Dercsényi Dávid Itthon

Mészárosék megmentik a csapatot, cserébe Veszprém felhúzza a vállalkozó ingatlanjainak értékét?

Mészáros Lőrinc üzletfele beszáll a tőkefröccsre váró veszprémi kézicsapatba. A felcsúti polgármester pedig a vásárlás kipattanása előtt alig két hónappal ingatlanokat nézett megvételre a város belső területein. Épp olyanokat, amelyek környezetét a város rehabilitálni akarja. Ez lenne a csapatra költött százmilliókért a kompenzáció?

hvg.hu Gazdaság

Tülekedés Pakson az oroszok kegyeiért és a magyarok milliárdjaiért

A csinos kisváros ingatlanárai lakmuszpapírként jelzik: megérkeztek a szerencselovagok a bővítés előtt álló atomerőmű vonzáskörzetébe. Ahhoz azonban, hogy valaki részesülni tudjon a paksi beruházások több ezermilliárdjából, előbb az oroszokkal kell jóban lennie, utána pedig Orbán Viktorral. Ez derül ki a HVG e heti számából.

Gergely Zsófia Itthon

„Valakik” gyanús időzítéssel kaszáltak óriásit Mészáros Lőrincék részvényein

Tiltott bennfentes kereskedelem gyanúja merül fel a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Konzum Nyrt. részvényeivel kapcsolatban egy tőzsdei érdekvédelmi szervezet szerint, amely ezért kezdeményezte az MNB vizsgálatát. Kiszúrta ugyanis, hogy „valakik” közvetlenül az előtt jól bevásároltak a cég papírjaiból, hogy nyilvánosan bejelentették az MKB Bank több mint felének megszerzését. Vagyis előre tudhatták, hogy sokkal többet fog érni a papír, csakhogy ha ezt az infót a tőzsdén felhasználták, az bűncselekmény. A Konzum szerint minden jogszerű és áll a piacfelügyeleti vizsgálat elé.

1 2 3 4 5 6 7
24
A címlapról ajánljuk