MTI Kult

Munkácsy-festmény érkezik Debrecenbe

A debreceni Déri Múzeumban található Munkácsy-trilógia szombaton a Múzeumok éjszakájára kiegészül a festő Siratóasszonyok a keresztfánál című nagyméretű alkotásával.

MTI Kult

Jövő szombaton lesz a Múzeumok éjszakája

Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.

I.N. Gasztro

Unicum Laude – éjszakai kurzus

Nyilván sokakat kínzott a kérdés múlt szombaton este: vajon hol töltse a jobbnál jobb programokat kínáló Múzeumok Éjszakáját? Mi nem bírtuk átlépni a saját árnyékunkat, és egy kultos-kóstolós minimál program mellett döntöttünk. Meg se álltunk a Soroksári útig.

LNT Kult

Kerényi Imre nélkül is van tökéletes hétvége!

Egy tökéletes hétvége körültekintően elkészített tükörtojással kezdődik, következik a borsóleves, néhány szem nem túl jó eper, egy kis sauvignon blanc, fél óra A Finkler-kérdésből, este pedig közös képnézés Wahorn Andrással. Mindegyikért érdemes felkelni.

MTI Itthon

Külön járatokat indít a BKV a Múzeumok éjszakáján

A Múzeumok éjszakáján, szombatról vasárnapra virradóra több körjáratú buszt indít a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Deák téri Városi Tömegközlekedési Múzeumban pedig régi, tömegközlekedéssel kapcsolatos plakátokból rendeznek kiállítást.

MTI Kult

Börtönvilág: rabszállítóval mehet múzeumba

Rabszállítóval érkezhetnek az érdeklődők a Nógrád Megyei Levéltárba szombaton, ahol a börtönök és a bűn világába adnak betekintést a Bűn és bűnhődés című programon a Múzeumok Éjszakáján.

MTI Kult

Rendőri felügyelet mellett érkeztek Munkácsy-képek Szegedre

A közelmúltban zárult, nagy sikerű bécsi Munkácsy-kiállítás helyszínéről, a Künstlerhausból csaknem negyven alkotás érkezett szerdán a szegedi Kultúrpalotába, ahol a Múzeumok éjszakáján nyílik kiállítás a festő műveiből.

MTI Kult

A Puskás-stadiont is kinyitják a Múzeumok Éjszakáján

Idén először a Magyar Sportmúzeum és a Nemzeti Sportközpontok is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, így június 16-án különleges élményben lehet részük a Puskás Ferenc Stadion látogatóinak.

MTI Kult

Több mint háromszázezren voltak a múzeumok éjszakáján

Idén csaknem 330 ezren voltak kíváncsiak a múzeumok éjszakája rendezvényeire: Budapesten 191 ezer 328, vidéken pedig 138 ezer 133 látogatót regisztráltak a múzeumok - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága.

MTI Shake

Sorbanállással indult a Múzeumok Éjszakája

Sorban állás Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájánál, érdeklődő tömeg, számos gyerek jellemezte a budai Várban található múzeumokat pénteken a múzeumok éjszakájának első óráiban.

hvg.hu Kult

Múzeumok éjszakája 2011: 15 kihagyhatatlan program ma estére

A múlt heti vidéki Múzeumok éjszakája után június 24-én a fővárosban lesz szabad az esti bejárás 92 intézménybe. Körülnéztünk, hogy milyen, a szokásostól eltérő, érdekes vagy bizarr programokat kínálnak a rendezvényhez csatlakozó budapesti múzeumok, kertek és városi kiállítóterek.

hvg.hu Kult

Fotó: autólegendát mutatnak be a Múzeumok Éjszakáján

Az autótörténelem egyik exkluzív modellje, egy Maybach Zeppelin érkezik autószállító tréleren a Közlekedési Múzeum épülete elé a 2011. június 24-i múzeumok éjszakája alkalmából megrendezésre kerülő, oldtimer autó- és motorritkaságokat bemutató kiállításra.

hvg.hu Kult

Két egyéjszakás kaland

Idén két alkalommal rendezik meg a Múzeumok éjszakáját: június 18-án a vidéki, június 24-én pedig a fővárosi intézményekbe lesz szabad az esti bejárás. Milyen különleges programokkal szeretnék becsalogatni a látogatókat a vidéki intézmények? Körülnéztünk.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Újra meg kell tanulnunk jól aludni

Újra meg kell tanulnunk jól aludni

Minden második magyar ember elégedetlen azzal az időmennyiséggel, amit az alvásra fordít, az alvásidőnek pedig általában csupán a fele telik igazi regenerálódással. A 21. századi ember életmódja nem éppen alvásbarát.