Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Lengyelország fegyvert szállíthat Ukrajnának

Ukrajna közelebbről meg nem nevezett államoktól vásárolna fegyvert. Lengyelország szóba jöhet, mint eladó.

MTI

Lengyelektől kaphatnak fegyvert az ukránok

Egyre kisebb az esély, hogy békés úton oldódik meg az ukrán válság, ezért Lengyelország fontolóra veszi a fegyverszállítást Ukrajnának – mondta lengyel nemzetvédelmi miniszter csütörtöki varsói sajtóértekezletén. Tomasz Siemoniak szerint semmi akadálya annak, hogy a lengyel ipar fegyvert adjon el Ukrajnának.

Sokan felháborodtak egy Oscar-esélyes lengyel filmen

Tiltakoznak Lengyelországban Pawel Pawlikowski lengyel rendező Ida című, kétszeresen is Oscar-díjra jelölt filmje ellen.

MTI

Polanski most sem fél attól, hogy kiadják az Egyesült Államoknak

A krakkói ügyészség átadta kedden a helyi bíróságnak az amerikai hatóságok kérelmét az Egyesült Államokban liliomtiprással vádolt Roman Polanski kiadatásáról.

MTI

Gázvezetéket építenek Ukrajna és Lengyelország között

Új gázvezeték építéséről írt alá megállapodást a Gaz-System lengyel gázvezeték-üzemeltető és a Ukrtransgaz ukrán gázforgalmazó – jelentette be hétfőn az ukrán miniszterelnök.

MTI

Orbánék megoldását kérik számon a lengyel kormányon

Egy konzervatív lengyel hetilap támadta a kormányt, amiért nem vállalták a nyílt konfrontációt a bankokkal, így most a svájci frank elszállása nagyobb gondot okoz Lengyelországban, mint Magyarországon.

MTI

A lengyel bányászok legyőzték a kormányt

Nem zárják be a dél-lengyelországi bányákat, azonban hosszú távú átszervezésnek vetik azokat alá - erről állapodtak meg a több mint egy hete sztrájkoló lengyel bányászok és a kormány megbízottjai szombat délután Katowicében.

MTI

Sztrájkra készül a lengyel Szolidaritás

A Szolidaritás szakszervezet a parlamentben elfogadott bányareform miatt akadt ki, sztrájkkészültséget hirdettek.

MTI

Hét évet kapott egy pedofil lengyel pap

Hét év börtönre ítéltek kedden Lengyelországban egy papot, mert molesztált három kiskorú fiút.

MTI

Putyin nem kapott meghívót az auschwitzi megemlékezésre

Putyin nem kapott meghívót az auschwitzi megemlékezésre

Vlagyimir Putyin nem kapott hivatalos meghívót az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulós ünnepségére, és nem utazik Lengyelországba – erősítette meg az orosz elnök szóvivője kedden az Interfax orosz hírügynökség értesülését.

MTI

Kétszázezer lengyel háztartásban nincs áram a szél miatt

Több mint 200 ezer háztartás maradt áram nélkül, akadozik a közlekedés, miután Lengyelország felett orkánerejű szél tombolt a szombatról vasárnapra virradó éjjel.

MTI

Újra kihallgatják Roman Polanskit a lengyelek

Újra kihallgatják Roman Polanskit a lengyelek

Újra kihallgatják Lengyelországban a szexuális bűncselekmény miatt elítélt rendezőt, miután kiadatási kérelem érkezett a Los Angeles-i ügyészségtől.

hvg.hu

Milliókért javítgatta a volt brit követ a lengyel miniszter beszédeit

A lengyel külügyi tárca négy év alatt 18,5 millió forintnyi összeget fizetett Charles Crawfordnak, Nagy-Britannia volt lengyelországi brit nagykövetének Radoslaw Sikorski házelnök, egykori külügyminiszter angol nyelvű beszédeinek csiszolgatásáért – írta a Wprost című lengyel hetilap.

MTI

Váratlanul bezárt a lengyel turisztikai képviselet Budapesten

Január 1-jén bezárt Budapesten a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A kiadvány szerint a váratlan döntést karácsony után jelentették be és nem is indokolták.

hvg.hu

Zárva maradtak a lengyel egészbiztosítóval vitatkozó orvosok rendelői

Háborúsnak minősítették a lengyel politikusok azt, hogy a háziorvosok körülbelül 20 százaléka nem hosszabbította meg szerződését a lengyel társadalombiztosítóval és zárva tartja rendelőjét év eleje óta. Az így tiltakozó orvosok a lengyel egészségügy eddig legsúlyosabb válságát emlegették szombat este kiadott közleményükben.

MTI

Megrendszabályozzák a bunkó rendőröket

Megrendszabályozzák a bunkó rendőröket

Mozgássérülteknek fenntartott parkolóban áll a rendőrautó? Ráhúzza a rendőr kormányt a zebrán a gyalogosra? Áll a bál Lengyelországban, ahol azonban annak következménye is van, ha akad, aki a "Szolgálunk és Védünk"-et nem jól értelmezi.

hvg.hu

Tűz ütött ki egy lengyel luxusszállodában

Tűz ütött ki egy luxusszállodában Lengyelország népszerű üdülőparadicsomában, Zakopanéban. Mintegy négyszáz vendéget és tíz alkalmazottat kellett szombaton biztonságba helyezni.

MTI

Rossz hírek érkeztek Lengyelországból

Lengyelországban minimálisan nőtt a munkanélküliség és 19 hónapon belül először csökkent a kiskereskedelmi forgalom novemberben.

MTI

Megugrott az ukrán menekültek száma Lengyelországban

Idén január óta 2184 ukrán állampolgár kért menekültstátust Lengyelországban, szemben a tavalyi évvel, amikor mindössze 46 hasonló kérelmet nyújtottak be – derül ki a lengyel menekültügyi hatóságok hétfőn közzétett jelentéséből.

MTI

Közös gázvezetéket épít Ukrajna és Lengyelország

Lengyelországot kötné össze Ukrajnával a két ország által tervezett új gázvezeték.

MTI
12362

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X