Dercsényi Dávid Itthon

Viharos közmeghallgatáson ismertették a Városliget beépítésének változásait

Apróbb változtatásokat kellene átvezetni a Városliget beépítését szabályozó dokumentumban, de az erről tartott közmeghallgatás legfőbb tanulsága az volt, hogy egy ilyen jellegű fejlesztésnél a koncepció kidolgozása előtt is érdemes megkérdezni az embereket – mert utána már leginkább a tűzoltás marad.

hvg.hu Itthon

Miért ne lehetne a Bálnában az új Néprajzi Múzeum?

Bardóczi Sándor tájépítész összerakta, ami összetartozik: ha eladó egy üresen álló, nehezen hasznosítható épület Budapesten, a kormány pedig egy ugyanakkorát akar építeni egy közparkba, miért nem találnak egymásra a felek? Mindenki jól járna, kivéve a kormányközeli beruházók.

Dercsényi Dávid Ingatlan

Beindulnak a Városliget szimpatikus fejlesztései

A bontások után most már tényleg megindulnak az építések a Ligetben, és az első, leghamarabb megvalósuló projekteket nehéz ellenezni – a Vakok Kertje rekonstrukciója, a kutyások "játszótere" vagy az iskolák által használt sportpálya népszerű fejlesztés lesz. De beindulnak a nagyobb projektek első munkálatai is – itt már lehet számítani tiltakozásokra. A Városliget Zrt.-nél jártunk.

hvg.hu Itthon

Újabb faátültetés a Városligetben

A Néprajzi Múzeum őszre tervezett építkezései miatt kell a fákat elültetni mostani helyükről. Ráadásul kiemelt dendrológiai értékű és 150 évesnél idősebb fákról is szó van.

Dercsényi Dávid Itthon

Vészesen fogynak az épületek a Liget projektben

Immáron a Városligeti Színház sem épül meg, jelentette be Lázár János a Kormányinfón, legalábbis az építést bizonytalan ideig elnapolják, és ez már nem az első épület, amiről lemond a kormány a projektben. A Városliget Zrt. korábban még kijelentette, a rendeletben felsorolt épületek megépítésén dolgozik, de ez most már nem igaz, hiszen a színház is a rendeletben szerepelt. A kormány egyre többet beszél a zöldfelületek fontosságáról.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk