Tossenberger Tamás Élet+Stílus

Ami nincs fent a Facebookon, az nem történt meg

Több mint 2 milliárd ember használja aktívan. Több adatot halmozott fel rólunk 11 éves fennállása óta, mint amennyit az egész emberiség az írásbeliség óta. Néhány mérnöktől függ, hogy mi jelenhet meg a hírfalunkon. A Facebookon több mint egy órát töltünk naponta. Összefoglaltuk, hogyan jutottunk idáig, és hogy mi történik velünk valójában a Facebookon.

Jobline.hu

Ha ezt a 17 pontot betartod, a fejvadászok garantáltan megtalálják a profilodat a LinkedInen

Amikor éppen nem keresel munkát, könnyen elhanyagolhatod a LinkedIn profilodat. Ugyan továbbra is építhetsz kapcsolatokat, szerezhetsz kontaktokat, és elfogadhatsz ismerősi felkéréseket, de ennél többre nem igazán futja. De mi lesz akkor, ha szükséged lesz erre a platformra? A LinkedIn profilodnak ugyanúgy elkel néha egy alapos tatarozás, mint az önéletrajzodnak. A The Muse szakértői olyan tanácsokat adnak, melyek betartásával a LinkedIn profilod többé nem maradhat észrevétlen a toborzók körében.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Nem mindig jön be a facebookos álláshirdetés

Bár a közösségi oldalak jelentősen megkönnyítik a munkaerő toborzását, sőt egy jól irányított kampány még magasabb pozíciókban is olyan hatásos lehet, mint a klasszikus fejvadászat, a szakemberek szerint az nem elég, hogy hirdetést teszünk fel a Facebookra, aztán várjuk, hogy csak megosztja majd valaki. Csodamódszerek a toborzásban sincsenek.

hvg.hu Vállalat + Vezető

"Ez nem számháború" - a bizalom is számít a közösségi oldalon

Kapcsolati hálónk rengeteteg mindet elárulhat rólunk, ezért egyáltalán nem mindegy, kikkel vesszük fel a kapcsolatot a LinkedIn nevű üzleti közösségI oldalon. A bizalom és az ismeretség sokat számít, és azzal csak árhatunk szakmai hitelességünknek, ha minden felkérést automatikusan elfogadunk. A szakember azt tanácsolja, szelektáljunk, mert csak így építhetünk a karrierünk szempontjából is hasznos kapcsolati hálót.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával