hvg.hu Itthon

Már tudjuk, ön mikor akadt ki a Fidesz húzásaitól

Az a szomorú hírünk van, hogy a Fidesztől a legutóbbi hetekben látott ámokfutást részben magunknak köszönhetjük. Addig ugyanis, amíg a magyar választók maximálisan támogatják a Fidesz menekültpolitikáját, Orbánék sérthetetlennek érzik magukat.

MTI Itthon

Kövér szerint azért még közpénz, ami az MNB-alapítványoknál van

Kövér László egy interjúban azt mondta, szerinte igenis közpénz, amit az MNB-alapítványok kezelnek. Azt is mondta, az oktatásban ki kell iktatni a fékeket, és hogy ő személy szerint támogatná a kötelező sorkatonai szolgálat újrabevezetését, de ma nem olyan a helyzet, hogy ezt fel lehessen vetni.

hvg.hu Itthon

Fideszdemokrácia: mi volt 2016 eddigi legdurvább húzása?

Emlékeznek még, amikor pár évvel ezelőtt Orbán Viktor azt állította, hogy konszolidációs időszak következik az ország életében? Valahogyan nincs olyan érzésünk, hogy ez egy percre is bekövetkezett volna, az utóbbi hetek botrányai pedig kifejezetten azt a benyomást keltik, hogy a kormány dúvadként söpör el mindent, ami az útjába áll. Szavazzon, melyik volt a legpofátlanabb politikai húzás!

hvg.hu Gazdaság

Péterfalvi nekiment az MNB ügyeit homályosító törvényjavaslatnak

Alkotmányossági aggályokat vet fel, szembemegy a bírósági és hatósági gyakorlattal az a fideszes törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a jegybank alapítványainak közpénzköltéseit akár harminc évre titkosítsák - közölte Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője.

hvg.hu Gazdaság

Az MTA közgazdászai kiakadtak az MNB-s alapítványokra

A hazai gazdaságtudományi felsőoktatást, a tudományos szabadságot és az oktatás-kutatás autonómiáját félti a jegybanki Pallas Athéné-alapítványoktól a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Bizottsága. A kormányzati felelősöket és az MTA vezetését is megszólító állásfoglalás kifogásolja azt is, hogy a több száz milliárd közpénzzel kistafírozott az MNB-s alapítványok úgy okoznak károkat a felsőoktatási intézményrendszernek, hogy teljesen átláthatatlanul és ellenőrizhetetlenül működnek. Ez utóbbira a legfrissebb bizonyíték, hogy az alapítványok annak ellenére sem adják ki a kért adatokat a Világgazdaság újságírójának, hogy jogerősen erre kötelezte őket egy jogerős, végrehajtásában sem felfüggesztett ítélet.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk