hvg.hu Kult

„Genderőrület” és a szokásos felvonulás: ma kezdődik a Budapest Pride

Péntek este a budapesti Amerikai Nagykövetség épülete is szivárványba borul, majd a fesztivál első hétvégéjén a sport és a szivárványcsaládok kapják a főszerepet, de lesz vitafórum, beszélgetések és kiállítás is. Az Andrássy úti nagy felvonulást és a Rainbow Party-t július 2-án tartják.

hvg.hu Kult

Zuglói plébános: botrányos rockkoncert az egyház ellen?

A zuglói plébános szerint botrányos, hogy egy rockegyüttes hangos koncertet adott a Vajdahunyadvárban a Múzeumok Éjszakáján. A polgármesternek írt nyílt levelében azt írta, egy ilyen együttesnek nemhogy egy történelmi emlékhelyen vagy egy templommal szemben, de a nap alatt sincs helye.

B.Zs. Kult

Újra átélhetjük az atomparát Budapest legmenőbb bunkerében

A Sziklakórház Atombunker Múzeum az egyik legizgalmasabb látogatható történelmi helyszínünk, mégis állami támogatás nélkül, kizárólag a látogatókból kénytelen megélni – ki is tesznek magukért: a Múzeumok Éjszakáján az Afganisztánt is megjárt magyar csapat és a Vöröskereszt is tart harctéri bemutatót, és persze a világháborús kórházból lett atombunkerben is barangolhatunk.

hvg.hu Kult

A gyerekeké is a Múzeumok Éjszakája

Egyebek mellett kézműves foglakozással, színházi előadással és koncerttel várják a gyerekeket a szombati Múzeumok éjszakája több helyszínén.

hvg.hu Kult

Egy nap alatt szellemet idézhet a Kerepesiben, aztán fröccsözhet a várban

Egy éjszakára akár artista is lehet, és olyan helyekre is bejuthat, ahova máskor aligha engedik be. A Múzeumok Éjszakáján nem egyszerű kiválasztani a legizgalmasabb programokat, főleg akkor, ha egy temetői séta mellé még egy-egy pihentető koncertet vagy filmvetítést is be akarunk iktatni. Segítünk a hétvégi nagy programkavalkádban.

hvg.hu Kult

Múzeumban éjszakázhatunk

Az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án országszerte több száz múzeum, vár, állatkert, skanzen, fürdő és egyéb intézmény nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Íme, néhány érdekes és izgalmas program.

hvg.hu Kult

Aludni nem akar, a meccset nem szereti? - itt a megoldás

Mozi a Gellért-hegyen, oldtimer-show a Gellért szállóban, különleges vetítések a Cirkó moziban, régi Ikarus nosztalgiabuszok Kecskeméten. Ez csak néhány példa az idei Múzeumok éjszakája programjából. Az év legrövidebb éjszakája országszerte idén is a múzeumoké, gyűjteményeké. A legizgalmasabb szombati programok közül válogattunk.

MTI/hvg.hu Kult

Megnyílnak szombat este a fővárosi csillagos házak

Szombaton lesz hetven éve, hogy csaknem 200 ezer zsidónak sárga Dávid-csillaggal megjelölt házakba kellett költözniük Budapesten. Rájuk emlékeznek szombaton. A programhoz több kulturális intézet és múzeum csatlakozott, szombaton lesz ugyanis a Múzeumok éjszakája.

MTI Ingatlan

A Gellért és az Astoria szálló is kinyitja kapuit szombaton

A százéves Astoriát épülettörténeti sétákon tekinthetik meg az érdeklődők, a Gellértben Marilyn Monroe- és Elvis Presley-show, valamint a X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kiállítása szórakoztatja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

hvg.hu Kult

170 kilométert kell utazni az 1,50-es fagyiért

Legalábbis, ha az ember Budapestről indul. Ugyanis Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban lesz egy éjszakára ismét 1 forint 50 fillér egy gombóc fagyi. Sajnos csak régi érmékkel lehet fizetni a gombócokért, akinek ilyen nincs, öt forintért vehet egy gombóc fagyit. Más programok is várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

1 2 3

A címlapról ajánljuk