Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Eladná lengyel bankját a Raiffeisen

Eladná lengyel bankját a Raiffeisen

A Reuters hírügynökség értesülése szerint az osztrák Raiffeisen Bank International megválna lengyelországi érdekeltségétől, a Raiffeisen Polbanktól.

MTI

Lengyel lap: Belefáradtak a magyarok Orbánék állandó háborúskodásába

A Fidesz egyes vezetőinek luxusköltekezései még a leghűségesebb hívek körében is csalódást okoznak. A magyarok az újabb kedvezmények és támogatások helyett egyszerűen jobban szeretnének élni, és kisebb adókat szeretnének fizetni – írta a Rzeczpospolita című jobbközép lengyel lap szerkesztője.

MTI

Több tízezren tüntettek a kormány ellen Varsóban

Varsóban több tízezren tüntettek szombaton a novemberi helyhatósági választásokon tapasztalt szabálytalanságok és rendellenességek ellen.

MTI

Lengyelország segélyszállítmányt küld Kelet-Ukrajnába

Negyven kamionnyi segélyszállítmányt küld Kelet-Ukrajnába Lengyelország.

MTI

A CIA börtönt működtetett Lengyelországban is

Lengyelország 2001-ben, az Egyesült Államokat ért terrortámadások után egy olyan, "nyugodt hely előteremtéséről" állapodott meg Washingtonnal, ahol a CIA "információkat szerezhet meg saját, együttműködésre kész forrásaitól" - ismerte el szerdán Leszek Miller akkori kormányfő és Aleksander Kwasniewski akkori államfő.

MTI

Nem látnák szívesen az OTP-t a lengyelek egy nagybank vevőjeként

Kicsi az esélye annak, hogy az OTP bankot vegyen Lengyelországban, mivel a helyi bankfelügyelet csak kisebb pénzintézet vásárlójaként látná szívesen a magyar céget – közölte a Napi Gazdaság. A sajtóban két bankkal kapcsolatban is lehetséges pályázóként említették az OTP-t, azonban közülük az egyiket szinte biztosan nem veheti meg.

hvg.hu

Újabb lengyel ellenzéki képviselő bukott bele az útiköltség-botrányba

A legerősebb lengyel ellenzéki erő, a Jog és Igazságosság újabb parlamenti képviselője hagyta el pártját az útiköltség szabálytalan elszámolása miatt – jelentette be a párt parlamenti klubjának elnöke csütörtökön. Mariusz Blaszczak elmondta, hogy Zbigniew Girzynski képviselő önként lépett ki, és független képviselőként dolgozik tovább.

MTI

Demján Sándort kitüntették Lengyelországban

Demján Sándort kitüntették Lengyelországban

A régiós ingatlanszektor éves seregszemléjén, az EUROBUILD gálán kapott életműdíjat a TriGranit elnöke.

MTI

A halálból hozták vissza a 12,7 fokra hűlt lengyel kétévest

A fiút Krakkó egyik kórházába szállították be, miután vasárnapra virradó éjjel észrevétlenül felkelt gyerekágyából, és pizsamában kisétált a közeli erdőbe. Néhány óra múlva, vasárnap reggel találták meg. Az ilyen mértékű hipotermiában lévő beteg megmentése csodával határos.

MTI

Nyolcan fagytak meg egyetlen hétvége alatt Lengyelországban

Lengyelországban csak a múlt hétvégén nyolcan fagytak meg a hidegben – közölte hétfőn az országos rendőrkapitányság.

MTI

Ma kiderül, ki lesz Varsó új polgármestere

A lengyel helyhatósági választások második fordulója kezdődött el vasárnap reggel, amelyben polgármestereket választanak abban a 890 községben, köztük 11 vajdasági városban, ahol az első fordulóban a jelöltek egyike sem szerezte meg a voksok 50 százalékát.

MTI

"Lengyelországot sokkolta a magyar-orosz közeledés"

"Lengyelországot sokkolta a magyar-orosz közeledés"

Ha egy a világot járó, neves kultúrdiplomata azt mondja, hogy Európa jelenleg egy lusta, jóllakott állatra hasonlít, akkor arra érdemes odafigyelni. Krzysztof Zanussi most inkább mint európai gondolkodó, és nem mint filmrendező érkezett Budapestre, ahol gondolatébresztő előadást tartott a kontinens válságos állapotának okairól és lehetséges gyógymódjairól. Az előadás másnapján beszélgettünk a lengyel művésszel, aki elkeserítőnek tartja, hogy Magyarország politikai szövetséget köt Putyin Oroszországával, és aki szerint Európát épp a posztszovjet államok menthetik meg a perifériára szorulástól.

Ellenszélben készült sikerfilm az állami korrupcióról

Ellenszélben készült sikerfilm az állami korrupcióról

Nyíltan ellenezték, az állam sem támogatta, mégis megvalósult. Magyarországon szinte elképzelhetetlen, de Lengyelországban film készült egy olyan valós történetről, melyben csak úgy hemzsegnek a korrupt és hatalmukkal visszaélő állami szereplők, akik ártatlan embereket juttatnak börtönbe. A mindig bátor témákat választó rendezővel, Ryszard Bugajskival beszélgettünk a demokráciák sötét oldaláról, és a film nagy vihart kavaró előéletéről.

Belebukott a szavazási botrányba a lengyel választási bizottság elnöke

Lemondott posztjáról péntek délután a lengyel országos választási bizottság elnöke, valószínűleg azért, mert a vasárnapi önkormányzati választásokon leadott szavazatok akadozó számlálásával függ össze. A hatvannyolc éves Andrzej Jaworski 2010 óta volt a bizottság elnöke.

MTI

Micimackót kitiltották az egyik lengyel játszótérről

Micimackót kitiltották az egyik lengyel játszótérről

Milne közkedvelt mesehőse azért nem lehetett egy kisváros játszóterének arca, mert a város egyes vezetői szerint nem helyes, ha a gyerekek egy félig meztelen karaktert látnak nap mint nap.

hvg.hu

Putyinék válaszoltak Lengyelországnak a diplomatáik kiutasítására

Lengyel diplomatákat utasítottak ki Oroszországból, így reagáltak Varsó hasonló lépésére – közölték hétfőn az orosz külügyminisztériumtól.

MTI

Költségtérítési botrányba buktak bele a lengyel kormánypárt képviselői

Egy külföldi hivatali útra jogellenesen felvett költségtérítés miatt kizártak a lengyel ellenzéki Jog és Igazságosság pártból három parlamenti képviselőt, köztük a párt szóvivőjét.

MTI

Wyborcza: Már nem tekinti példaképnek Orbánt Kaczynski

Wyborcza: Már nem tekinti példaképnek Orbánt Kaczynski

A volt lengyel miniszterelnök korábban fogadkozott, hogy "lesz még Budapest Varsóban", ám amióta az ukrajnai válság kapcsán Magyarország oroszbarát húrokat pengetett, Kaczynski már nem tekint Budapestre példaként.

MTI

A lengyelek arra készülnek, az orosz piac évekig zárva lesz előttük

A lengyel termékek egyre szűkülő oroszországi forgalmának a kiváltására az ázsiai és balkáni piacok megnyitására törekszik a lengyel gazdasági minisztérium.

MTI

Bankot venne a lengyeleknél az OTP

Bankot venne a lengyeleknél az OTP

A Reuters értesülése szerint többek között az OTP is ajánlatot tett a lengyel FM Bankra. A lengyel pénzintézetért mások is ringbe szálltak.

hvg.hu
12361

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X