Németh András Világ

Abortusztilalmat követelnek, pedig akkor jó eséllyel több művi vetélés lenne

Európában évről évre csökken a terhességmegszakítások száma, ahol viszont tiltják, mint Afrika és Dél-Amerika legtöbb országában, az épp fordított a helyzet, mert az illegális beavatkozások száma drámaian nő. És ezek sokkal kockázatosabbak is - nem elsősorban a büntetőjogi szankciók miatt.

MTI Világ

Kihantolják Lech Kaczynski néhai lengyel elnök maradványait

A szmolenszki repülőtragédiában elhunyt államfő ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski egy szombaton megjelent interjúban jelentett be az exhumálást. Azt mondta: egyetért a kapcsolatos hatósági döntéssel. Lech Kaczynski maradványait az elsők között ássák majd ki.

MTI Világ

Politico: "Zavarba ejtő vereség" volt Orbánék kvótanépszavazása

A hírportál európai kiadása szerint két nagy populista kelet-európai vezetőnek is kudarcot kellett elkönyvelnie: Orbán Viktornak a kvótanépszavazás elbukását, Jaroslaw Kaczynskinak pedig a páratlanul szigorú abortusztörvényből való kihátrálást. A Libération közben arról ír, hogy Magyarországon "soha nem történik semmi", a kormány mégis úgy tesz, mintha terrorfenyegetettségben élnénk.

Domány András Világ

Bizarr színjáték Lengyelországban: milyen kemény a nyírfa?

Abszurd fordulatot vett Lengyelországban a hat évvel ezelőtti, az államfő és megannyi vezető politikus és ismert közéleti személyiség halálát okozó szmolenszki repülőkatasztrófa ügye. Egyszerűsítve: a jelenlegi hatalom válogat a halottak között, és bűnbakokat keres, nyilván csakis politikai ellenfelei között.

hvg.hu Világ

Magyar-lengyel "lótolvaj" szövetségről ír a Reuters

A tudósításban idézik Orbán Viktort, aki Krynicában azt mondta, "a magyarok örömmel lopnak lovakat a lengyelekkel", és azt írják, mióta Lengyelországban a Jog és Igazságosság kormányoz, "Európa rakoncátlan nacionalista mostohagyerekének" végre van egy barátja.

HVG Világ

"Brüsszelnek nem osztottunk lapot"

Az alkotmánybíróság reformját egy szuverén állam belügyének tekinti Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, aki szerint ebben nincs hatásköre fellépni Brüsszelnek. Nem tartja lényegesnek a lengyel, illetve a magyar és a német álláspont különbségét Oroszországgal kapcsolatban, és szerinte menekültügyben nincs komoly nézeteltérés Varsó és Budapest között – nyilatkozta a lengyel külügyminiszter a HVG-nek.

hvg.hu Itthon

A nemzetközi tőkések szagáról beszélt Orbán

Ezenkívül beszélt arról, mibe tört bele a foga, minek a sikeréért fognak mindent elkövetni a tudjukkik, és mi nem modern ma Európában. A miniszterelnök sajtófőnöke nem segített kifejteni a szagos mondatot.

MTI Világ

Orbán Viktor kapta Az év embere díjat Lengyelországban

A magyar kormányfő erős, határozott és bátor politikus - méltatta Orbánt a róla szóló lengyel könyv szerzője, mielőtt Beata Szydlo átadta volna Az év embere díjat a krynicai gazdasági fórumon. Orbán Viktor szerint a lengyelek barátságból adták a díjat.

1 2 3 4 5 6 7
75
A címlapról ajánljuk