MTI / hvg.hu Vállalkozás

Újra eladták a hazai Lukoil benzinkutakat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy CEE Holding Group Limited (CHG) és az Olympic International Holdings Limited (OIH) közös, közvetlen irányítást szerezzen a Lukoil töltőállomásokat üzemeltető Normeston Group Cyprus Limited (NGC) és a Normeston Trading Limited (NTL) vállalkozások felett.

hvg.hu Gazdaság

Lukoil benzinkutakon is nyomul a Spar

Élelmiszerüzletté alakul három Lukoil üzemanyagtöltő állomás shopja. A Spar és a Lukoil utakat üzemeltető Normbenz együttműködése nyomán elsőként Budapesten, Diósdon és Tatabányán lehet a tankolást és a bevásárlást egy helyen intézni. Az üzletnyitásokat a jövőben továbbiak követhetik.

MTI Vállalkozás

Perelik Romániában a Lukoil vezetőit

A vádhatóság szerint a Petrotel a piaci árnál drágábban vásárolt kőolajat, illetve az önköltség alatti áron értékesítette végtermékeit a Lukoil Europe Holdingsszal lebonyolított ügyletekben egy nem létező adósság törlesztésének álcája alatt.

Torontáli Zoltán Vállalkozás

Benzinkutak–KDNP: 1 : 1

Cikkünk megjelenésekor úgy fest, hogy vasárnap és éjszaka sok, de nem minden benzinkúton lehet majd élelmiszert és napi fogyasztási cikket kapni. A KDNP mögé beálló kormány akaratát leképezve a jogalkotó megpróbálta ezt megakadályozni, de olyan gyenge kísérlettel, hogy az olajtársaságok könnyedén ellentámadásba lendültek. Úgy értelmezik a törvényt, ahogy az nekik kedvező, vagyis legtöbbjük kiveszi magát a vasárnapi és éjjeli boltzár hatálya alól. A helyzet azonban pillanatok alatt megváltozhat, továbbra sem tudjuk határozottan állítani, hogy ön vasárnap bárhol megvehet egy palack ásványvizet, és még haza is viheti.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Nagy tételben adják-veszik a cégeket

Kétszámjegyű növekedés következett be tavaly az összeolvadások és felvásárlások (M&A) piacán Magyarországon, a tranzakciók száma 12 százalékkal, a piac becsült mérete pedig 18 százalékkal nőtt 2013-hoz képest. A befektetők elsődleges célpontjai már hagyományosan ismét az IT és a technológiai vállalatok voltak – derül ki az EY legfrissebb M&A Barométeréből.

Molnár Csaba Vállalkozás

Igazi nagyágyúk léptek le, de csak könnyűsúlyúak jöttek

Nagy volt a jövés-menés idén a magyarországi cégek világában. Amellett, hogy még soha nem töröltek annyi itt bejegyzett vállalkozást, mint 2014-ben, sok külföldi társaság is menekülőre fogta. A legnagyobb távozók között volt a Nokia, a Lukoil, a Samsung, az E.ON, de több nagy bank tulajdonosa is lefalcolt. Persze jöttek is új próbálkozók, de igazi nagyágyúnak csak az indiai Apollo abroncsgyár számít.

MTI Gazdaság

Keményen visszaszólt az oroszoknak a román elnök

Románia nem tűri el, hogy a Lukoil fenyegetőzéssel próbáljon leállítani egy bűnügyi vizsgálatot: ha az orosz cég Romániában akar maradni, akkor be kell tartania a román törvényeket - jelentette ki csütörtökön Traian Basescu román államfő.

MTI Gazdaság

A Lukoil kivonul Venezuelából

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajipari cég eladja az ugyancsak orosz Rosznyeftynek egy hatalmas venezuelai olajmező feltárása céljából létrehozott konzorciumban lévő részesedését.

MTI Gazdaság

Vizsgálja a GVH a Lukoil-kutak eladását

A Lukoil 75 magyar és a 19 szlovákiai benzinkútját a Norm Benzinkút Kft. szeretné megszerezni, ehhez kell a GVH engedélye. Valószínűleg nem okoz majd problémát a versenyhatóság vizsgálata.

hvg.hu Gazdaság

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

Elszálló forint, elvesztett áfaper, kivonuló Lukoil, nyilvánosságra kerülő trafikos dokumentumok, kemény orosz szankciók az EU ellen. A NAV pedig folyamatosan razziázik. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3

A címlapról ajánljuk