MTI Vállalkozás

Eltűnik az MKB Bank két korábbi biztosítója

Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Hiába kötelezték Matolcsyékat, tovább titkolhatják, ki van az MKB mögött

A jegybank felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a Kúriához az MKB-privatizáció nyilvánosságát előíró jogerős döntés ellen - valószínűsíti a pert vivő ügyvéd. Ha mégis kiadják az adatokat, akkor is taktikázhatnak úgy, hogy valójában ne derüljön ki semmi. Egy másik MKB-ügyben az MNB foggal-körömmel ragaszkodik az adatok titkosságához.

hvg.hu Vállalkozás

Megint drágább lesz autózni

Tavalyhoz képest 14 százalékkal, 13 500 forintról 15 400 forintra emelkedett az új kgfb-szerződések átlagdíja, miközben a váltás mellett döntő autósok átlagosan 6 ezer forinttal fognak kevesebbet fizetni az eddigi biztosítójuk által megajánlott díjhoz képest.

MTI Vállalkozás

Kgfb: Meddig tart az autósok türelme?

A megjelent tarifák alapján az idei kampányban a legtöbb biztosító esetében tovább emelkedik a kötelező biztosítások díja. Nagy kérdés, hogy a több éve tartó díjemelkedés idén eléri-e azt a szintet, amikor újra autósok tömegei cserélik biztosításaikat olcsóbbra. A váltók számát idén mindenképp növelni fogja, hogy az MKB kivonul a kötelező piacáról.

Molnár Csaba Vállalkozás

Az MKB nyakán marad a balatoni flotta?

A tulajdonosváltáson átesett MKB nem nagyon tud megszabadulni balatoni hajóitól: a nyár eleji pályázat után a napokban ismét meghirdette az akkor senkinek sem kellő flottát, amelyben spéci versenyhajót és romos jégvitorlást egyaránt kínálnak. Az erősen nyomott árakból azonban már nem engednek.

hvg.hu Vállalkozás

OTP-szerűvé válhat egy újabb hazai bank

Az OTP Bank 5,55 milliárd forintos hiteléből vehette meg az MKB Bank a munkavállalói résztulajdonosi programja számára a Blue Robin Investments 45 százalékos MKB-pakettjének egyharmadát – értesült a Világgazdaság. A lap szerint így tulajdonos lett tehát a saját bankjában az MKB vezetése, és egyre közelebb kerül ahhoz, hogy egy OTP-szerű érdekeltségi rendszert alakítson ki.

MTI Gazdaság

Megsimogatta Matolcsyék fejét a Moody's

Eredményesnek értékelte az MKB Bank szanálási eljárását és a végrehajtott reorganizációs folyamatot a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő friss elemzésében.

Farkas Zoltán Gazdaság

MKB-eladás: 63 milliárdos per és egyéb rejtélyek

A vételárat meghaladó értékű per folyik az MKB Bank ellen, és ez az új tulajdonosok nyakába szakad. De hogy voltaképpen kik is ők, és szükség esetén mekkora tőkét tudnak mozgósítani, azt homály fedi.

hvg.hu Gazdaság

Üzent az MKB Bank új tulajdonosa: nem akarja, hogy megismerjék

Lezárult az állam által szűk két éve megvásárolt MKB Bank eladásának folyamata, és bár az Európai Bizottság is felszólította a résztvevőket, hogy tegyék nyilvánossá a tulajdonosok kilétét, ez a tájékoztatás ezúttal is elmaradt. A magyarországi bank élére nemzetközi tanácsadó testületet állítanak az új tulajdonosok, és 2020-ig tőzsdére szeretnék vinni a pénzintézetet.

hvg.hu Gazdaság

Az MKB Bank vevőjelöltje tagadja a pletykát

Az indiai-szingapúri üzletember magyarországi cégénél a HVG érdeklődésére azt mondták, nem tervezik, hogy beszállnának a takarékszövetkezetek hálózatába. A találgatást az váltotta ki, hogy a kegyvesztett bankár, Spéder Zoltán helyére új szereplő kerülhet a takarékszövetkezeti integrációban.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk