hvg.hu Gazdaság

Magyarázkodik a vs.hu az MNB-alapítványoktól kapott százmilliók miatt

Szerkesztőségi állásfoglalást adott ki a vs.hu azután, hogy kiderült, kiadója a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványaitól közel 600 millió forint közpénzhez jutott pályázatokon keresztül. A kiadóról úgy tartják, hogy közvetve Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségéhez tartozik. Az ügyben a főszerkesztő is megszólalt.

hvg.hu Gazdaság

Itt vannak az MNB-alapítványok támogatásai: kiadók, egyetemek, alapítványok a listán

Közzétették pénteken támogatási szerződéseik listáit a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Támogatást kaptak egyetemek, hazai és határon túli alapítványok, jelentős összegek mentek megannyi - továbbra is ismeretlen magánszemélynek, de többszáz millió ment projektek finanszírozására a VS.hu-t kiadó New Wave Productions Kft.-nek is. Az egyik alapítvány, amely kuratóriumi elnöke éppen Matolcsy György, tízmilliókkal szállt be a Matolcsy György gazdasági munkásságáról szóló könyv kiadásába, más nyelvre fordítására.

Gyenis Ágnes Vállalkozás

Mesés Kelet - az MKB Bank titokzatos vevői

Nincs garancia arra, hogy az MKB ismeretlenség homályából előtörő vevői határidőre fizetnek. Ekkor ugyan az üzlet nem jön létre, de a késlekedés növelheti az állam veszteségeit. A tranzakció végső szaldója azon múlik, hogyan sáfárkodnak az erre felhatalmazott szervezetek az államon maradt rossz banki résszel.

MTI Gazdaság

Megszólalt Matolcsy fia az MNB-alapítványokról szóló vádakról

Közleményben utasította vissza Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia, hogy bármilyen módon közreműködött volna a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak ingatlanbefektetési ügyeiben. Emellett bocsánatkérést vár a PM-től, amely kapcsolatba hozta az alapítványok ingatlanügyeivel.

hvg.hu Gazdaság

Nyomozás indult Matolcsyék alapítványai ügyében

Közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné-alapítványokkal összefüggésben – írta a Világgazdaság.

Itthon

Valódi civilek követelik a jegybank milliárdjait

A "Százezren a civilek százmilliárdjáért" nevű Facebook-csoport azt követeli, hogy a Magyar Nemzeti Bank a nyereségéből még ebben az évben 100 milliárd forintot csoportosítson át a nem általa létrehozott civil szervezetek támogatására.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor kiderült, hogy Orbánék ismét óriási oktatási átverésre készülnek

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: országszerte diákok és tanárok tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája miatt, de közben kiderült, Orbánék újabb erőszakos trükkre készülnek; az Iszlám Állam megfenyegette Magyarországot is, de a kormány állítólag nem csinált be; a Kúria kiszúrt Matolcsy Györgyékkel, amikor a jogszerűséget választotta; közben Csobánkán egy ló esett le egy erkélyről, de senki sem tudja, hogy került oda.

hvg.hu Gazdaság

Eladták az MKB Bankot, titkolják, kinek - súlyos pletykák terjednek

Eldőlt, ki veheti meg az államtól az MKB Bankot, de az új tulajdonos kilétét csak később fedi fel a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Bank (MNB) – írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Portfolio. A pletyka szerint az MNB-alapítványok tennék rá a kezüket az MKB-ra, de ezt tagadták a jegybanki vezetők és az alapítványok is.

hvg.hu Itthon

Oszkó: „Nem vagyok miniszterelnök-aspiráns”

Az ellenzék tehet róla, hogy nem képes politikai alternatívát felmutatni, pedig akkorra a forrásbőség, hogy aki nem lopja el a fejlesztési pénzek kétharmadát, annak nyert ügye van a kormányzásban. Oszkó Péter interjút adott a Vasárnapi híreknek.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Nagy Márton: Magyarországon nincs árfolyamküszöb

"Légből kapott az a gondolat, hogy Magyarországon létezik árfolyamküszöb" – mondta a jegybank alelnöke arra, hogy úgy tűnik, mintha a jegybank nem engedné 310 forint alá az euróárfolyamot. Nagy Márton nem tartja szerencsésnek, hogy az S&P hitelminősítő értékelésében politikai kérdésekkel is foglalkozik.

hvg.hu Gazdaság

Újabb százmilliókat kaptak az MNB-alapítványok

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 300 millió forintot juttatott három Pallas Athéné alapítványának, a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló Domus Animaenak, valamint a Domus Concordiaenak és a Domus Innovationisnak január végén – írta a Világgazdaság. A lap szerint immár a 280 milliárd forintot közelíti a Pallas Athénék összvagyona.

Seres László Vélemény

Seres: A bukás

Ha emblematikus példát keresnénk a bukás okára, véletlenül sem találnánk jobb példát a barátságos kuvasznál, aki hajszálpontosan elvezetett gazdájához.

hvg.hu Gazdaság

Az MNB-alapítvány szerint nem lesz wellness-részleg budai székházában

A Várnegyedben, az Úri utcában alakítaná ki székházát az MNB egyik alapítványa, de a Várhegy alatti pincerendszerben medencét és szaunákat is kialakítanának, innen egy 160 méteres alagút vezetne ki az Attila útra - írja a 444.hu. Az alapítvány tagadta, hogy medencét és szaunát terveztek volna az épületbe, szerintük csak fel szeretnék újítani.

hvg.hu Gazdaság

Népszabadság: Áder nem fogja aláírni az MNB-törvényt

A napilap információi szerint már a kormánypártiak is biztosra veszik, hogy Áder János köztársasági elnök nem fogja aláírni a törvényt, mely szerint a Magyar Nemzeti Bank alapítványaihoz kerülő közpénzek "elveszítik közvagyon jellegüket".

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk