Zelki Benjámin Ingatlan

Megint balhé van a Ligetben, ötven kopasz érkezett

Kedden reggel a Riadólánc a Városligetért Facebook-csoportban azt írták, az Ötvenhatosok terén, a Néprajzi Múzeum építkezésénél nagyjából ötven kopasz várakozik, feltehetően a már előkészített fák átültetésére készülnek.

hvg.hu Gazdaság

Csúszhat a Liget projekt?

Az egyik legnagyobb háttérintézmény építése a Magyar Nemzet szerint akár egyéves csúszásban is lehet. A Szépművészeti Múzeum azt ígérte: tartják a határidőt. A Városliget Zrt. szintén azt állítja, már idén elkezdődik a beköltözés.

Dercsényi Dávid Itthon

Viharos közmeghallgatáson ismertették a Városliget beépítésének változásait

Apróbb változtatásokat kellene átvezetni a Városliget beépítését szabályozó dokumentumban, de az erről tartott közmeghallgatás legfőbb tanulsága az volt, hogy egy ilyen jellegű fejlesztésnél a koncepció kidolgozása előtt is érdemes megkérdezni az embereket – mert utána már leginkább a tűzoltás marad.

hvg.hu Itthon

Miért ne lehetne a Bálnában az új Néprajzi Múzeum?

Bardóczi Sándor tájépítész összerakta, ami összetartozik: ha eladó egy üresen álló, nehezen hasznosítható épület Budapesten, a kormány pedig egy ugyanakkorát akar építeni egy közparkba, miért nem találnak egymásra a felek? Mindenki jól járna, kivéve a kormányközeli beruházók.

Dercsényi Dávid Ingatlan

Beindulnak a Városliget szimpatikus fejlesztései

A bontások után most már tényleg megindulnak az építések a Ligetben, és az első, leghamarabb megvalósuló projekteket nehéz ellenezni – a Vakok Kertje rekonstrukciója, a kutyások "játszótere" vagy az iskolák által használt sportpálya népszerű fejlesztés lesz. De beindulnak a nagyobb projektek első munkálatai is – itt már lehet számítani tiltakozásokra. A Városliget Zrt.-nél jártunk.

hvg.hu Itthon

Újabb faátültetés a Városligetben

A Néprajzi Múzeum őszre tervezett építkezései miatt kell a fákat elültetni mostani helyükről. Ráadásul kiemelt dendrológiai értékű és 150 évesnél idősebb fákról is szó van.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk
Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Április 8-ig volt a duma, most jönnek a döntések. Orbán Viktor jól halad a saját magával folytatott tárgyalásokkal, Soros György is meghányja-veti, meddig marad egy illiberális állam fővárosában. A hét legfontosabb kérdése azonban az lett, hol tölti következő éveit Gyárfás Tamás. Ez heti belpolitikai összefoglalónk.