Lóbűnözés és Rákosi tankjai – feltárja titkait a Városliget

Lóbűnözés és Rákosi tankjai – feltárja titkait a Városliget

Sokáig a polgári Budapest jelképe volt a háborús pusztítás után magára hagyott Városliget, mely azonban még így is a velünk élő történelem része. Hány Műcsarnok fér el egy közparkban? Melyik volt Deák Ferenc kedvenc padja? És hova rejtették Rákosi titkos repterét? Hivatalos ligetszakértővel fedeztük fel újra a főváros legnagyobb parkját.

hvg.hu

Mától új vezetői vannak a Műcsarnoknak

Hétfőtől kettős ügyvezetői struktúra lép életbe a Műcsarnokban: a művészeti igazgatói feladatokat Szegő György, az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátora, a gazdasági igazgatói teendőket pedig Medgyes Piroska, a Műcsarnok eddigi megbízott ügyvezetője látja el.

MTI

Kiderült, ki lesz a Műcsarnok új vezetője

Kiderült, ki lesz a Műcsarnok új vezetője

A Műcsarnoknak azóta nincs kinevezett igazgatója, hogy tavaly nyáron a Magyar Művészeti Akadémia miatt távozott Gulyás Gábor. A Válasz.hu megtudta, ki lehet az utód.

hvg.hu

A Műcsarnok 15 évre Fekete Györgyéké

A Műcsarnok Nonprofit Kft. állami tulajdonú részesedésének a Magyar Művészeti Akadémia részére történő ingyenes tulajdonba adásáról jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben - szúrta ki a 444.hu.

hvg.hu

Budapest végre a jó vérkeringésbe kapcsolódott be

Budapest végre a jó vérkeringésbe kapcsolódott be

Kiss Miklós egyike a legkapósabb magyar dizájnereknek, akinek a gerillaművészetet továbbgondoló, lassan emblematikus aranycsótányai London, Berlin és Párizs után végre Budapesten is bemutatkoznak. Hány képzőművész élhet túl Magyarországon? Hogyan állít ki a Louvre-ban egy dunaújvárosi fiatal? És milyen márka volt Picasso? Interjú.

Fotók: 12 ezer csótány lepte el a Hősök terét

Fotók: 12 ezer csótány lepte el a Hősök terét

Dupaj Péter kiállítástechnikus rendezgeti Kiss Miklós képzőművész-dizájner installációjának darabjait a Műcsarnok M0 galériájában. Európa rangos kiállítótermei után pénteken nyílt a 12 000 fröccsöntött, aranyozott műanyag csótányból készített bemutató. A kiállítás időtartama alatt a látogatók a hasonmások között egy eredeti, 14 karátos színarany mintapéldányt is találhatnak, amit el is lehet majd vinni. Kiss Miklóssal készült interjúnkat péntek este olvashatja.

hvg.hu

10 év felújítás után átadják Pest egyik emblematikus épületét

Az MMA tulajdonába került Pesti Vigadó március 14-én nyit ünnepélyesen egy Makovecz Imre-kiállítással. A Műcsarnokot még a héten átveszi Fekete György tesültete.

MTI

Zöld utat kapott Fekete György a Műcsarnok ügyében

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése pénteken döntést hozott a Műcsarnok intézményének jövőbeni működtetéséről, valamint felhatalmazta az elnököt és a főtitkárt a Műcsarnok átvételére irányuló tárgyalások folytatására.

MTI

A Műcsarnokról is dönt ma az MMA közgyűlése

A Műcsarnok jövőbeni működtetéséről is dönt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése, amely a napirend elfogadásával kezdődött el pénteken Budapesten.

MTI

Fekete György magyarokkal tömné meg a Műcsarnokot

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tulajdonába adott épületekkel kapcsolatos tervekről, programokról nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a szervezet elnöke.

MTI

Gyurcsány 100-120 tüntetővel bevonult a Műcsarnokba

Gyurcsány 100-120 tüntetővel bevonult a Műcsarnokba

A Demokratikus Koalíció (DK) szerdán „szimbolikusan visszafoglalta” a Műcsarnokot – jelentette be Niedermüller Péter alelnök, miután a párt több politikusa és körülbelül 100-120 aktivistája bevonult a Magyar Művészeti Akadémiának korábban átadott épület előterébe.

MTI

Eltemették a Műcsarnokot - videó

Eltemették a Műcsarnokot - videó

Az Országgyűlés hétfőn megszavazta azt a javaslatot, melynek értelmében az állam térítésmentesen átadja a Műcsarnokot, a Pesti Vigadót és egy Hild-villát a Magyar Művészeti Akadémiának. Képzőművészek rendeztek gyásztüntetést a Műcsarnok előtt.

Megírták a Műcsarnok gyászjelentését

Megírták a Műcsarnok gyászjelentését

Fiatal művészek gyászolták meg kedden a Műcsarnok elvesztését. Felhívásban tudatták, hogy az épület 117 évesen hosszú szenvedés után elhunyt. Mint írják, halálának oka gondatlanság és az MMA felelőtlen viselkedése.

hvg.hu

Megkapta a Műcsarnokot az MMA - az ellenzék merényletről beszél

Megkapta a Műcsarnokot az MMA - az ellenzék merényletről beszél

A Műcsarnok, a Pesti Vigadó és a Hild-palota többé nem az államé: a parlamenti kormánytöbbség térítésmentesen a Magyar Művészeti Akadémiának adta át az értékes ingatlanok tulajdonjogát. Az ellenzék a kultúra elleni merényletről beszél.

hvg.hu

Megkóstolható Budapesten a városi méz

Városiméz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt film vetítésével várja a vendégeket szombaton a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és a Műcsarnok hátsó teraszán Budapest első városi méhészete, a Közösségi Méz Projekt.

MTI

Mélyföldszinti filmes utazás a Műcsarnokban

Klasszikus filmek jeleneteit használják fel és értelmezik újra Eli Cortinas videómunkái, melyekből Félmeztelenül címmel nyílt kiállítás csütörtökön a Műcsarnok mélyföldszinti projektgalériájában, a Mélycsarnokban.

MTI

Miniszteri biztos lesz a Műcsarnok lemondott igazgatója

Miniszteri biztos lesz a Műcsarnok lemondott igazgatója

A Műcsarnok éléről szeptember 1-jével távozó Gulyás Gábor miniszteri biztosként dolgozik tovább, a kortárs magyar képzőművészet nemzetközi pozicionálásával fog foglalkozni.

MTI

Lemondott a Műcsarnok igazgatója

Lemondott a Műcsarnok igazgatója

Távozik a Műcsarnok éléről Gulyás Gábor, a kortárs kiállítóhely vezetője szeptember 1-jei hatállyal – immár másodszor – mondott le igazgatói tisztéről, ezúttal azt el is fogadták.

Méheket költöztetnek a Műcsarnok hátsó teraszára

Magyarország első városi méhészete nyílik augusztus 22-én a budapesti Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán.

MTI

"Fontos, mit állítanak ki a Műcsarnokban"

"Fontos, mit állítanak ki a Műcsarnokban"

Einspach Gábor a Kieselbach Galéria kulcsfigurája, az egyik legfoglalkoztatottabb igazságügyi szakértő, több intézményi és magángyűjtemény tanácsadója, egyetemi oktató, sőt az Artmagazin elindítása és kiadása is hozzá köthető. Neves, magyar műgyűjtőket bemutató cikksorozatunk legújabb darabja.

1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X