaltak.

MTI

Sertésfejeket szórt szét egy csalódott nő az új varsói mecsetben

Vallási érzelmek megsértésével vádolt meg a varsói ügyészség egy lengyel asszonyt, aki sertésfejeket szórt szét a nemrégen megnyílt fővárosi mecsetben.

MTI

Lengyel drogpara: halott is van már, az Interpol segítségét kérik

Valószínűleg külföldről származik a tömeges lengyelországi mérgezést okozó partidrog, a lengyel rendőrség ezért az Europolhoz és az Interpolhoz fordult segítségért – közölte Miroslaw Schossler, a lengyel országos rendőrfőkapitány helyettese kedden Varsóban. Egy ember meghalt, több százan vannak kórházban.

MTI

Drogpara Lengyelországban: több mint 300-an vannak már kórházban

A sziléziai vajdaságban a legsúlyosabb a lengyel droghelyzet, ott több mint kétszáz ember került kórházba. Az egész országban több mint háromszázra nőtt hétfőre azoknak a száma, akik mérgezett partidrog miatt szorulnak kórházi kezelésre – közölte a lengyel közszolgálati televízió.

MTI

Tömeges dizájnerdrog-mérgezés Lengyelországban

Tömeges dizájnerdrog-mérgezés Lengyelországban

127-en kerültek kórházba. A tiltás hiábavaló, az új szerek gyorsabban jelennek meg, és veszélyesebbek a hagyományos drogoknál.

MTI

Náci karlendítést mutatott egy lengyel képviselő az EP-ben

A függetlenek között ülő 72 éves képviselő, Janusz Korwin-Mikke az ellen tiltakozott ilyen erős eszközzel, hogy Európában mindenhol érvényes egységes vonatjegyet akarnak bevezetni.

MTI

Kétezer menekültet fogadna be Lengyelország 2017-ig

Lengyelország kétezer szíriai és észak-afrikai migránst kész befogadni 2017-ig – jelentette be Piotr Stachanczyk lengyel belügyminiszter-helyettes. Ezer olyan személynek adnának menedéket, akik Olaszországon és Görögországon keresztül érkeztek az Európai Unióba. Ezer olyan migránst is átvennének, akik az unión kívüli térségekből, elsősorban Szíriából és Észak-Afrikából jöttek.

MTI

A lengyelek is Orbánt másolják

A 100 négyzetméter alatti lakásban élő frankhitelesek árfolyamveszteségének a felét a bankokkal nyeletné le a lengyel kormány a tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint – írja a Portfolio.hu.

hvg.hu
Hirdetés

Lengyel vihar: Fa dőlt egy autóra, agyonnyomta a bent ülőt

Lengyel vihar: Fa dőlt egy autóra, agyonnyomta a bent ülőt

Heves vihar vonult végig szerdára virradóra Lengyelország területén. A hatóságok szerint az ítéletidőben egy ember meghalt, és háztartások ezrei maradtak áram nélkül.

MTI

Népszavazást tartanak az euróról a lengyelek

Lengyelország népszavazást fog tartani az euró bevezetéséről, megőrzi szuverenitását Brüsszellel szemben, és ellenáll a lengyel gazdaság számára hátrányos uniós zöld politikának – jelezte a jövő hónapban hivatalba lépő új államfő külpolitikai tanácsadója Krzysztof Szczerski.

MTI

Hitler jutott eszébe a német abortuszdrónról egy lengyel aktivistának

Lengyel abortuszellenes aktivisták tiltakozó akciót kezdtek az ellen, hogy német és lengyel feminista szervezetek abortusztablettákat szállító drónt terveznek átreptetni a német-lengyel határon – jelentette kedden a lengyel sajtó.

MTI
Hirdetés

Videó: Torgyán felajánlaná Szűz Máriának Magyarországot

Videó: Torgyán felajánlaná Szűz Máriának Magyarországot

Álllamszövetség Lengyelországgal, Kárpátalja megvásárlása, Magyarország felajánlása Szűz Máriának - Torgyán Józsefnek vannak ötletei arra, hogy miként kellene az országot kiemelni a mocsokból. Az ATV készített interjút a volt miniszterrel.

hvg.hu

Alig van nálunk szegényebb az EU-ban

Alig van nálunk szegényebb az EU-ban

A negyedik-ötödik legszegényebb ország vagyunk az unióban, a személyes fogyasztási szintünk alapján az ország Európa szegényebb feléhez, a Balkánhoz tartozik.

hvg.hu

Három új miniszter van a lengyel kormányban

Új kincstárügyi, egészségügyi és sportminisztert nevezett ki Bronislaw Komorowski leköszönő lengyel elnök szerdán a lehallgatási botrány miatt múlt héten lemondott tárcavezetők helyébe. Az átalakított kormány az ősszel esedékes parlamenti választásokig dolgozik.

MTI

Elhagyott kutyát találtak hegymászók Lengyelország legmagasabb pontján

Egy fekete-barna keverék kutyát valószínáleg szándékosan vitték fel és hagyták magára a 2500 méter magas csúcson, de egy csapat hegymászó megtalálta, és sikerült lehozniuk az állatot.

MTI

Nagyszabású hadgyakorlat indult Lengyelországban és a Baltikumban

A hadgyakorlaton összesen mintegy hatezer katona vesz részt, a négy ország katonái mellett amerikai, dán, finn, kanadai, német, norvég, portugál, szlovén és brit katonák is jelen vannak.

MTI

Ilyen, amikor villamossal ütközik egy Audi RS6

Ilyen, amikor villamossal ütközik egy Audi RS6

Városban, vagy azon kívül, egy Audi RS6 mindig száguldásra csábítja a vezetőjét, de akadnak egyesek, akik elveszítik a fejüket. Olyankor pedig általában baleset a vége…

hvg.hu
Hirdetés
12366

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X