MTI / hvg.hu Kult

Daruval emelték ki Arany Jánost a Múzeumkertből, megszépítve viszik vissza – fotók

A Múzeumkert rekonstrukciójának részeként az Arany János-szobor bronzalakjait és díszeit is rekonstruálják. Stróbl Alajos 1893-ban felavatott szobra nagyon rossz állapotban van már, korábban csak a legszükségesebb, háborús károkat javították, átfogó restaurálást még sohasem végeztek rajta. A szoborcsoportot daru segítségével tették teherautóra, és vitték a munkát végző cég műhelyébe. A restaurálást várhatóan jövő év elején fejezik be, az avatás 125. évfordulójára.

hvg.hu Nagyítás

Így telik az idei március 15-e

Miközben Orbán Viktor látszólag nyugodtan, mosolyogva hirdetett újabb harcot Brüsszel ellen, a Nemzeti Múzeum előtt a kormányfő ellen fütyölve tüntetők az őket gyalázókkal dulakodtak. Az ünnepre érkező lengyelek már nem feltétlen hívei Orbánnak, inkább csak magukat szórakoztatták. Volt még Momentum-piknik, séta az új köztársaságért, díjak a Parlamentben, de a Jobbik is mozgósított. Képek a napról.

Windisch Judit Itthon

A Momentum öntudatban messze túlnőtt az ellenzéki vetélytársakon

Az ellenzéki pártok döntő többsége igyekszik megúszni az idei március 15-ét, amit legjobban a helyszínválasztáson láthatunk. Ott gyűlnek össze, ahol már a média megjelent képviselői önmagukban is tömeget képeznek a politikusok legközelebbi rokonaival. Ünnepi előzetesünkben bemutatjuk, mely pártok választottak öntudatosan, nagyobb tömegre alkalmas helyszínt, és kik tudják le a dolgot négy fal között.

hvg.hu Itthon

Unja már a Ligetet? A következő a Nemzeti Múzeum kertje lesz

Nemsokára indul a Múzeumkert fáinak felmérése, tudta meg a hvg.hu. A folyamat a sajtó és civil szervezetek bevonásával fog zajlani, ami elvileg biztató lépés, a kérdés persze a legvégső terv maga, amit 2017 januárjában készül az Emmi letenni a kormány elé.

hvg.hu Itthon

Fotó: Kínos hibát követtek el a március 15-i állami ünnepségen

Megtükrözve ábrázolták Magyarország címerét március 15-én, a Múzeumkertben tartott központi megemlékezésen. Mint a fotókon is látszik, a kettős kereszt balra került a fordított címerben, és még a szent korona tetején lévő kereszt is jobbra dől a szokásos bal helyett.

MTI Kult

A vízről fog szólni a hét vége a Múzeumkertben

Vízzel kapcsolatos magyar innovációk, gyermekfoglalkozások, vetélkedők, tudományos talkshow, kiállítások várják a látogatókat április 18-tól 20-ig, 10 és 18 óra között a Magyar Nemzeti Múzeumban és a múzeum kertjében megrendezendő harmadik Tudományfesztiválon.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával