Hamvay Péter, Dobszay János Kult

Fekete György: "A mocskot nem bírom"

Fekete György este 10-kor fekszik, hajnal 2-kor kel, és jövőre leköszönön a művészeti akadémia éléről. A HVG-nek elmondta: azt a művészetet is támogatná, amit nem szeret, de a mocskot nem bírja, nem tűri például, hogy a Parlamentet húgylébe helyezzék a Műcsarnokban. 100 év múlva majd őket is hitelesítik az eredményeik - mondta a művészeti akadémiáról.

hvg.hu Kult

Lóbűnözés és Rákosi tankjai – feltárja titkait a Városliget

Sokáig a polgári Budapest jelképe volt a háborús pusztítás után magára hagyott Városliget, mely azonban még így is a velünk élő történelem része. Hány Műcsarnok fér el egy közparkban? Melyik volt Deák Ferenc kedvenc padja? És hova rejtették Rákosi titkos repterét? Hivatalos ligetszakértővel fedeztük fel újra a főváros legnagyobb parkját.

MTI Kult

Mától új vezetői vannak a Műcsarnoknak

Hétfőtől kettős ügyvezetői struktúra lép életbe a Műcsarnokban: a művészeti igazgatói feladatokat Szegő György, az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátora, a gazdasági igazgatói teendőket pedig Medgyes Piroska, a Műcsarnok eddigi megbízott ügyvezetője látja el.

hvg.hu Kult

Kiderült, ki lesz a Műcsarnok új vezetője

A Műcsarnoknak azóta nincs kinevezett igazgatója, hogy tavaly nyáron a Magyar Művészeti Akadémia miatt távozott Gulyás Gábor. A Válasz.hu megtudta, ki lehet az utód.

hvg.hu Kult

A Műcsarnok 15 évre Fekete Györgyéké

A Műcsarnok Nonprofit Kft. állami tulajdonú részesedésének a Magyar Művészeti Akadémia részére történő ingyenes tulajdonba adásáról jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben - szúrta ki a 444.hu.

Cz.T. Kult

Budapest végre a jó vérkeringésbe kapcsolódott be

Kiss Miklós egyike a legkapósabb magyar dizájnereknek, akinek a gerillaművészetet továbbgondoló, lassan emblematikus aranycsótányai London, Berlin és Párizs után végre Budapesten is bemutatkoznak. Hány képzőművész élhet túl Magyarországon? Hogyan állít ki a Louvre-ban egy dunaújvárosi fiatal? És milyen márka volt Picasso? Interjú.

hvg.hu Nagyítás

Fotók: 12 ezer csótány lepte el a Hősök terét

Dupaj Péter kiállítástechnikus rendezgeti Kiss Miklós képzőművész-dizájner installációjának darabjait a Műcsarnok M0 galériájában. Európa rangos kiállítótermei után pénteken nyílt a 12 000 fröccsöntött, aranyozott műanyag csótányból készített bemutató. A kiállítás időtartama alatt a látogatók a hasonmások között egy eredeti, 14 karátos színarany mintapéldányt is találhatnak, amit el is lehet majd vinni. Kiss Miklóssal készült interjúnkat péntek este olvashatja.

MTI Kult

Zöld utat kapott Fekete György a Műcsarnok ügyében

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése pénteken döntést hozott a Műcsarnok intézményének jövőbeni működtetéséről, valamint felhatalmazta az elnököt és a főtitkárt a Műcsarnok átvételére irányuló tárgyalások folytatására.

MTI Itthon

Gyurcsány 100-120 tüntetővel bevonult a Műcsarnokba

A Demokratikus Koalíció (DK) szerdán „szimbolikusan visszafoglalta” a Műcsarnokot – jelentette be Niedermüller Péter alelnök, miután a párt több politikusa és körülbelül 100-120 aktivistája bevonult a Magyar Művészeti Akadémiának korábban átadott épület előterébe.

Kult

Eltemették a Műcsarnokot - videó

Az Országgyűlés hétfőn megszavazta azt a javaslatot, melynek értelmében az állam térítésmentesen átadja a Műcsarnokot, a Pesti Vigadót és egy Hild-villát a Magyar Művészeti Akadémiának. Képzőművészek rendeztek gyásztüntetést a Műcsarnok előtt.

hvg.hu Kult

Megírták a Műcsarnok gyászjelentését

Fiatal művészek gyászolták meg kedden a Műcsarnok elvesztését. Felhívásban tudatták, hogy az épület 117 évesen hosszú szenvedés után elhunyt. Mint írják, halálának oka gondatlanság és az MMA felelőtlen viselkedése.

hvg.hu Kult

Megkapta a Műcsarnokot az MMA - az ellenzék merényletről beszél

A Műcsarnok, a Pesti Vigadó és a Hild-palota többé nem az államé: a parlamenti kormánytöbbség térítésmentesen a Magyar Művészeti Akadémiának adta át az értékes ingatlanok tulajdonjogát. Az ellenzék a kultúra elleni merényletről beszél.

MTI Gasztro

Megkóstolható Budapesten a városi méz

Városiméz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt film vetítésével várja a vendégeket szombaton a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és a Műcsarnok hátsó teraszán Budapest első városi méhészete, a Közösségi Méz Projekt.

MTI Kult

Mélyföldszinti filmes utazás a Műcsarnokban

Klasszikus filmek jeleneteit használják fel és értelmezik újra Eli Cortinas videómunkái, melyekből Félmeztelenül címmel nyílt kiállítás csütörtökön a Műcsarnok mélyföldszinti projektgalériájában, a Mélycsarnokban.

MTI/hvg.hu Kult

Lemondott a Műcsarnok igazgatója

Távozik a Műcsarnok éléről Gulyás Gábor, a kortárs kiállítóhely vezetője szeptember 1-jei hatállyal – immár másodszor – mondott le igazgatói tisztéről, ezúttal azt el is fogadták.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk
Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Április 8-ig volt a duma, most jönnek a döntések. Orbán Viktor jól halad a saját magával folytatott tárgyalásokkal, Soros György is meghányja-veti, meddig marad egy illiberális állam fővárosában. A hét legfontosabb kérdése azonban az lett, hol tölti következő éveit Gyárfás Tamás. Ez heti belpolitikai összefoglalónk.