MTI Gazdaság

Mindenkit megnyugtatott a rezsihivatal, lesz elég gáz télre

A fűtési szezon kezdetén az előző év azonos időszakához képest 23 százalékkal több, 4,3 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre a hazai tárolókban – tájékoztatott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Áder és Brüsszel sem hatotta meg a képviselőket

Két olyan energetikai törvényt is elfogadott hétfői ülésén az Országgyűlés, amely vitát kavart: az energiaárak szabályozásának módját az Európai Bizottság kifogásolta, a szélerőművek telepítésének korlátozásával az államfő nem ért egyet.

hvg.hu Gazdaság

Minden félelmünk ellenére lettünk zöldebb áramtermelők

Az előző évhez viszonyítva 2015-ben tovább növekedett a megújuló és hulladékalapú villamosenergia-termelés, derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kötelező átvételi rendszer (KÁT) 2015. évi alakulásáról készített beszámolójából.

hvg.hu Gazdaság

Dorkota Lajos befenyítheti a gáz- és áramszolgáltatókat

Mivel panaszkodtak a fogyasztók, nem sokat lacafacázott az energiahivatal vezetője: kapásból felszólította a közműszolgáltatókat a számlaküldési gyakorlatuk felülvizsgálatára. A Főgáz, illetve a lakossági áramszolgáltatók 30 napot kaptak arra, hogy elérjék a számláik időben levélszekrényekbe kerülését.

Szabó M. István Gazdaság

Távozott az orbáni rezsiharc kíméletlen tábornoka

Nem vezetheti tovább az állami rezsicéget, sőt állami alkalmazotti státusától is megválik a 2010 utáni orbáni energiapolitika szürke, de könyörtelen végrehajtója. Horváth Péter a simicskátlanítás és a Lázár–Seszták-párharc vesztese.

hvg.hu Vállalkozás

Milliós bírságot kockáztatnak a figyelmetlen cégek

Akár egymillió forintos büntetéssel számolhatnak azok a nagyvállalatok, amelyek a következő hetekben sem pótolják regisztrációjukat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) honlapján. Ennél is nagyobb, 10 millió forintig terjedő összeget fizethetnek azok a cégek, amelyek ez év végéig elmulasztják az energiahatékonysági törvényben meghatározott energetikai audit végrehajtását.

hvg.hu Gazdaság

Mégis Némethné csuklóztatja az energiahivatalt

Meglehetősen furcsa hátraarcot hajtott végre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), mely miután szeptemberben 30 millióra bírságolta a nemzeti közműszolgáltató gázcégét, a Főgázt azért, mert az az átveendő egyetemes (értsd: lakossági) gázfogyasztókról szó tervéhez nem adott be üzleti tervet, most simán tudomásul veszi, hogy ez a továbbiakban sem történik meg. Az a bizonyítás nem létezik így, melyből látni kellene, hogy a Főgáznál e szolgáltatás hogyan lesz rentábilis. A birság indoklásában a hivatal az ellátásbiztonságra hivatkozott – most ez az érv elő sem került.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk