hvg.hu Gazdaság

Az utolsó szálig elkapkodták Matolcsyék tankönyvét

A Pénziránytű Alapítvány tájékoztatása szerint az utolsó darabig elfogyott az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv első 40 ezer példánya. A hiánypótlónak szánt tankönyv a hétköznapi életből ismert gyakorlati problémák, "esettanulmányok" felől indulva mutatja be a mindennapi pénzügyek és a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit.

MTI Gazdaság

Lázár: az MNB vezetői felelősek azért, hogy törvényes volt-e minden

Nem lehet kifogásolni a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak céljait, de jegybank vezetői felelősek azért, hogy minden törvényesen zajlott-e - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klubrádió szerda esti műsorában. Arról is beszélt, hogy a 3-as vonal metrópótlásával kapcsolatos kormányhatározat július 5-ig megjelenik.

hvg.hu Gazdaság

Utólag manipulálták az MNB-alapítványok kiadott iratait?

Az MSZP-s Tóth Bertalan kikért néhány dokumentumot az egyik MNB-alapítványtól, de kétszer két különböző iratot kapott ugyanazon a címen. Az iratokkal több minden nem stimmel, de az alapítványok szerint mindent jogszerűen csináltak.

MTI Gazdaság

Ikonikus budai épületet vettek meg az MNB-alapítványok

A Magyar Nemzeti Bank alapítványai négy új ingatlant vettek összesen 25,2 milliárd forintért – mondta Fekete Zoltán, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen. A három megvett budapesti épület egyike a Széll Kálmán téren álló volt postapalota.

hvg.hu Gazdaság

Megszólalt az MNB-alapítványok vagyonkezelője

A PADO Zrt. vezérigazgatója a Figyelőnek azt mondta, nem értenek egyet az EKB-val a tiltott monetáris finanszírozást illetően, most ingatlanokba akarnak fektetni. Szerinte nagyon is átlátható az MNB-alapítványok működése.

Hont András Vélemény

Hont: Hiszti

Nehéz mit kezdeni azzal, ha az elnyomók és híveik nyivákolnak az elnyomásról.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsyék beszálltak a Teslába és a Netflixbe

A jegybanki alapítványok 20 milliárd forinttal kistafírozott befektetési cége néhány hónap alatt 8,5 milliárdos portfóliót épített fel, többek között bevásárolt a Tesla és a Netflix kötvényeiből is - közölte a Magyar Narancs. A cég később közleményben erősítette meg az ügyleteket.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Százmilliókat kaptak az MNB-alapítványok

A Pallas Athéné alapítványok 830 millió forinttal növelték vagyonukat az alapítás óta eltelt kevesebb mint két év alatt a 2015-re vonatkozó, könyvvizsgáló által jóváhagyott pénzügyi kimutatásaik szerint.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk